award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

sc Heerenveen

De Friese club is traditiegetrouw een middenmoter, maar wil ook nog wel eens in de subtop eindigen. Dat maakt wedden op sc Heerenveen in ieder geval altijd spannend!

Bekijk alle wedstrijden
SC Heerenveen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op sc Heerenveen

Het team van sc Heerenveen kent meestal veel talenten met veel drang naar voren. Dat zorgt aan de ene kant voor fantastische wedstrijden met veel doelpunten over en weer, maar aan de andere kant levert het niet altijd de volle buit op. En daarom eindigen de Friezen meestal in de middenmoot.

Dat gegeven maakt wedden op sc Heerenveen een interessante optie. Tel daarbij op dat de ploeg tegen de topploegen nagenoeg altijd goed presteert en je snapt dat gokken op de club heel wat op kan leveren. Benieuwd naar de quoteringen voor de komende wedstrijden? We hebben de hoogste odds hierboven voor je genoteerd.

Geschiedenis

Sportclub Heerenveen is opgericht in 1920. Het grootste succes van de club was in 2009 met het winnen van de KNVB Beker. Sinds 1994 speelt het constant in de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

De meest bekende speler van sc Heerenveen is Abe Lenstra. Het stadion van de club is hier ook naar vernoemd. Hij speelde van 1936 tot 1954 voor sc Heerenveen. In 500 wedstrijden scoorde hij 523 goals. Hij staat bekend als een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Door zijn goede spel kon hij voor clubs als Internazionale en Ajax tekenen, maar Lenstra wilde zijn club niet verlaten.

Sinds sc Heerenveen in de Eredivisie speelt heeft het nog veel andere topschutters gehad, maar nooit meer van het niveau Abe Lenstra. Onder andere Jon Dahl Tomassen, Klaas-Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani, Bas Dost, Finnbogason, Mark Uth en Reza Ghoochannejhad werden alle topscorer van de club.

Beste managers uit het verleden

Foppe de Haan is de trainer die het langst actief is geweest voor sc Heerenveen. Hij was tussen 1992 en 2004 en ook nog één eerdere en latere periode actief voor de Friese club als trainer. Daarbij lukte het in 1993 om te promoveren tot de Eredivisie en niet meer te degraderen. Ook lukte het Foppe de Haan om het beste resultaat met Heerenveen ooit te behalen. De tweede plaats in 2000.

Na het vertrek van Foppe de Haan kwam Gertjan Verbeek aan het roer. Hij moest de lijn van Foppe de Haan doorzetten. Dat lukte hem in de 4 daaropvolgende jaren goed met plaatsingen voor de UEFA Cup.

Misschien wel de meest bekende trainer van sc Heerenveen is Marco van Basten. Hij was coach van de Friezen tussen 2012 en 2014. Dit werd overigens geen heel groot succes.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Heerenveen
  • Stadion: Abe Lenstra Stadion
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Blauw/wit.
  • Bijnamen: ’t Fean, de Superfriezen

Veelgestelde vragen over sc Heerenveen

Je kan wedden op sc Heerenveen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op sc Heerenveen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op sc Heerenveen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op sc Heerenveen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op sc Heerenveen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op sc Heerenveen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op sc Heerenveen kan je vinden op de clubpagina van sc Heerenveen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor sc Heerenveen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op sc Heerenveen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van sc Heerenveen met elkaar vergelijken op de clubpagina van sc Heerenveen.

Er zijn verschillende bonussen voor sc Heerenveen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op sc Heerenveen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van sc Heerenveen met elkaar vergelijken op de clubpagina van sc Heerenveen.

Achtergrondinformatie

Supporters

De supporters van sc Heerenveen identificeren zichzelf over het algemeen als Friezen. Hierom wordt ook het Friese volkslied altijd gespeeld voor de aanvang van de wedstrijd.

Rivaliteit

De grootste rivaliteit kent sc Heerenveen met SC Cambuur. De rivaliteit komt voort uit de identiteit van de supporters. De supporters van SC Heerenveen zien zichzelf als echte Friezen waar de supporters van SC Cambuur zich gewoon zien als Leeuwarders. De derby wordt niet altijd gespeeld, omdat Cambuur vooral zijn wedstrijden speelt in de Eerste Divisie. Heerenveen speelt daarnaast ook nog de derby van het noorden tegen FC Groningen.

Weetje

Sc Heerenveen kreeg in 1960 als eerste Nederlandse club de strafmaatregel om een wedstrijd zonder publiek te moeten spelen.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.