award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

VfL Bochum

Check hier de odds voor de komende wedstrijden en ontdek waar je het best kunt wedden op VfL Bochum. Deze Duitse sportvereniging kent een lange historie in de Bundesliga. Na 10 jaar in de 2. Bundesliga hebben ze nu eindelijk weer een plek in de hoogste competitie van Duitsland!

Bekijk alle wedstrijden
VfL Bochum logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP VFL BOCHUM

VfL Bochum is niet onbekend in de Bundesliga. Ze hebben maar liefst 34 seizoenen gespeeld in de hoogste competitie van Duitsland. Tussen 1971 en 1993 wist de club onafgebroken in de Bundesliga te blijven. De afgelopen 10 jaar heeft de club zich terug in de top van Duitsland moeten vechten en dat is uiteindelijk gelukt in het in het seizoen 2019/2020. Hoelang denk jij dat Bochum in de Bundesliga kan blijven? Je kan in ieder geval gebruik maken van hoge odds bij onze bookmakers zolang ze in de Bundesliga zitten (en vaak ook nog als ze weer degraderen)!

GESCHIEDENIS VAN VFL BOCHUM

VfL Bochum is een van de oudste sportverenigingen in de wereld. Oorspronkelijk zijn ze opgericht in 1848 als een turnvereniging, Bochumer TV. 53 jaar later besloten ze om een voetbalvereniging toe te voegen aan de club en nog eens 7 jaar later besloten ze om de voetbalafdeling te fuseren met SuS Bochum 08.

De overheid vond het geen goed idee dat een club balsporten aanbiedt en tegelijkertijd ook turnen, dus besloot de overheid dit soort clubs te verbieden. De club was geforceerd om zich te splitsen in twee clubs TV Bochum 1848 en TuS Bochum 08.

In de tweede wereldoorlog wilden de nazi’s een grote club in Bochum. Dit resulteerde in een fusie van TuS 08 en SV Germania 06 Bochum in 1938. En zo is de club VfL Bochum ontstaan zoals wij die nu kennen.

Noemenswaardige spelers

Michael Lameck is de speler die de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor Bochum: maar liefst 572 wedstrijden. Deze Duitse middenvelder was van 1972 tot 1988 op het veld te vinden voor Bochum. Hij was een sleutelspeler voor Bochum toen ze in de Bundesliga speelden en hij was dan ook de aanvoerder van het team.

Uwe Wegmann is de huidige topscoorder allertijden van de club met 80 doelpunten. Toen Bochum voor het eerst degradeerde naar de 2. Bundesliga in 1993, was Uwe Wegmann de held die er direct voor zorgde dat de club terug naar de Duitste top kon met zijn 22 doelpunten in één seizoen.

Noemenswaardige managers

Hermann Eppenhoff is de manager die er in het seizoen van 1971/72 voor heeft gezorgd dat VfL Bochum voor het eerst in de Bundesliga kwam.

Thomas Reis is ook noemenswaardig voor VfL Bochum. Hij heeft ervoor gezorgd dat ze na 10 jaar eindelijk weer in de Bundesliga kunnen spelen.

Informatie

  • Plaats: Bochum
  • Stadion: Vonovia Ruhrstadion
  • Opgericht: 1938
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: Die Unabsteigbaren

Veelgestelde vragen over VfL Bochum

Je kan wedden op VfL Bochum via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op VfL Bochum. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op VfL Bochum afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op VfL Bochum.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op VfL Bochum wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op VfL Bochum aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op VfL Bochum kan je vinden op de clubpagina van VfL Bochum.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor VfL Bochum. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op VfL Bochum met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van VfL Bochum met elkaar vergelijken op de clubpagina van VfL Bochum.

Er zijn verschillende bonussen voor VfL Bochum. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op VfL Bochum met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van VfL Bochum met elkaar vergelijken op de clubpagina van VfL Bochum.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Bundesliga Kampioen: 1993/94, 1995/96, 2005/06, 2020/21

Supporters

VfL Bochum heeft maar liefst 3 fanclubs. De oudste is opgericht in 1972. De andere twee zijn ultra’s en noemen zich Ultras Bochum 1999 en de Melting Pott Ultras VfL.

Rivalen

De rivalen van Bochum zijn Schalke 04 en Borussia Dortmund. Dit komt doordat deze clubs zich ook in het Ruhrgebied bevinden. Daardoor spelen zij de zogenaamde Rivierderby.

Weetje

Momenteel heeft VfL Bochum meerdere sportafdelingen, namelijk: basketbal, schermen, hockey, atletiek, handbal, zwemmen, danssport, tennis, tafeltennis, turnen en volleybal.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.