award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Goztepe

Als nieuweling in de Turkse Süper Lig gooide het direct hoge ogen, maar eindigde vervolgens onderin. Omdat niemand weet wat we kunnen verwachten van de ploeg, is wedden op Goztepe zeker interessant.

Bekijk alle wedstrijden
Goztepe logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Goztepe

Na jarenlang afwezig te zijn op het hoogste niveau, wist Goztepe in het seizoen 2016/2017 promotie naar de Süper Lig. Daar verraste het vriend en vijand door, ondanks als degradatiekandidaat bestempeld te zijn, knap zesde te eindigen.

Dat succes kende echter geen gevolg, want in het daaropvolgende seizoen maakt de ploeg de oorspronkelijke verwachtingen waar: het strijdt tegen degradatie. Dat levert echter wel een paar hoge odds op voor komende wedstrijden! Om je te helpen kiezen waar je het best kunt wedden op Goztepe, hebben we alvast de hoogste quoteringen voor je genoteerd.

Geschiedenis van Goztepe

Goztepe SK werd in 1925 opgericht als een afscheiding van Altay. Het grootste succes boekte het in 1950 toen het het Turkse voetbalkampioenschap was, de voorloper van de Süper Lig. Toen het in 2003 degradeerde, kwamen de financiële problemen al snel. Het dieptepunt kwam in 2007 toen het naar het amateurniveau degradeerde. Met een nieuwe eigenaar is het weer overeind gekrabbeld en sinds vorig seizoen is de ploeg terug in de Süper Lig.

Noemenswaardige spelers

Oud-topscorer van de Eredivisie, Björn Vleminckx kwam in het seizoen 2015/2016 uit voor de rood-gelen. De Belg was geen succes in Izmir en vertrok na vier doelpunten uit 25 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Onder Adnan Süvari was Goztepe een grote ploeg. De Turkse trainer won in 1969 en in 1970 de Turkse beker met de club, nadat het in 1967 de finale verloor.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: İzmir
  • Stadion: Bornova Doğanlar Stadion
  • Opgericht: 1925
  • Clubkleuren: Rood/geel
  • Bijnamen: Göz Göz

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Kampioen 1. Lig 4x
  • Turkse Beker 2x
  • Turkse Super Cup 1x

Weetjes

Ondanks de zevende plek twee jaar geleden op het tweede niveau, wist Goztepe toch te promoveren.

Goztepe Yali Dernegi is de grote supportersgroep van de club en bestaat sinds 2005.

Tegen Karsiyaka en Altay speelt Goztepe twee lokale derby’s in Izmir.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam