award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Bayern München

Note: hier een korte samenvatting over de club in kwestie met 'wedden op club' als afsluiting. Paar regeltjes maar.

Bekijk alle wedstrijden
bundesliga club bayern munchen

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Bayern München

Bayern München is de meest succesvolle club in het Duitse voetbal. Daarin heeft het de meeste prijzen gewonnen van alle Duitse clubs. Daarom kan je ze al bijna van te voren opschrijven voor het winnen van de landstitel. Dus Bayern München kan een interessante optie zijn om op te wedden. Stabiliteit is namelijk belangrijk voor het bepalen van de strategie van een voetbalgokker. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met wedden op Bayern München.

Ook heeft de club een van de grootste achterbannen van de wereld. Ze hebben jaarlijks meerdere keren uitverkocht huis. Het is dus een club met heel veel sfeer. Daarom kunnen ze ook in mindere tijden wedstrijden over de streep trekken. Zeker met de kwaliteit binnen het team van Bayern München. Daarom hebben we voor jou de beste bookmakers met de beste quoteringen op onze site. Zodat wanneer jij gaat beginnen met gokken op Bayern het meeste geld kan winnen.

Geschiedenis

Sinds het ontstaan van de Bundesliga is Bayern München de meest dominante club in Duitsland. Daarom hebben er zoveel sterspelers gevoetbald dat er maar een klein aantal hier benoemd kunnen worden. De volgende spelers staan allen in de Hall Of Fame van Bayern München

Beste spelers uit het verleden

Sinds het ontstaan van de Bundesliga is Bayern München de meest dominante club in Duitsland. Daarom hebben er zoveel sterspelers gevoetbald dat er maar een klein aantal hier benoemd kunnen worden. De volgende spelers staan allen in de Hall Of Fame van Bayern München.

Tussen 1970 en 1980 won Bayern München 3 keer de Europa Cup 1. Dat was onder leiding van Franz Beckenbauer. Tussen 1964 en 1977 speelde de verdediger 439 wedstrijden voor Duitsland. Vanwege zijn elegante speelstijl en dominantie en leiderschap over het veld kreeg Franz Beckenbauer de bijnaam Der Kaiser. Hij staat dan ook bekend als een van de beste voetballers ooit.  

In dezelfde periode speelde Gerd Müller voor Bayern München. De spits wist altijd en overal te scoren. Zo staat hij 17e op de lijst van speler die de meeste goals heeft gescoord in Europa, terwijl hij minder wedstrijden heeft gespeeld dan alle andere spelers in de top 25. Der Bomber speelde 453 wedstrijden voor Bayern München en scoorde 398 goals. Op internationaal niveau scoorde hij in 62 wedstrijden 68 keer. Het staat dus bekend als een van de beste spitsen die het voetbal ooit heeft gekend.

In het recentere verleden kende Bayern München vele successen met Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger. Beide hebben vele landskampioenschappen gewonnen met Bayern. Beide waren er ook bij toen Bayern München voor voorlopig de laatste keer de Champions League won in 2012/13.

Beste managers uit het verleden

De meest succesvolle coach van Bayern München is Udo Lattek. Hij won met Bayern München 6 landstitels, twee DFB Pokals en één Europa Cup 1. De op twee na meest succesvolle coach is Ottmar Hitzfeld. Hij won “maar” 5 landstitels met de club, twee DFB Pokals en één Champions League.

De trainer die het vaakst de club heeft gecoacht is Jupp Heynckes. Hij heeft meerdere landstitel gehaald met de club over de 4 verschillende periodes. De laatste keer dat hij coach was, was van 9 oktober 2017 tot 1 juli 2018.

Informatie

 • Plaats: München
 • Stadion: Allianz Arena
 • Opgericht: 1900
 • Clubkleuren: Rood
 • Bijnamen: Die Bayern, FC Hollywoods, Der Rekordmeister

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • Wereldbeker 2x
 • Wereldkamioenschap voetbal voor clubs 1x
 • Europacup 1 / Champions League 5x
 • UEFA Cup 1x
 • Europacup 2 1x
 • UEFA Super Cup 1x
 • Landskampioen 28x
 • DFB-Pokal 18x
 • Duitse Supercup 13x

Supporters

Bayern München heeft 291000 officiële leden en kent 4433 erkende fanclubs met meer dan 390000 leden. Dit maakt het de club met de meeste officiële leden van de hele wereld.

Rivalen

Bayern is de derde club van München. Daarom kent het 3 stadderby’s al worden ze niet elk seizoen gespeeld. De derby met 1860 München is van de stadsderby’s het grootste. Ondanks de rivaliteit heeft Bayern München de club meerdere keren geholpen tijdens financiële problemen.

 

Ook de wedstrijden met 1. FC Nürnberg zijn altijd zeer beladen. Het is hun grootste rivaal in Bavaria. Daarom staat het bekend als de Bavaria Derby.

 

Tegenwoordig is ook Borussia Dortmund de grootste rivaal van Bayern München. Dit komt omdat dit een van de enige clubs is die regelmatig meestrijdt om het landskampioenschap.

Weetje

Bayern München is de enige Duitse club die de treble heeft gewonnen. Ook hebben ze de meeste prijzen gewonnen van alle Duitse clubs.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus