award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

sc Heerenveen

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
SC Heerenveen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op sc Heerenveen

Heerenveen maakt de laatste tijd goede jaren door. Als middenmoot/subtop lukt het Heerenveen geregeld om het de tegenstander moeilijk te maken. Met veel aanstormend talent kan het altijd voor verassingen zorgen. Zo lukt het de club om vaak mee te doen voor de topscorerstitel van de Eredivisie. Kijk daarom bij welke bookmaker jij kan zijn om te beginnen met wedden op sc Heerenveen.

Ook is Heerenveen een echte streekclub. Met een stadioncapaciteit van meer dan 27000 kunnen bijna alle inwoners van Heerenveen in het stadion plaatsnemen. Toch lukt het de club geregeld om uitverkocht huis te hebben. Hierdoor is er altijd veel sfeer in het stadion. Dat kan de club helpen met goede resultaten te behalen. Hierdoor kunnen de quoteringen van sc Herenveen interessant zijn. Daarom bieden wij jou op onze site bookmakers waar jij kan beginnen met gokken op sc Heerenveen.

Geschiedenis van sc Heerenveen

Sportclub Heerenveen is opgericht in 1920. Het grootste succes van de club was in 2009 met het winnen van de KNVB Beker. Sinds 1994 speelt het constant in de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

De meest bekende speler van sc Heerenveen is Abe Lenstra. Het stadion van de club is hier ook naar vernoemd. Hij speelde van 1936 tot 1954 voor sc Heerenveen. In 500 wedstrijden scoorde hij 523 goals. Hij staat bekend als een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Door zijn goede spel kon hij voor clubs als Internazionale en Ajax tekenen, maar Lenstra wilde zijn club niet verlaten.

Sinds Heerenveen in de Eredivisie speelt heeft het nog veel andere topschutters gehad, maar nooit meer van het niveau Abe Lenstra. Onder andere Jon Dahl Tomassen, Klaas-Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani, Bas Dost, Finnbogason, Mark Uth en Reza Ghoochannejhad werden alle topscorer van de club.

Beste managers uit het verleden

Foppe de Haan is de trainer die het langst actief is geweest voor sc Heerenveen. Hij was tussen 1992 en 2004 en ook nog één eerdere en latere periode actief voor sc Heerenveen als trainer. Daarbij lukte het in 1993 om te promoveren tot de Eredivisie en niet meer te degraderen. Ook lukte het Foppe de Haan om het beste resultaat met Heerenveen ooit te behalen. De tweede plaats in 2000.

Na het vertrek van Foppe de Haan kwam Gertjan Verbeek aan het roer. Hij moest de lijn van Foppe de Haan doorzetten. Dat lukte hem in de 4 daaropvolgende jaren goed met plaatsingen voor de UEFA Cup.

Misschien wel de meest bekende trainer van sc Heerenveen is Marco van Basten. Hij was coach van sc Heerenveen tussen 2012 en 2014. Dit werd overigens geen heel groot succes.

Informatie

  • Plaats: Heerenveen
  • Stadion: Abe Lenstra Stadion
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Blauw/wit.
  • Bijnamen: ’t Fean, de Superfriezen

Achtergrondinformatie

Supporters

De supporters van sc Heerenveen identificeren zichzelf over het algemeen als Friezen. Hierom wordt ook het Friese volkslied altijd gespeeld voor de aanvang van de wedstrijd.

Rivaliteit

De grootste rivaliteit kent sc Heerenveen met SC Cambuur. De rivaliteit komt voort uit de identiteit van de supporters. De supporters van SC Heerenveen zien zichzelf als echte Friezen waar de supporters van SC Cambuur zich gewoon zien als Leeuwarders. De derby wordt niet altijd gespeeld, omdat Cambuur vooral zijn wedstrijden speelt in de Eerste Divisie.

Weetje

Sc Heerenveen kreeg in 1960 als eerste Nederlandse club de strafmaatregel om een wedstrijd zonder publiek te moeten spelen.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus