award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Augsburg

Een club met een bijzonder verhaal. Weliswaar nog niet zo lang op het hoogste niveau, maar toch zeker een ploeg om rekening mee te houden. Op z'n minst. Precies wat wedden op FC Augsburg spannend maakt.

Bekijk alle wedstrijden
FC Augsburg logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Augsburg

Sinds 2011 is FC Augsburg te vinden in de Bundesliga. Daarvoor had het nog nooit op het hoogste niveau gespeeld. Dat ze dus al meer dan 7 seizoenen achter elkaar in de Bundesliga spelen is op z’n minst een knappe prestatie te noemen. Ze zijn van een degradatiekandidaat inmiddels uitgegroeid tot subtopper die een gooi doet naar tickets voor Europees voetbal. Kunnen ze die lijn doortrekken?

De bijzondere groei die de club heeft doorgemaakt, maakt wedden op FC Augsburg ook interessant. Van oorsprong is het namelijk een club met weinig geschiedenis in de Bundesliga, waardoor wedstrijden vooraf moeilijker te voorspellen zijn – en dat levert interessante odds op!

Geschiedenis van FC Augsburg

Fußball-club Augsburg 1907 e. V., beter bekend als FC Augsburg, is opgericht in 1907. Pas sinds 2011 speelt het op het hoogste niveau. In het seizoen 2015/16 speelde het voor het eerst op internationaal niveau.

Noemenswaardige spelers

Het grootste talent ooit uit de jeugdopleiding van FC Augsburg is Helmut Haller. Hij speelde vanaf 1948 in de Jeugdopleiding van toen nog BC Ausburg. In 1957 maakte hij zijn debuut voor BC Augsburg. In 5 jaar speelde de aanvaller 85 wedstrijden. Het eerste landskampioenschap won hij in 1964 bij Bologna waar hij in 1962 naar transfereerde. In 1968 vertrok hij naar Juventus. Daar won hij ook nog 2 keer het landskampioenschap. In 1973 keerde hij weer terug bij de club totdat hij stopte met voetbal in 1979. Voor Duitsland heeft hij 3 wereldkampioenschappen gespeeld. In 33 wedstrijden scoorde hij 13 keer.

Noemenswaardige managers

Met Nederlander Jos Luhukay aan het roer promoveerde FC Augsburg in 2011 voor het eerst in de geschiedenis naar het hoogste niveau in het Duitse voetbal. Het jaar daarvoor hadden ze promotie misgelopen door te verliezen van Nürnberg. Dat seizoen haalde de club ook de halve finale van de beker met de Nederlander. Na de laatste wedstrijd van het seizoen in 2011/12 nam de trainer ontslag. De club eindige dat seizoen desalniettemin op een knappe 14e plaats.

Informatie

  • Plaats: Augsburg
  • Stadion: WWK Arena
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Rood/groen/wit
  • Bijnamen: FCA, Fuggerstädter

Veelgestelde vragen over FC Augsburg

Je kan wedden op FC Augsburg via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Augsburg. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Augsburg afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Augsburg.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Augsburg wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Augsburg aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Augsburg kan je vinden op de clubpagina van FC Augsburg.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Augsburg. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Augsburg met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Augsburg met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Augsburg.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Augsburg. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Augsburg met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Augsburg met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Augsburg.

Achtergrondinformatie

Supporters

FC Augsburg heeft over het algemeen geen uitverkochte huizen. Wel zit het met het gemiddelde aantal bezoekers heeft dicht tegen de maximale capaciteit van het stadion aan.

Rivalen

De grootste rivaliteit heeft de club met 1860 Munich. De wedstrijd wordt niet vaak gespeeld door de verschillende niveaus waarin de clubs spelen. Als de wedstrijd wel wordt gespeeld trekt het altijd heel veel bezoekers.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.