award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

SC Freiburg

Note: hier een korte samenvatting over de club in kwestie met 'wedden op club' als afsluiting. Paar regeltjes maar.

Bekijk alle wedstrijden
SC Freiburg logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Morgen 15:30SC Freiburg
-
Borussia Dortmund
SC Freiburg
6.2
@ Betfirst
Gelijkspel
4.6
@ Tipbet
Borussia Dortmund
1.6
@ Tipbet

Wedden op SC Freiburg

SC Freiburg staat bekend als een kleine ploeg. Daarom moet de club het niet hebben van het uitstekende spel. Ze moeten het juist hebben van de passie en strijd die het team levert op het veld. Daar staat de club dat ook bekend om. Daarom kunnen ze tegen elke ploeg verassen, of het nou een grote of een kleine tegenstander is. Wedden op SC Freiburg kan dus veel opleveren. Kijk daarom op onze site voor de bookmakers met de beste quoteringen.

Ook de fans dragen bij aan de strijdlust van de clubs. Het maakt voor de supporters niet uit of de club op het hoogste niveau speelt of niet. De club weet namelijk vaak hun stadion uitverkocht te krijgen. Daardoor voelen de spelers ook meer drang om te vechten voor de overwinning. Dus maakt de club het elke tegenstander moeilijk en omdat het een kleine club is levert dat hoge quoteringen op. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met gokken op SC Freiburg.

Geschiedenis

De club is in 1912 ontstaan uit een fusee tussen twee lokale clubs. Lange tijd was het de tweede club van de stad, maar sinds het verval van Freiburger FC begin jaren 80 is SC Freiburg de grootste club van Freiburg.

Beste spelers uit het verleden

Joachim Löw heeft de meeste goals gescoord voor de club met 81 doelpunten in 252 wedstrijden. Andreas Zeyer heeft verreweg de meeste wedstrijden gespeeld voor SC Freiburg. De middenvelder kwam van 1989 tot 1997 en van 1999 tot 2004 tot 402 wedstrijden. Dat is bijna 130 meer dan de nummer 2.

Beste managers uit het verleden

Volker Finke leidde de club gedurende 1991 tot 2007. Hierdoor is hij de langstzittende coach ooit in het professionele Duitse voetbal. In die periode won het 2 keer de tweede divisie.  Ook werd het in die periode een keer verassend 3e in de Bundesliga.

Informatie

  • Plaats: Freiburg
  • Stadion: Schwarzwald-Stadion
  • Opgericht: 1904
  • Clubkleuren: Zwart/wit/rood
  • Bijnamen: Breisgau-Brasilianer

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • 4x promotie naar de Bundesliga

Supporters

De club heeft 16000 leden. Vanwege het kleine stadion zijn wedstrijden van SC Freiburg meestal uitverkocht. Daarbij maakt het niet uit of het in de 1e of 2e Bundesliga speelt.

Rivalen

De rivaal van SC Freiburg is VFB Stuttgart in de Baden-Schwaben derby. Deze wedstrijd is ontstaan, omdat beide clubs uit Baden-Württemberg komen.

Weetje

De club staat bekend om het altijd maar op een neer gaan tussen de tweede Bundesliga en de Bundesliga. Vandaar dat ze altijd zingen: We go down, We go up, We go into the UEFA Cup!

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus