award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

FC Augsburg

Note: hier een korte samenvatting over de club in kwestie met 'wedden op club' als afsluiting. Paar regeltjes maar.

Bekijk alle wedstrijden
FC Augsburg logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Vrijdag 20:30FC Augsburg
-
TSV Bayer 04 Leverkusen
FC Augsburg
4.55
@ Tipbet
Gelijkspel
4.35
@ Betfirst
TSV Bayer 04 Leverkusen
1.85
@ Tipbet

Wedden op FC Augsburg

Sinds 2011 is FC Augsburg te vinden in de Bundesliga. Daarvoor had het nog nooit op het hoogste niveau gespeeld. Dat ze dus al meer dan 7 seizoenen in de Bundesliga spelen is een knappe prestatie te noemen. Zeker omdat ze tegenwoordig voor Europese kwalificatie spelen. Ze zijn dus van een degradatiekandidaat gegroeid naar een middenmoot/subtopper. Daarom kunnen ze in de toekomst misschien wel die lijn nog verder doorzetten. Daarom hebben wij op onze site de beste bookmakers om ze te beginnen met wedden op Augsburg.

Doordat ze zo’n groei hebben doorgemaakt de laatste jaren is de club een stuk groter geworden. Hierdoor kunnen ze het elke tegenstander moeilijk maken. Ze leveren dus goede opbrengsten op als je begint met gokken op FC Augsburg. Kijk daarom op onze site als je begint met gokken op FC Augsburg voor de hoogste quoteringen.

Geschiedenis

Fußball-club Augsburg 1907 e. V. beter bekent als FC Augsburg is opgericht in 1907. Pas sinds 2011 speelt het op het hoogste niveau. In het seizoen 2015/16 speelde het voor het eerst op internationaal niveau.

Beste spelers uit het verleden

Het grootste talent ooit uit de jeugdopleiding van FC Augsburg is Helmut Haller. Hij speelde vanaf 1948 in de Jeugdopleiding van toen nog BC Ausburg. In 1957 maakte hij zijn debuut voor BC Augsburg. In 5 jaar speelde de aanvaller 85 wedstrijden. Het eerste landskampioenschap won hij in 1964 bij Bologna waar hij in 1962 naar transfereerde. In 1968 vertrok hij naar Juventus. Daar won hij ook nog 2 keer het landskampioenschap. In 1973 keerde hij weer terug bij FC Augsburg totdat hij stopte met voetbal in 1979. Voor Duitsland heeft hij 3 wereldkampioenschappen gespeeld. In 33 wedstrijden scoorde hij 13 keer.

Beste managers uit het verleden

Met Nederlander Jos Luhukay aan het roer promoveerde FC Augsburg in 2011 voor het eerst in de geschiedenis naar het hoogste niveau in het Duitse voetbal. Het jaar daarvoor hadden ze promotie misgelopen door te verliezen van Nürnberg. Dat seizoen haalde de club ook de halve finale van de beker met de Nederlander. Na de laatste wedstrijd van het seizoen in 2011/12 nam de trainer ontslag. De club eindige dat seizoen op een knappe 14e plaats.

Informatie

  • Plaats: Augsburg
  • Stadion: WWK Arena
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Rood/groen/wit
  • Bijnamen: FCA, Fuggerstädter

Achtergrondinformatie

Supporters

FC Augsburg heeft over het algemeen geen uitverkochte huizen. Wel zit het met het gemiddelde aantal bezoekers heeft dicht tegen de maximale capaciteit van het stadion aan.

Rivalen

De grootste rivaliteit heeft de club met 1860 Munich. De wedstrijd wordt niet vaak gespeeld door de verschillende niveaus waarin de clubs spelen. Als de wedstrijd wel wordt gespeeld trekt het altijd heel veel bezoekers.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus