award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Fortuna Sittard

De Zuiderlingen zijn na lange afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Kan de club dat verblijf verlengen? Geef het seizoen extra spanning door te wedden op Fortuna Sittard!

Bekijk alle wedstrijden
Fortuna Sittard logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is één van de voornaamste degradatiekandidaten, ondanks dat ze zich uitstekend wisten te handhaven in hun eerste seizoen na die langere periode van afwezigheid. Daar zijn de kenners het wel over eens.

Die positie van underdog levert overigens vaak wel hoge quoteringen op. Dat de ploeg daarbij ook nog wel eens weet te verrassen maakt wedden op Fortuna Sittard een extra interessante optie wanneer je op zoek bent naar een wedstrijd om op in te zetten. Lees je in en vergroot je kansen!

Geschiedenis

Fortuna Sittard is ontstaan uit een fusie in 1968. Daarbij heeft het zowel succes gekend als hele moeilijke periodes. In de beste jaren speelde het zelfs internationaal voetbal waar het de kwartfinale haalde in 1985 van de Europacup 2. In de slechtere jaren speelde vooral financiële problemen een grote rol. Het raakte bijna zijn proflicentie kwijt in 2009. Sinds 2016 is er een buitenlandse investeerder die het voor elkaar heeft gekregen om te promoveren naar de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

In 1992 begon Mark van Bommel zijn carrière bij Fortuna Sittard en speelde hij er tot 1999. Daarin kwam het tot 153 duels. Later speelde Mark van Bommel nog voor Barcelona, Bayern München en AC Milan. Ook PSV’er Wilfred Bouma heeft bij Fortuna gespeeld. De verdediger werd door PSV een seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard en kwam tot 33 wedstrijden. Daarnaast hebben we nog een bekende PSV’er die voor de Limburgers heeft gevoetbald. Ook Huub Stevens speelde er en werd later ook bekend als coach.

Een andere bekende voetballer maar door vooral een minder leuk verhaal is Fernando Ricksen. Hij speelde 94 duels voor de club en speelde daarna nog voor Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Daarna keerde hij weer terug bij de club uit Limburg om in 2013 een punt achter zijn carrière te zetten. Hierna maakte hij bekend dat hij lijdt aan de spierziekte ALS..

Beste managers uit het verleden

Bert van Marwijk was zowel speler als trainer van Fortuna Sittard. Als speler zal hij niet snel herinnerd worden, maar als coach zeker wel. In het seizoen 1997/98 behaalde hij de zevende plaats in de eredivisie en onder leiding van Bert van Marwijk bereikte de club in 19999 de finale van de KNVB Beker.

Een andere bekende trainer van Fortuna was Cor Brom. Hij was 4 jaar trainer van Fortuna Sittard. Later won Cor Brom nog veel prijzen als coach van onder andere Ajax.

Informatie

  • Plaats: Sittard
  • Stadion: Fortuna Sittard Stadion
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Groen/geel
  • Bijnamen: Fortuna Zitterd

Veelgestelde vragen over Fortuna Sittard

Je kan wedden op Fortuna Sittard via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Fortuna Sittard. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Fortuna Sittard afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Fortuna Sittard.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Fortuna Sittard wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Fortuna Sittard aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Fortuna Sittard kan je vinden op de clubpagina van Fortuna Sittard.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Fortuna Sittard. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Fortuna Sittard met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Fortuna Sittard met elkaar vergelijken op de clubpagina van Fortuna Sittard.

Er zijn verschillende bonussen voor Fortuna Sittard. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Fortuna Sittard met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Fortuna Sittard met elkaar vergelijken op de clubpagina van Fortuna Sittard.

Achtergrondinformatie

Supporters

Sinds Fortuna Sittard weer in de Eredivisie zit kent het weer hoge supportersaantallen. Door de mindere jaren en financiële problemen kende Fortuna teruglopen bezoekersaantallen, maar tegenwoordig kent het weer uitverkochte huizen.

Rivaliteit

Fortuna Sittard heeft rivaliteit met twee clubs. In de mijnstreek derby speelt het tegen Roda JC en in de derby van het Zuiden speelt het tegen MVV Maastricht.

Eigenaar

De club is eigendom van Işıtan Gün. De turkse investeerder was eerder COO bij Galatasaray.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.