award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

FC Groningen

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
FC Groningen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Groningen

FC Groningen is regelmatig terug te vinden in het linkerrijtje. De club die tegen de subtop aanzit is een ploeg om altijd rekening mee te houden. Met een stabiele organisatie zijn ze al jaren terug te vinden in het linkerrijtje. Daarom biedt FC Groningen de stabiliteit die een voetbalwedder wil zien bij het bepalen van zijn strategie. Kijk daarom nu waar jij kan beginnen met wedden op FC Groningen op onze site.

Naast de goede resultaten van de laatste jaren heeft FC Groningen ook altijd goede toeschouwersaantallen. Daarom biedt de sfeer het laatste steuntje die FC Groningen kan helpen aan de overwinning. Daarom kan gokken op FC Groningen interessant zijn voor jou. Wij bieden je dan ook de beste bookmakers op onze site.

Geschiedenis van FC Groningen

Na een fusie in 1971 is FC Groningen ontstaan. Daarbij kent het de laatste jaren succesvolle tijden. Daarvoor had de club nog moeilijke tijden, maar langzaam is de club een vaste waarde geworden in de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

Er hebben heel wat goede voetballers gevoetbald bij FC Groningen. Door goede scouting heeft het de laatste jaren zowel in binnen als buitenland goede spelers gevonden. Zo speelde Tim Matavž, Dušan Tadić en Marcus Berg bij de Groningers. Misschien wel de bekendste buitenlandse voetballer die ooit bij FC Groningen heeft gespeeld is Luis Suárez. Hij werd in 2006 door FC Groningen naar Europa gehaald. Daarbij speelde hij in een seizoen 29 wedstrijden voor FC Groningen en scoorde hij 10 keer. Dit leverde hem een transfer op naar Ajax.

Naast buitenlandse voetballers hebben er ook veel bekende Nederlandse voetballers gespeeld bij FC Groningen. Zo heeft zowel Ronald als Erwin als Martin Koeman wedstrijden gespeeld voor FC Groningen. Daarbij heeft Ronald Koeman de meest succesvolle carrière gehad, maar heeft Erwin de meeste wedstrijden gespeeld voor FC Groningen.

Misschien wel de beste Nederlandse voetballer die gespeeld heeft voor FC Groningen is Arjan Robben. Hij begon zijn carrière bij FC Groningen. Ook Virgil van Dijk Begon zijn profcarrière bij FC Groningen.

Beste managers uit het verleden

Onder Ron Jans werd FC Groningen van een middenmoter een subtopper. Toen Ron Jans in 2002 begon bij FC Groningen bungelde FC Groningen nog onderaan in de Eredivisie. Maar in 8 jaar tijd zorgde Ron Jans voor stabiel voetbal dat leidde tot Europees voetbal en goede resultaten. Door 8 jaar trainer te zijn van FC Groningen is hij de langst zittende coach van FC Groningen ooit.

Daarnaast hebben er nog een aantal bekende coaches als speler gevoetbald bij ADO Den Haag, die later heel bekend trainer werden, namelijk Martin Jol en Dick Advocaat.

Informatie

  • Plaats: Groningen
  • Stadion: Hitachi Capital Mobility Stadion
  • Opgericht: 1971
  • Clubkleuren: Groen/wit.
  • Bijnamen: De Trots van het Noorden

Achtergrondinformatie

Supporters

FC Groningen heeft meerdere supportersverenigingen. Supportersvereniging Z-Side Groningen is de harde kern. In het vorige stadion vormen de supporters in dit vak de harde kern.

Rivaliteit

De Derby van het Noorden is de meest belanden wedstrijd van FC Groningen. Bij de Derby van het Noorden speelt FC Groningen tegen zijn grootste rivaal sc Herenveen.

Weetje

De grootste overwinning ooit:

1960/61 FC Groningen tegen CVV Germanicus Coevorden 10-0

Grootste nederlaag ooit:

1973/74 Ajax tegen FC Groningen 9-0

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus