award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Rizespor

Op voorhand een degradatiekandidaat, maar wel eentje die zomaar kan verrassen met een plek in de middenmoot. Dat maakt wedden op Rizespor leuk - en lucratief.

Bekijk alle wedstrijden
Rizespor logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Rizespor

Çaykur Rizespor streed jarenlang tegen degradatie uit de Süper Lig, tot het onvermijdelijke gebeurde en de ploeg een jaar op het tweede niveau moest acteren. Na de directe promotie leek de ploeg in 2018/2019 weer een van de voornaamste degradatiekandidaten, maar een onwaarschijnlijke serie bracht de ploeg keurig naar de middenmoot.

Het grote contrast tussen wedstrijden uit de eerste en tweede helft van de competitie heeft de wenkbrauwen doen fronsen. Ook bij de bookmakers, die relatief hoge odds hanteren voor de club uit Rize. Wedden op Rizespor blijkt daarmee een populaire aangelegenheid. Benieuwd naar de quoteringen? We vergeleken diverse bookmakers en hebben de beste odds voor komende wedstrijden voor je genoteerd.

Geschiedenis van Rizespor

Çaykur Rizespor Kulübü werd opgericht in 1953 en promoveerde in 1979 voor het eerst naar de Super Lig. De ploeg speelt de afgelopen jaren, op enkele uitzonderingen na, steevast op het hoogste niveau in Turkije, maar won nog nooit een grote prijs.

Noemenswaardige spelers

De in Rize geboren Ismail Demirci is met 71 goals in 128 wedstrijden nog altijd de clubtopscorer in de geschiedenis van Rizespor. Demirci speelde tot vier keer toe bij de club uit zijn geboortestad, al was de eerste periode het succesvolst. Tussen 1989 en 1992 scoorde hij 52 keer in 93 wedstrijden, wat hem een transfer naar Trabzonspor opleverde. Hier kwam hij echter nooit aan de bak.

Verder trok Caykur Rizespor dit seizoen Mustafa Saymak aan. De aanvallende middenvelder was lang een van de smaakmakers bij PEC Zwolle, maar speelt amper in Turkije. Hij speelde dit seizoen pas 105 minuten in de competitie, verspreid over negen wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Cesarettin Alptekin is een ieder geval een van de langstzittende managers van de club. Alptekin was tot vijf keer hoofdtrainer, maar deed ook achter de schermen allerlei werk bij Rizespor.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Rize
  • Stadion: Yeni Rize Şehirstadion
  • Opgericht: 1953
  • Clubkleuren: Groen/blauw
  • Bijnamen: Karadeniz Atmacası (Zwarte Zee Sperwers) 

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen 1. Lig 3x

Weetje

Sinds 1990 wordt Rizespor door een Turks theebedrijf gesponsord, vandaar de naam en het logo van een blad op het logo.

Supporters

De club heeft meerder supportersgroepen waaronder de Rizespor Liberta Per Gli Ultras.

Rivaliteit

Trabzonspor is de grote rivaal van Caykur Rizespor. Onderling spelen zij de derby van de Zwarte zee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam