award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Roda JC

Hoe vergaat het de Limburgers dit seizoen? Doen ze mee om de bovenste plaatsen, eindigen ze roemloos in de middenmoot of moeten ze nog oppassen? Wat er ook gebeurt, wedden op Roda JC is altijd spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Roda JC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Roda JC

Roda JC gold jarenlang als middenmoter in de Eredivisie. De laatste jaren bivakkeerde de club echter onderin het rechter rijtje totdat het degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Daar doet het iedere week weer haar stinkende best om wedstrijden winnend af te sluiten en desnoods via de nacompetitie weer te promoveren naar het hoogste niveau.

De resultaten van de afgelopen jaren geven een aardig beeld van hoe de club er voor staat. Maar biedt natuurlijk geen garanties wanneer je gaat wedden op Roda JC. Vorm van de dag is bepalend – ook voor de quoteringen. Bekijk daarom gauw de beste odds voor de aankomende wedstrijd, duik in de statistieken en plaats een mooie weddenschap op de club uit Limburg!

Geschiedenis van Roda JC

Roda JC is opgericht in 1962 uit een fusie van de clubs Rapid JC en Roda Sport. Beide ploegen waren ook weer fusieclubs. Rapid JC was uiterst succesvol, want de club won in 1955/56 het landskampioenschap. Maar de club degradeerde in 1961/62 waardoor werd overgegaan tot fusie met Roda Sport.

Beste spelers uit het verleden

Het beste seizoen ooit was misschien wel in 1994/95. Dat seizoen werd de club 2e in de Eredivisie. Iets wat de club nog nooit heeft kunnen herhalen of eerder is gelukt. Met spelers als Eric van de Luer, Maurice Graef, Barry van Galen, Johan de Kock en Ruud Hesp wist de ploeg op karakter van vele tegenstanders te winnen. Maurice Graef werd dat seizoen ook topscorer van de club.

In de seizoenen 1997 en 2000 won Roda JC de beker. De enige hoofdprijzen van de club als je het landskampioenschap van Rapid JC niet meetelt. Clubtopscorers in de reguliere competitie dat seizoen waren Gerald Sibon en Bob Peeters.

Beste managers uit het verleden

Wiel Coerver speelde van 1954 tot 1959 voor Rapid JC. Hij werd in 1956 kampioen met de Limburgse ploeg. Maar hij staat vooral bekend om zijn trainerschap bij Roda JC, Sparta, NEC en Feyenoord. Coerver was een van de eerste voetbaltrainers die gebruikmaakte van de kennis van de bewegingswetenschappen. Hierdoor won hij ook de eredivisie en de UEFA Cup in 1974 met Feyenoord. De Coerver-methode wordt nog steeds in tal van landen gebruikt.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Kerkrade
  • Stadion: Parkstad Limburg Stadion
  • Opgericht: 1962
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Koempels, Trots van het Zuiden

Veelgestelde vragen over Roda JC

Je kan wedden op Roda JC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Roda JC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Roda JC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Roda JC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Roda JC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Roda JC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Roda JC kan je vinden op de clubpagina van Roda JC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Roda JC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Roda JC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Roda JC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Roda JC.

Er zijn verschillende bonussen voor Roda JC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Roda JC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Roda JC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Roda JC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Beker 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Stadion

Het stadion van Roda JC Kerkrade is het Parkstad Limburg Stadion Kerkrade en heeft een capaciteit van 19979.

Supporters

Het stadion van Roda JC zit bijna nooit vol. Over het algemeen zitten er bij Eerste Divisie wedstrijden tussen de 7000 en 11000 toeschouwers. In de Eredivisie komen een stuk meer fans naar de wedstrijden van Roda JC. Dan komen er gemiddeld tussen de 12000 en 15000 toeschouwers naar wedstrijden.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Roda JC is streekgenoot MVV Maastricht. Ook Fortuna Sittard is vanwege de ligging een rivaal van Roda JC.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.