award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Ankaragucu

Wedden op Ankaragücü

Bekijk alle wedstrijden
Ankaragucu logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Ankaragücü

Promovendus MKE Ankaragücü zal hoogstwaarschijnlijk tot de laatste competitiewedstrijd meestrijden in de degradatiestrijd in de Süper Lig. De ploeg uit de hoofdstad van Turkije scoort weinig en krijgt veel goals tegen, maar had enkele wedstrijden ook het geluk net mee.

Na een mindere periode krabbelt Ankaragücü weer een beetje op uit het dal. Gokken op de ploeg blijft echter een risico. Elf van de eerste 25 wedstrijden wist de ploeg namelijk niet te scoren. Gokken op weinig doelpunten van de ploeg kan dus de juiste keuze blijken te zijn.

Geschiedenis

Ankaragücü werd in 1910 opgericht uit een fusie tussen twee clubs en is daarmee een van de oudste Turkse voetbalclubs. De ploeg uit Ankara was in de jaren 70’ 80’ een aardige club in Turkije en won zelfs twee keer de beker. In 2011 ging het financieel echter helemaal mis. De ploeg degradeerde in twee seizoenen van de Süper Lig naar het derde niveau van Turkije. De ploeg is er echter bovenop en promoveerde de afgelopen twee jaar twee keer.

Noemenswaardige spelers

Tijdens de bekerfinale van 1972 van Coşkun Süer van groot belang voor Ankaragücü. In het tweeluik tegen Altay werd het in de uitwedstrijd 0-0, maar thuis in Ankara won de ploeg met 3-0. Coşkun Süer had met twee doelpunten een groot aandeel in deze overwinning. De Turkse middenvelder speelde in totaal 8 jaar bij Ankaragücü en scoorde 41 keer in 12 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Ziya Taner was de man achter dit bekersucces van 1972. De trainer uit Macedonië was in totaal tien jaar trainer van Ankaragücü verspreid over drie periodes en was later een jaar trainer van Beşiktaş,

Informatie

  • Plaats: Ankara
  • Stadion: Eryaman Stadium
  • Opgericht: 19010
  • Clubkleuren: Blauw/geel
  • Bijnamen: Gecekondu

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen 1. Lig 1x
  • Turkse Beker 2x

Rivaliteit

Tegen Gençlerbirliği speelt Ankaragücü de derby van Ankara.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus