award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Borussia Dortmund

Als één van de grote clubs van Duitsland, is de ploeg in veel wedstrijden favoriet. Wedden op Borussia Dortmund levert daardoor vaak mooie kansen op voor bijvoorbeeld gecombineerde weddenschappen!

Bekijk alle wedstrijden
Borussia Dortmund logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is de op één na grootste club van Duitsland. Daarnaast is het normaliter één van de weinige clubs die het Bayern München moeilijk kan maken in de strijd om de Duitse titel. Ieder jaar kunnen ze in de Bundesliga zomaar weer voor een verrassing zorgen. Zeker als er een goede lichting is zoals in de seizoenen 2010/11 en 2011/12.

Tel daarbij de onvoorwaardelijke steun op van een enorm grote fanbase die in zowel iedere thuis- als uitwedstrijd hun ploeg naar de overwinning schreeuwt en je snapt dat de ploeg gedurende het seizoen een paar scherpe quoteringen zal opleveren. Wedden op Borussia Dortmund is daarmee ontzettend populair. En terecht.

Geschiedenis van Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is opgericht in 1909. Tegenwoordig heeft de club meer dan 145000 leden, waar het ooit begon met 18. Dortmund is de op een na grootste club in Duitsland als het om leden gaat. In 1966 was het de eerste Duitse club met een Europese titel.

Noemenswaardige spelers

In het recente verleden hebben er meerdere goede voetballers bij de club gespeeld die later zijn getransfereerd naar het grotere Bayern München. Zowel Lewandowski als Hummels bewandelden dat pad, maar dat maakt ze niet minder belangrijk voor Borussia Dortmund. Beide spelers waren heel erg belangrijk voor de opeenvolgende landstitels in de seizoenen 2010/11 en 2011/12. Hummels was als verdediger niet uit de basis weg te denken en Lewandowski was met zijn 76 goals in 135 wedstrijden ook ontzettend belangrijk.

Stéphane Chapuisat was in de periode dat Borussia Dortmund de Champions League won belangrijk. De Zwitser was in 218 wedstrijden goed voor 102 doelpunten. Hij wist naast het winnen van de Champions League in totaal twee keer landskampioen te worden in Duitsland.

Noemenswaardige managers

In 1966 zorgde Will Multhaup voor de eerste Europese titel voor een Duitse club door de Europacup twee te winnen. Daarna was er een lange droogde waarin geen prijzen werden gewonnen totdat Horst Köppel de eerste grote prijs in 20 jaar won in 1989 met de winst van de DFB-Pokal.

Ottmar Hitzelfd is de meest succesvolle coach van Dortmund met twee landstitels en twee supercups. Ook won hij onverwacht de Champions League met de club. Tegenwoordig zal de meest bekende coach van Dortmund Jürgen Klopp zijn. Hij won 2 landstitels, twee supercups en één DFB-Pokal met de club. Wat hem ook een van de meest succesvolle coaches ooit van Dortmund maakt.

Informatie

 • Plaats: Dortmund
 • Stadion: Signal Iduna Park
 • Opgericht: 1909
 • Clubkleuren: Geel/zwart
 • Bijnamen: Die Borussen, Die Schwarzgelben

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • Landskampioen 8x
 • DFB-Pokal 4x
 • Supercup 5x
 • Champions League 1x
 • Europacup twee 1x
 • Intercontinental Cup 1x

Supporters

De kroonjuweel van het Duitse voetbal is te vinden in het Signal Iduna Park. Borussia Dortmunds gele wand is wereldberoemd. De staantribune houdt plek voor bijna 25000 fans die allen het zwart en geel dragen van Borussia. Het is een waar spektakel met verschillende tifo’s tijdens belangrijke of bijzondere wedstrijden. Elke voetballiefhebber moet ooit de gele wand in het echt hebben gezien. Ze hebben dan ook het grootste stadion met de hoogste gemiddelde bezettingsgraad van Duitsland. Of het nou goed gaat met het team of niet.

Rivalen

De Kohlenpott (of Revier) derby is een van de bekendste derby’s in Duitsland. De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 is de strijd tussen de twee grootste en succesvolste clubs uit het Ruhrgebied. Er komt dan ook altijd veel spektakel en strijd bij kijken.

Weetje

De meeste goals in de Champions League in een wedstrijd zijn gescoord in de wedstrijd Dortmund tegen Legia Warschau in het seizoen 2016/17. De eindstand van de wedstrijd was 8-4 voor Dortmund. Daarom houden ze ook het record voor meeste goals gescoord in de groepsfase van de Champions League namelijk 21.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren