award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Fortuna Sittard

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
Ado den Haag logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt voor het eerst in 16 jaar weer in de Eredivisie. Hierdoor zal er veel sfeer zijn tijdens de wedstrijden. Dit is ook nodig aangezien het een underdog zal zijn in de meeste wedstrijden. Met een stadion met een capaciteit van meer dan 12000 toeschouwers zal die sfeer er ook zijn. Daarom kan Fortuna voor verassingen zorgen die hele goede quoteringen kan opleveren met wedden op Fortuna Sittard. Kijk daarom nu op onze site bij welke bookmakers jij kan zijn.

Ook heeft Fortuna Sittard een buitenlandse investeerder. Er zullen dus mogelijkheden zijn die andere clubs niet hebben. Hierdoor kan gokken op Fortuna Sittard interessant zijn. Begin daarom nu met gokken bij een van de bookmakers.

Geschiedenis van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is ontstaan uit een fusie in 1968. Daarbij heeft het zowel succes gekend als hele moeilijke periodes. In de beste jaren speelde het zelfs internationaal voetbal waar het de kwartfinale haalde in 1985 van de Europacup 2. In de slechtere jaren speelde vooral financiële problemen een grote rol. Het raakte bijna zijn proflicentie kwijt in 2009. Sinds 2016 is er een buitenlandse investeerder die het voor elkaar heeft gekregen om te promoveren naar de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

In 1992 begon Mark van Bommel zijn carrière bij Fortuna Sittard en speelde hij er tot 1999. Daarin kwam het tot 153 duels. Later speelde Mark van Bommel nog voor Barcelona, Bayern München en AC Milan. Ook PSV’er Wilfred Bouma heeft bij Fortuna Sittard gespeeld. De verdediger werd door PSV een seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard en kwam tot 33 wedstrijden. Daarnaast hebben we nog een bekende PSV’er die voor Fortuna Sittard heeft gevoetbald. Huub Stevens speelde voor Fortuna Sittard en werd later ook bekend als coach.

Een andere bekende voetballer maar door vooral een minder leuk verhaal is Fernando Ricksen. Hij speelde 94 duels voor Fortuna Sittard en speelde daarna nog voor Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Daarna keerde hij weer terug bij Fortuna Sittard om in 2013 een punt achter zijn carrière te zetten. Hierna maakte hij bekend dat hij lijdt aan de spierziekte ALS..

Beste managers uit het verleden

Bert van Marwijk was zowel speler als trainer van Fortuna Sittard. Als speler zal hij niet snel herinnerd worden, maar als coach zeker wel. In het seizoen 1997/98 behaalde hij de zevende plaats in de eredivisie en onder leiding van Bert van Marwijk bereikte de club in 19999 de finale van de KNVB Beker.

Een andere bekende trainer van Fortuna was Cor Brom. Hij was 4 jaar trainer van Fortuna Sittard. Later won Cor Brom nog veel prijzen als coach van onder andere Ajax.

Informatie

  • Plaats: Sittard
  • Stadion: Fortuna Sittard Stadion
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Groen/geel
  • Bijnamen: Fortuna Zitterd

Achtergrondinformatie

Supporters

Sinds Fortuna Sittard weer in de eredivisie zit kent het weer hoge supportersaantallen. Door de mindere jaren en financiële problemen kende Fortuna teruglopen bezoekersaantallen, maar tegenwoordig kent het weer uitverkochte huizen.

Rivaliteit

Fortuna Sittard heeft rivaliteit met twee clubs. In de mijnstreek derby speelt het tegen Roda JC en in de derby van het Zuiden speelt het tegen MVV Maastricht.

Eigenaar

De club is eigendom van Işıtan Gün. De turkse investeerder was eerder COO bij Galatasaray.

Prijzenkast

  • KNVB Beker 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus