award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Bayer Leverkusen

Met aanvallend voetbal een van de bekendste subtoppers uit de Duitse competitie. Niets staat vast, alles kan gebeuren. Kortom, gegarandeerd extra spanning bij het wedden op Bayer Leverkusen.

Bekijk alle wedstrijden
Bayer Leverkusen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is een club die al jaren speelt op het hoogste niveau. Daarbij haalt het ook goede eindklasseringen. Zo werden ze in het seizoen 2015/16 nog 3e. Ze zijn dus een ploeg om op z’n minst rekening mee te houden in de Bundesliga.

Met aanvallend spel maken ze het menig tegenstander lastig, maar dat betekent ook dat er nog wel eens wat mis kan gaan bij de club uit Leverkusen. Wedden op Bayer Leverkusen is dan ook een interessante optie voor veel gokkers!

Geschiedenis van Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is opgericht in 1904, welke zijn huidige naam pas op 1 april 1999 verkreeg. In de periode van 1997 tot 2011 wist het maar liefst 5x tweede te worden in de Bundesliga, waardoor ze bekendstaan als de Eeuwige Tweede.

Maar de club heeft wel degelijk successen gekend. In 1988 won het namelijk de UEFA Cup, in 1993 kroonde zich het tot winnaar van de Duitse beker en in 2002 schopte de ploeg het zelfs tot de finale van de Champions League.

Noemenswaardige spelers

Michael Ballack was Duits voetballer van het jaar in 2002, 2003 en 2005. Ook was hij aanvoerder van het Duitse elftal. In totaal werd hij 4 keer landskampioen in Duitsland en één keer in Engeland. In zijn carrière speelde hij voor grote clubs als Bayern München en Chelsea FC. Aan het eind van zijn carrière speelde Ballack nog twee jaar voor Bayer Leverkusen. Uiteindelijk zette hij een punt achter zijn fenomenale carrière in 2012.

Ook een andere hele goeie middenvelder speelde voor Bayer Leverkusen. Toni Kroos werd namelijk een jaar door Bayern München uitgeleend aan de club. Uiteindelijk speelde de middenvelder er 43 wedstrijden en scoorde hij 10 keer. Bij Bayern München won Kroos onder andere een Champions League en werd hij meerdere keren landskampioen.

Noemenswaardige managers

Bayer Leverkusen heeft in zijn geschiedenis een aantal bijzondere prestaties geleverd. In het seizoen 2001/02 haalde het onder coach Klaus Toppmöller de finale van de champions league en de beker. Tevens werden ze tweede in de competitie. Door de “one-touch” stijl stond het team bekend als heel aanvallend. Hij werd dan ook in 2002 coach van het jaar in Duitsland.

De grootste prijs won Bayer Leverkusen in het seizoen 1978/88 onder Erich Ribbeck door de UEFA Cup te winnen. Daarbij wonnen ze de finale door penalty’s. Ook de rondes naar de finale werden allemaal met kleine verschillen gewonnen. Zo wonnen ze zowel de laatste 32, als de laatste 16, als de kwartfinale, als de halve finale met maar een doelpunt verschil.

Informatie

  • Plaats: Leverkusen
  • Stadion: BayArena
  • Opgericht: 1904
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: Vizekusen, Werkself

Veelgestelde vragen over Bayer Leverkusen

Je kan wedden op Bayer Leverkusen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Bayer Leverkusen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Bayer Leverkusen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Bayer Leverkusen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Bayer Leverkusen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Bayer Leverkusen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Bayer Leverkusen kan je vinden op de clubpagina van Bayer Leverkusen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Bayer Leverkusen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bayer Leverkusen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bayer Leverkusen met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bayer Leverkusen.

Er zijn verschillende bonussen voor Bayer Leverkusen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bayer Leverkusen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bayer Leverkusen met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bayer Leverkusen.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • UEFA Cup 1x
  • DFB-Pokal 1x

Supporters

Bayer Leverkusen heeft 355 fanclubs met 25.000 leden. Als je naar de wedstrijden van Bayer Leverkusen gaat delen ze altijd een stadionkrant uit.

Rivalen

Bayer Leverkusen heeft zijn grootste rivaliteit met FC Köln. Dat komt omdat ze beide beweren de beste van de Rijn te zijn.

Weetje

Vanwege talrijke tweede plaatsen in verschillende competities in de periode van 1997 tot 2011, waaronder vijf Duitse vice-kampioenschappen, heeft het team de bijnaam ontwikkeld “Vizekusen”.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.