award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Nürnberg

Is de club uit Beieren een gedoodverfde degradatiekandidaat of weet het te verrassen dit jaar? Bekijk de odds en start met wedden op FC Nürnberg!

Bekijk alle wedstrijden
Nurnberg logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Nürnberg

Wist je dat 1. FC Nürnberg vaak kampioen is geworden? De club heeft na Bayern München de meeste titels verzameld op het hoogste Duitse niveau. Een groot deel van de kampioenschappen werd echter behaald in de jaren dertig van de vorige eeuw. Tegenwoordig is de club minder succesvol.

De club is een aantal maal gepromoveerd naar en weer gedegradeerd uit de Bundesliga, waardoor je rustig kan stellen dat handhaving het doel is. Je vindt de club doorgaans dan ook bij de onderste clubs op de ranglijst, maar dat neemt niet weg dat ze tegen de grote jongens niet kunnen stunten. Integendeel zelfs! En dat maakt wedden op FC Nürnberg af en toe toch aardig interessant!

Geschiedenis van FC Nürnberg

De succesvolste jaren waren in de jaren dertig. Zo eindigde de ploeg in 1919 op de eerste plek door 115 doelpunten voor en slechts zes tegen te krijgen. Onder leiding van de Hongaarse trainer Izidor Kürschner vervolgde het succes. In de finale van het Duitse kampioenschap in 1922 eindigde de ploeg met zeven man, door blessures van maar liefst vier mensen. Die finale ging uiteindelijk verloren tegen HSV. Nürnberg won de titel wel in 1924, na een zakelijke 2-0 overwinning in de finale tegen HSV.

De club behaalde minder successen, doordat belangrijke spelers stopten met voetbal of kozen voor een andere club. Na de titel in 1926 te hebben verspeeld werd er een professionele Engelse trainer aangesteld. De club pakte in 1927 weer de titel, door in de finale met 2-0 te winnen van Hertha BSC. Vanaf 1928 ging het echt een stuk minder. In 1929 en 1930 werd enkel nog de halve finale bereikt, waarbij Hertha BSC tot tweemaal toe te sterk was.

Andere tijden

In het seizoen 2013/2014 werd de Nederlander Gertjan Verbeek de trainer van Nürnberg. De club speelde weliswaar attractiever, maar werd niet succesvoller. Sterker nog: geen enkele zege werd geboekt in de eerste helft van de competitie. In de tweede helft van de competitie werd uit de eerste vijf wedstrijden er twaalf punten gepakt. De club degradeerde alsnog, nadat er nauwelijks nog punten werden gepakt in de andere wedstrijden. Verbeek werd vervolgens vervangen door Valérien Ismaël.

In 2018/2019 speelt de club in de Bundesliga, doordat de ploeg het vorige seizoen tweede is geëindigd in de tweede Bundesliga. Er wordt dat jaar een pijnlijk record geboekt: een 0-7 verlies tegen Borussia Dortmund betekent de grootste nederlaag die 1. Nürnberg ooit heeft geleden in de Bundesliga.

Noemenswaardige spelers

Luitpold Popp: Popp speelde 870 wedstrijden voor de club. Hij won met de club talrijke regionale kampioenschappen. Hij speelde tot zijn 41ste bij de club. In een van zijn laatste wedstrijden verloor hij tegen Schalke 04 de Duitse titel.

Hans Kalb: De middenvelder speelde van 1917 tot 1933 voor de club. Hij gold als een van de beste spelers van die tijd. Hij organiseerde niet alleen de verdediging, maar had ook een goed tactisch inzicht. Hij speelde in totaal 681 wedstrijden voor de club.

Noemenswaardige managers

Hans Meyer: Mede dankzij hem lukte het om in 2005 niet te degraderen. Verder werd er onder zijn leiding de DFB-bokaal gewonnen in het seizoen 2006/2007. Dit was de eerste prijs sinds 1968. Er kwam na dit succes geen groot vervolg. Het seizoen 2007/2008 liep vanaf het begin al niet en de trainer werd uiteindelijk ontslagen.

Michael Köllner: Köllner zorgde ervoor dat de ploeg de weg naar boven had gevonden. Mede dankzij hem promoveerde de ploeg naar het hoogste Duitse niveau.

Informatie

  • Plaats: Neurenberg
  • Stadion: Max Morlock Stadion
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: Der Club

Veelgestelde vragen over FC Nürnberg

Je kan wedden op FC Nürnberg via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Nürnberg. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Nürnberg afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Nürnberg.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Nürnberg wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Nürnberg aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Nürnberg kan je vinden op de clubpagina van FC Nürnberg.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Nürnberg. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Nürnberg met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Nürnberg met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Nürnberg.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Nürnberg. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Nürnberg met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Nürnberg met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Nürnberg.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 8x
  • DFB-Pokal 5x

Supporters

De supporters van 1. FC Nürnberg worden ook wel “Die Cluberer” genoemd. De club heeft meer dan 725 fanclubs. Er zijn ongeveer 1000 fanatieke supporters. De fans zijn bevriend met die van Schalke 04. Wanneer beide clubs tegen elkaar spelen worden dan ook de beide clubliederen afgespeeld.

Rivalen

De grootste rivaal is FC Bayern München. Deze club lostte Nürnberg af als club die de meeste titels won van de Bundesliga. Lange tijd waren beide clubs grote concurrenten van elkaar. De clubs liggen ook allebei in de deelstaat Beieren. Momenteel is Bayern München natuurlijk veel beter dan 1. FC Nürnberg.

Weetje

FC Nürnberg heeft Europees gezien nauwelijks succes geboekt. In het seizoen 1962/1963 werd nog wel een halve finale behaald van de Europese clubcompetitie, maar een betere prestatie werd nog nooit behaald. Vaak werden ze in de eerste ronde uitgeschakeld. De laatste keer dat de ploeg Europees speelde was in het seizoen 2007/2008. In een poule met AZ bereikten ze wel de achtste finale. Benfica bleek uiteindelijk te sterk.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.