award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

VfB Stuttgart

Een stuntje is bij deze Duitse club altijd in de maak. Maar soms laten ze het ook finaal afweten. Het is daarom vaak op z'n minst interessant om te wedden op VFB Stuttgart.

Bekijk alle wedstrijden
VfB Stuttgart logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op VfB Stuttgart

VFB Stuttgart is een club met een rijke geschiedenis. Met vele successen in de geschiedenis heeft de club naam voor zichzelf gemaakt. Zeker met het toch relatief onverwachte landskampioenschap van 2006/07. Het is dan ook een grote vereniging met een al even grote supportersschare die zelfs toen ‘die Schwaben’ op het tweede niveau speelde in grote getale naar het stadion kwamen.

Stuttgart is een club om rekening mee te houden. Ze doen weliswaar niet direct mee om de prijzen, maar dat neemt niet weg dat een stuntje van de club uit de Bundesliga altijd zomaar in de maak kan zijn. Bekijk daarom of het team in vorm is, wat de kansen zijn tegen de volgende tegenstander en ontdek de meest gunstige quotering bij één van onze bookmakers!

Geschiedenis

VFB Stuttgart is opgericht in 1893. Het laatste grote succes van de club was het landskampioenschap in het seizoen 2006/07.  Toch gaat het de laatste jaren iets minder met het club. Zo degradeerde het en moest het in het seizoen 16/17 in de tweede Bundesliga spelen. Wel werd het gelijk kampioen van op dat tweede niveau waardoor het tegenwoordig weer terug te vinden is in de Bundesliga.

Noemenswaardige spelers van VFB Stuttgart

Eike Immel was van 1896 tot 1995 de keeper van VFB Stuttgart. Hij kwam over van Borussia Dortmund voor 2 miljoen Duitse Mark. Op dat moment een recordbedrag voor een keeper in Duitsland. Hij bleek het geld waard te zijn, want hij hielp de club aan een Bundesliga titel in 1992 en een tweede plaats in de UEFA Cup van 1989.

Sami Khedira begon zijn carrière bij VFB Stuttgart. Hij wist kampioen te worden in 2007 met de club, waarna hij in 2010 verkocht werd aan Real Madrid. Ook daar en later bij Juventus won hij vele prijzen. Als international was hij eveneens belangrijk.

Robert Schlienz heeft een bijzonder verhaal. Hij kwam naar de club in 1945 na de tweede wereldoorlog. Maar in 1948 verloor hij zijn linkerarm door een auto-ongeluk.  Ondanks zijn handicap was hij jaren de aanvoerder en spelmaker van VFB Stuttgart. Hij zorgde er mede voor dat in 1950 en ’52 de club kampioen werd en in 1964 en ’58 de beker won.

Als laatst noemen we nog Mário Gomez. Ook een speler uit de jeugdopleiding van VFB Stuttgart, net als Khedira. Mário Gomez had een belangrijk aandeel in de titel van 2006/07. Tussen 2004 en 2009 kwam hij tot 63 goals in 121 wedstrijden voordat hij werd gekocht door Bayern München. Sinds 2018 speelt hij weer voor VFB Stuttgart

Noemenswaardige managers

Georg Wurzer was coach van 1947 tot 1960. Daarbij was hij uiterst succesvol met de club. Zo wist hij landskampioen te worden in 1950 en ’52 en een tweede plaats in 53. Daarnaast werd hij Oberliga Süd kampioen in ’52 en ’54. Ook de beker werd gewonnen in 1954 en ’58. Dit was dan ook de meest succesvolle periode van de club.

Joachim Löw was ook coach van VFB Stuttgart. Löw, die vooral bekend is van het Duitse nationale elftal, werd bekerwinnaar met de club in 1997. Ook werd de club tweede in de Europacup II van 1998. Na twee jaar werd Löw coach van Fenerbahçe.

Het meest recente succes had de club toen Armin Veh coach was. De Duitser was coach tussen 2006 en 2008. Daarin wist het in 2007 landskampioen te worden. Datzelfde jaar werd de club ook tweede in de beker.

Informatie

  • Plaats: Stuttgart
  • Stadion: Mercedes Benz-Arena
  • Opgericht: 1893
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Die Schwaben

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landkampioen 5x
  • DFB-Pokal 3x
  • Supercup 1x
  • Intertoto 3x

Rivalen

De grootste rivaliteit heeft VfB Stuttgart met stadsgenoot Stuttgarter Kickers. Alleen beide clubs spelen maar zelden tegen elkaar, omdat beide ploegen op verschillende niveaus spelen. Daarom is tegenwoordig ook de Baden-Württemberg-derbymet Karlsruher SC belangrijk. Ook de derby met Bayern München is belangrijk voor de club al is deze derby eenzijdig. De fans van VfB Stuttgart zijn boos over de vele goede spelers die Bayern München opkoopt van VfB Stuttgart.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren