award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op AC Milaan – Inter Milaan

De derby della Madonnina, oftewel AC Milaan – Inter Milaan, is de grootste stadsderby van Italië. Beide ploegen zijn al een lange tijd geen kampioen geworden en de beste spelers spelen niet meer per se in Milaan. Toch is de sfeer in San Siro altijd fantastisch.

AC Milaan en Inter Milaan zijn niet meer de wereldploegen van weleer, maar de supportersgroepen behoren nog wel tot de grootste ter wereld. Zo is Inter Milaan in Chinese handen en dat is te merken in het aantal supporters: maar liefst 300 miljoen fans heeft Inter Milaan alleen al in China. En dat terwijl de club de laatste jaren geen prijzen heeft gepakt. Wie gaat aankomend seizoen AC Milaan – Inter Milaan winnen? Check de odds bij de bookmakers en plaats een slimme weddenschap!

AC Milaan - Inter Milaan

Geschiedenis

Beide Milanese clubs behoorden in het begin van deze eeuw nog bij de Europese top van de wereld. Dat maakte de AC Milaan – Inter Milaan toen een stuk interessanter. Zo moesten de twee clubs tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League. AC Milaan verdedigde een 2-0 voorsprong. Ook in de return scoorden de roodzwarten, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Nadat een goal van Cambiasso werd afgekeurd sloegen de gemoederen hoog op. De ‘fans’ van Inter Milaan gooiden fakkels op het veld, waarbij doelman Dida geraakt werd.

In 2001 werd ook een memorabele wedstrijd gespeeld. AC Milaan eindigde weliswaar op een zesde plaats, maar zette in datzelfde seizoen wel Inter Milaan te kijk: het werd maar liefst 6-0! Mede dankzij Gianni Comandini en Shevchenko is dit de grootste overwinning ooit in de derby della Madonnina.

Ook in 2010 gebeurden er vreemde dingen. Toen Inter met 2-0 won besloot beroepsprovocateur Marco Materazzi met een masker met het gezicht van Milaan-eigenaar Silvio Berlusconi rond te lopen. Dit tot razernij van de fans. Een jaar later vertelde hij tegen de pers dat hij twee dagen na derby met Berlusconi hierover heeft gelachen.

Opvallende spelers

Marco van Basten – In San Siro zag je altijd in het stadion de spandoek ‘San Marco’ staan. Dat is niet voor niets! De Utrechter maakte van 1987 tot 1995 negentig doelpunten voor de Milanezen. Hij won twee keer de Champions League, twee wereldbekers en de Supercup.

Andrea Pirlo – De middenvelder werd altijd geprezen om zijn techniek. Pirlo kon vooral goed vrije trappen nemen en passen. Met AC Milaan won hij onder andere twee keer de Champions League en twee keer het landskampioenschap. Daarnaast speelde hij meer dan honderd interlands voor Italië.

Zlatan Ibrahimovic – De Zweed hoeft nauwelijks nog introductie te krijgen. Alleen al in het eerste seizoen besliste hij twee keer de Milaanse derby. In 2006/2007 werd Internazionale mede dankzij hem kampioen. Ook het seizoen daarop pakte hij de titel. Zlatan had toen twee maanden niet gespeeld toen hij in de beslissende laatste wedstrijd door Mancini erin werd gebracht. Ibrahimovic scoorde daar tweemaal en bezorgde Inter Milaan opnieuw de titel.

Opvallende managers

Fabio Capello – Capello kende twee termijnen bij AC Milaan. In zijn eerste termijn won hij in 1993 en 1994 de landstitel. Milan behoorde dankzij hem structureel bij de top van Europa. Van 1993 tot en met 1995 stond AC Milaan drie keer in de finale van de Champions League, waarbij het een keer won. Een unieke prestatie! Zijn tweede termijn was een stuk minder succesvol. Capello zag ook in dat zijn selectie zonder Van Basten en Gullit een stuk minder was. Milaan won slechts elf wedstrijden, wat leidde tot zijn vertrek.

José Mourinho – De laatste jaren hebben de trainers van Inter Milaan niet het succes van Mourinho kunnen evenaren. Hij won met Inter Milaan bijna alles wat er te winnen viel. Zo won hij in 2008/2009 de titel en de Italiaanse Supercup. In 2009/2010 won hij samen met Wesley Sneijder de treble: het kampioenschap, de beker en de Champions League. Nadat Wesley Sneijder zei te zijn gestopt vertelde hij dat Mourinho de beste people manager in zijn carrière was.

Weetjes bij AC Milaan – Inter Milaan

Een hoop Nederlanders hebben bij AC Milan gespeeld. Van Basten, Gullit, Rijkaard, maar ook recentelijk, Stam en Seedorf. Laatsgenoemde besliste in 2004 AC Milaan – Inter Milaan. Inter stond met 2-0 voor en AC Milan kwam knap terug door goals van Tomasson en Kaká toen Seedorf met een fenomenale pegel de bal in de hoek schoot. Hij maakte zich toen onsterfelijk!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.