award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Groningen

"De Trots van het Noorden" probeert ieder jaar de play-offs voor een Europees ticket te halen. Met wisselende resultaat. En dat maakt wedden op FC Groningen misschien wel interessant.

Bekijk alle wedstrijden
FC Groningen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Groningen

FC Groningen is een typische middenmoter uit de Eredivisie. Met bijbehorende wisselvallige prestaties. Het ene jaar nestelt het zich stevig in de subtop, waarna het seizoen erop gestreden wordt om uit de degradatiezone te blijven. Een onvoorspelbare ploeg, dus.

Dat betekent ook dat wedden op FC Groningen doorgaans interessante quoteringen kent. De ploeg kan verrassen met een overwinning tegen de topploegen, maar is ook in staat om niet thuis te geven tegen de kleintjes. Lees je dus goed in om de kans op een succesvolle bet te vergroten!

Geschiedenis

Na een fusie in 1971 is FC Groningen ontstaan. Daarbij kent het de laatste jaren succesvolle tijden. Daarvoor had de club nog moeilijke tijden, maar langzaam is de club een vaste waarde geworden in de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

Er hebben heel wat goede voetballers gevoetbald bij de club. Door goede scouting heeft het de laatste jaren zowel in binnen als buitenland goede spelers gevonden. Zo speelde Tim Matavž, Dušan Tadić en Marcus Berg bij de Groningers. Misschien wel de bekendste buitenlandse voetballer die er ooit heeft gespeeld is Luis Suárez. Hij werd in 2006 door FC Groningen naar Europa gehaald. Daarbij speelde hij in een seizoen 29 wedstrijden voor de ploeg en scoorde hij 10 keer. Dit leverde hem een transfer op naar Ajax en de rest is geschiedenis.

Naast buitenlandse voetballers hebben er ook veel bekende Nederlandse voetballers gespeeld in het groenwitte shirt. Zo hebben zowel Ronald als Erwin en Martin Koeman er wedstrijden gespeeld. Daarbij heeft Ronald Koeman de meest succesvolle carrière gehad, maar heeft Erwin de meeste wedstrijden gespeeld voor de club.

Misschien wel de beste Nederlandse voetballer die gespeeld heeft voor de Trots van het Noorden is Arjan Robben. Hij begon zijn carrière bij FC Groningen. Ook Virgil van Dijk begon er zijn profcarrière.

Beste managers uit het verleden

Onder Ron Jans werd de club van een middenmoter een subtopper. Toen Ron Jans in 2002 begon bij de plaatselijke FC bungelde de ploeg nog onderaan in de Eredivisie. Maar in 8 jaar tijd zorgde Ron Jans voor stabiel voetbal dat leidde tot Europese wedstrijden en goede resultaten. Door 8 jaar trainer te zijn is hij de langst zittende coach van FC Groningen ooit.

Informatie

  • Plaats: Groningen
  • Stadion: Hitachi Capital Mobility Stadion
  • Opgericht: 1971
  • Clubkleuren: Groen/wit.
  • Bijnamen: De Trots van het Noorden

Veelgestelde vragen over FC Groningen

Je kan wedden op FC Groningen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Groningen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Groningen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Groningen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Groningen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Groningen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Groningen kan je vinden op de clubpagina van FC Groningen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Groningen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Groningen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Groningen met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Groningen.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Groningen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Groningen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Groningen met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Groningen.

Achtergrondinformatie

Supporters

FC Groningen heeft meerdere supportersverenigingen. Supportersvereniging Z-Side Groningen is de harde kern. In het vorige stadion vormen de supporters in dit vak de harde kern.

Rivaliteit

De Derby van het Noorden is de meest belanden wedstrijd van FC Groningen. Bij de Derby van het Noorden speelt FC Groningen tegen zijn grootste rivaal sc Heerenveen.

Weetje

De grootste overwinning ooit:

1960/61 FC Groningen tegen CVV Germanicus Coevorden 10-0

Grootste nederlaag ooit:

1973/74 Ajax tegen FC Groningen 9-0

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.