award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Hertha BSC

Meestal terug te vinden in de middenmoot van de Duitse Bundesliga, sprokkelt de club punten bij de onderste ploegen en verliest van de bovenste. Of andersom natuurlijk en dat is precies wat wedden op Hertha BSC extra spannend maakt.

Bekijk alle wedstrijden
Hertha BSC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Hertha BSC

Hertha BSC blijkt in de afgelopen jaren weer een stabiele factor in de middenmoot van de Bundesliga. Met klasseringen in de subtop, maar ook in het rechter rijtje, weet je nooit echt goed wat je kunt verwachten van het team uit de hoofdstad.

Maar dat betekent ook dat er scherpe quoteringen te vinden zijn bij wedstrijden van de club. De bookmakers hanteren uiteenlopende odds, waarvan we de meest gunstige alvast voor je op een rijtje hebben gezet. Dat maakt wedden op Hertha BSC makkelijk, spannend … en hopelijk ook winstgevend.

Geschiedenis van Hertha BSC

In 2009 was het crisis bij Hertha BSC. Verschillende trainerswisselingen vonden er plaats. Lucien Favre werd ontslagen, omdat de club zes keer achter elkaar had verloren. Karsten Heine werd interimtrainer. Later werd Friedhelm Funkel de nieuwe trainer. De ploeg ging als laatste de winterstop in. Op 13 maart bereikte de crisis zijn hoogtepunt. Na een thuisnederlaag kwamen “fans” het veld op en beschadigden de reclameborden. De club degradeerde uiteindelijk naar het tweede niveau.

Hertha knokte zich snel terug naar het hoogste niveau. Opnieuw vonden er veel trainerswisselingen plaats. In het seizoen 2011/2012 eindigde de ploeg op de zestiende plek. Na play-offs degradeerde de ploeg opnieuw. Ook dit keer promoveerde de ploeg weer na een seizoen. Dit gebeurde onder leiding van de Nederlander Jos Luhukay. In het seizoen 2012/2013 lukte het dit keer wel om te handhaven. Ze eindigden namelijk op de elfde plek.

Jos Luhukay werd door het slechte spel vervangen door Pál Dárdai. Dárdai zorgde er voor dat de ploeg handhaafde dankzij een beter doelpuntenverschil. Het seizoen 2015/2016 verliep stuk beter. De ploeg stond zelfs halverwege op de derde plek. Uiteindelijk mocht de ploeg het volgende seizoen Europees voetbal spelen. Ondanks dat de ploeg onverwachts vroeg uitgeschakeld raakte speelde de ploeg weer een goed seizoen. Opnieuw dwongen ze kwalificatie af voor de Europa League.

Noemenswaardige spelers

Michael Preetz: Preetz had een groot aandeel in de promotie van Hertha BSC. In het begin van zijn carrière stond hij nog in de schaduw van Axel Kruse, maar nadat hij geblesseerd raakte brak hij door. Vier seizoenen lang bleef hij de topscoorder van de club. In het seizoen 1998/1999 werd hij topscoorder van de Bundesliga. In 2001 en 2002 won hij met de club de beker. Hij is met 93 doelpunten topscoorder allertijden.

Erich Beer: Voordat Preetz topscoorder allertijden werd was Erich Beer de topscoorder. Bij de korte periode bij Hertha BSC maakte hij 83 doelpunten in 254 wedstrijden. Hij is altijd nog verbonden gebleven bij de club. Hij bezoekt nog regelmatig het Olympiastadion.

Marcelinho: Een van de belangrijkste spelers ooit. Hij was technisch begaafd en nam het middenveld over. Hij had in juli 2001 en in april 2005 het doelpunt van de maand. Vanwege disciplinaire maatregelen moest hij Hertha verlaten.

Hanne Sobek: Hij is een van de meest succesvolle spelers van Hertha BSC. Hij werd tweemaal kampioen met de ploeg en speelde zesmaal de finale om het kampioenschap. Hij was een zeer goede aanvaller.

Noemenswaardige managers

Pál Dárdai: Dárdai zorgde ervoor dat Hertha veranderde van een degradatiekandidaat naar een ploeg om rekening mee te houden. De club behaalde onder zijn leiding tweemaal Europees voetbal. Ook dit seizoen gaat het goed met de club. Op het moment van typen staat de ploeg in de middenmoot.

Falko Götz: Onder zijn leiding kwam Götz op de vierde plek in het seizoen 2001/2002. In zijn tweede periode werd Hertha opnieuw succesvol. De club eindigde ditmaal op de vierde plek. Het scheelde niet veel of de ploeg speelde het seizoen daarop in de Champions League. Daarna ging het wel bergafwaarts met de club. De club ging richting de degradatieplekken en Götz werd ontslagen.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Berlijn
  • Stadion: Olympiastadion
  • Opgericht: 1892
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: Die Alte Dame, The Blue-Whites

Veelgestelde vragen over Hertha BSC

Je kan wedden op Hertha BSC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Hertha BSC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Hertha BSC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Hertha BSC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Hertha BSC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Hertha BSC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Hertha BSC kan je vinden op de clubpagina van Hertha BSC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Hertha BSC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hertha BSC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hertha BSC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hertha BSC.

Er zijn verschillende bonussen voor Hertha BSC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hertha BSC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hertha BSC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hertha BSC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x

Supporters

“Fans” van Hertha laten zich soms niet van hun beste kant zien. Zo gooiden de supporters stenen en andere voorwerpen naar de politie. Dit gebeurde tijdens de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Rivalen

De grootste rivaal van Hertha is Schalke 04. Ook clubs als FC Energie Cottbus en 1. Union Berlin zijn grote rivalen, alleen komen ze elkaar niet tegen in de competitie.

Weetje

Hertha BSC is veelvuldig gedegradeerd en gepromoveerd. In de jaren negentig speelde de ploeg zelfs in de regionale competitie. Ze speelden wedstrijden voor tweeduizend toeschouwers. Vanaf 1986 ging het beter met de club. Tegenwoordig speelt de ploeg voor meer dan vijftigduizend mensen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.