award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Utrecht

Een levensgevaarlijke ploeg voor de top van Nederland. Een echte reuzendoder. Dat maakt wedden op FC Utrecht bijzonder spannend - en lucratief.

Bekijk alle wedstrijden
FC Utrecht logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Utrecht

FC Utrecht is al jarenlang één van de subtoppers in de Nederlandse Eredivisie. Vooral vanuit de eigen Galgenwaard, en gesteund door een ontzettend fanatieke aanhang, legt het haar tegenstanders het vuur aan de schenen. Wie het ook is.

Dat aanvallende spel leidt tot spektakel, maar soms ook tot een totale afgang. Niet fijn voor de supporters, maar wel voor de quoteringen van de club uit de Domstad. Voor een ploeg van hun statuur, hanteren de bookmakers namelijk relatief hoge odds. En daar kun je als je wilt wedden op FC Utrecht mooi van profiteren!

Geschiedenis

FC Utrecht bestaat nog niet heel lang. Het is pas in 1970 opgericht uit een fusie van drie clubs, namelijk DOS, Velox en Elinkwijk.  In het eerste seizoen wilde de club de connectie met de drie clubs behouden. Er werd daarom besloten om een selectie te hebben van één speler van Velox, vier spelers van Elinkwijk en vijf van DOS.

De jaren 80 en 90 waren roerige tijden. In 1981 kwam de opsporingsdienst erachter dat het financieel rommelde. Na tien jaar te hebben bestaan leek het einde in zicht. De gemeente Utrecht, mede door de druk van de supporters, redde de club. Ook in 1990 werd de club van de afgrond gered doordat hoofdsponsor Amev met een financiële injectie kwam. In 2003 zorgde de bouw van stadion Galgenwaard opnieuw voor financiële problemen. De club werd opnieuw gered, doordat alle bezittingen, inclusief het stadion, werden verkocht.

FC Utrecht is een echte cupfighter. De club heeft namelijk zes keer in de bekerfinale gestaan. Drie is de beker mee naar huis genomen. In 2004 heeft FC Utrecht de beker voor het laatst gewonnen. FC Twente werd met 1-0 verslagen. Van den Bergh scoorde met een schitterende bal in de kruising.

Beste spelers uit het verleden

Dries Mertens

Dries Mertens maakt momenteel furore bij SSC Napoli. De snelle aanvaller speelde 86 officiële wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij tot 21 doelpunten en 34 assists kwam. Hij zorgde er mede voor dat FC Utrecht voor het eerst in vier jaar weer Europees voetbal ging spelen. In 2009 werd hij net niet verkozen tot Nederlands beste voetballer van het jaar. Die eer ging namelijk naar Luis Suárez. Nadat hij in seizoen 2010/2011 opnieuw een sleutelspeler werd ging hij in 2011 naar PSV.

Dirk Kuijt

De publiekslieveling stond bekend om zijn goede mentaliteit. Hij speelde vijf seizoenen voor FC Utrecht met in totaal 160 competitiewedstrijden. Zijn laatste wedstrijd was direct het hoogtepunt van zijn carrière bij de ploeg.

Michael Mols

Michael Mols werd bij FC Utrecht behoorlijk populair. De supporters noemden hem ook wel ‘legend’ Michael Mols. Dat is ook niet voor niets: 49 doelpunten in 94 wedstrijden. Hiermee werd hij drie keer topscorer van de club.

Beste managers uit het verleden

Foeke Booy

Foeke Booy is een van de succesvolste trainers die FC Utrecht ooit heeft gehad. Hij won met de ploeg tweemaal de beker en een keer de Johan Cruijffschaal. Hij was vijf jaar trainer bij de club. Hij won niet alleen echte prijzen. Onder zijn leiding plaatste de club zich ook diverse keren voor Europees voetbal.

Erik ten Hag

Ten Hag liet zijn team gedurfd en aanvallend voetbal spelen. Dit pakte goed uit: FC Utrecht eindigde in 2015 op de vijfde plek. In datzelfde jaar bereikte hij ook de bekerfinale, die tegen Feyenoord verloren ging. Ze presteerden ook goed in Europa. Het sterrenteam van Zenit Sint-Petersburg was nipt te sterk voor ‘de Domstedelingen’. In 2016/2017 werd de ploeg, de beste uitslag sinds het seizoen 1980/1981.

Informatie

  • Plaats: Utrecht
  • Stadion: De Galgenwaard
  • Opgericht: 1970
  • Clubkleuren: Rood/wit.
  • Bijnamen: De Domstedelingen, Utreg, Cupfighters

Veelgestelde vragen over FC Utrecht

Je kan wedden op FC Utrecht via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Utrecht. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Utrecht afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Utrecht.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Utrecht wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Utrecht aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Utrecht kan je vinden op de clubpagina van FC Utrecht.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Utrecht. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Utrecht met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Utrecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Utrecht.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Utrecht. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Utrecht met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Utrecht met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Utrecht.

Achtergrondinformatie

Supporters

SVFCU is de supportersvereniging van FC Utrecht. De vereniging telt 5.500 leden. De supportersvereniging draagt de mening van de supporters over aan het bestuur. De vereniging heeft samen met De Vrienden van FC Utrecht een goede verbinding met de club. De fanatieke aanhang zit op ‘de Bunnikside’.

De ‘Vrienden van Utrecht’ is een club van vrienden die een sterke band heeft met FC Utrecht. De vrienden hebben een flinke som geld uitgegeven aan de club. Zo hebben vijf zakenlieden in 2013 geld gegeven voor het geval dat de club in een slechte financiële situatie zou belanden. Dat kwam op dat moment goed uit, want club stond toen in dieprode cijfers.

Rivaliteit

Voor de supporters zijn de wedstrijden tegen Ajax de belangrijkste van het jaar. Velen zijn van mening dat zolang die wedstrijden gewonnen worden de andere wedstrijden eigenlijk niet meer uitmaken, want het seizoen is dan toch al geslaagd.

Een magisch moment voor de supporters was de 6-4 overwinning op Ajax in 2011. Keeper Kenneth Vermeer was door zijn drie blunders de schlemiel.

Eigenaar

Frans van Seumeren is sinds 2008 eigenaar van FC Utrecht. Hij had voor 16 miljoen euro 63 procent van de aandelen in handen gekregen. Hij tekende een contract voor minimaal tien jaar. Hij ontsloeg tot nu toe meerdere trainers, onder wie Van Hanegem. Hij trok ook succesvolle trainers aan, zoals Ten Hag. 

Prijzenkast

  • KNVB Beker 3x
  • Johan Cruijff schaal 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.