award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Willem II

De club uit Tilburg presteert wisselvallig gedurende het seizoen en is daardoor vaak aan de onderkant van de middenmoot te vinden. Dat levert wel scherpe odds op bij het wedden op Willem II!

Bekijk alle wedstrijden
Willem II logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Willem II

Willem II is één van de clubs die niet weg te denken is uit de Eredivisie, ondanks dat de club recentelijk nog een jaar moest uitkomen op het tweede niveau. De Tricolores spelen al jarenlang in de middenmoot van de Eredivisie en hebben daarnaast ook grote successen gekend. Het lijkt erop dat de ploeg uit Tilburg ook nu de weg omhoog weer gevonden heeft.

De afwisselende resultaten zitten goede resultaten over een heel seizoen in de weg. Maar dat maakt wedden op Willem II wel een stuk lucratiever. Met relatief hoge odds weet het af en toe een stunt uit te halen, waardoor een weddenschap op de Tilburgers behoorlijk winstgevend kan worden. Benieuwd naar de quoteringen van de komende wedstrijden? Hierboven noteerden we de hoogste odds van diverse bookmakers alvast voor je.

Geschiedenis

Willem II is opgericht in 1896. Daarbij heeft het grote successen gekend, maar ook veel mindere jaren. Zo was het de eerste landskampioen van het betaald voetbal in Nederland. Ook wist het in 1999 nog Champions League voetbal te halen. Maar in 2012 en 2014 speelde de club haar wedstrijden in de Eerste Divisie, al gaat het de laatste jaren weer beter.

Beste spelers uit het verleden

Voordat Marc Overmars bekend werd met Ajax en Arsenal speelde het zijn wedstrijden voor Willem II. Die kochten hem van Go Ahead Eagles voor destijds een recordbedrag. Hij speelde 31 wedstrijden voor Willem II voordat Ajax hem kocht.

In 2005/06 speelde Mousa Dembélé zijn wedstrijden voor Willem II. De Belgisch international speelde er 33 wedstrijden. Daarna werd hij door Louis van Gaal weggehaald naar AZ. Daar won hij de landstitel met AZ.

Ook Jaap Stam speelde voor de Tilburgers. Al was dat maar voor een half jaar. Daarin speelde hij 19 wedstrijden voordat hij werd verkocht aan PSV. Later won hij de Champions League met Manchester United.

Beste managers uit het verleden

In 1984 gaat het slecht met de club. De ploeg degradeert weer naar de Eerste Divisie. Daarna zorgt Piet de Visser voor de wederopstanding als trainer. Met talenten uit de regio weet hij promotie te behalen in 1987. Begin jaren 90 wordt de club weer een gezonde club onder Adrie Koster en Jan Reker, mede dankzij het vele aanstormende talent waaronder Marc Overmars en Jaap Stam.

Daarna komt in 1997 de glorietijd onder Co Adriaanse. Hij wordt 5e met Willem II en plaatst zich voor Europees voetbal. Het seizoen daarop wordt Willem II zelfs 2e en plaatst het zich voor Champions League voetbal.

Informatie

  • Plaats: Tilburg
  • Stadion: Koning Willem II Stadion
  • Opgericht: 1896
  • Clubkleuren: Rood/wit/blauw
  • Bijnamen: Tricolores, Kruiken, Trots van het Voetballand

Veelgestelde vragen over Willem II

Je kan wedden op Willem II via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Willem II. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Willem II afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Willem II.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Willem II wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Willem II aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Willem II kan je vinden op de clubpagina van Willem II.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Willem II. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Willem II met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Willem II met elkaar vergelijken op de clubpagina van Willem II.

Er zijn verschillende bonussen voor Willem II. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Willem II met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Willem II met elkaar vergelijken op de clubpagina van Willem II.

Achtergrondinformatie

Weetjes

De club is vernoemd naar koning Willem II die zijn militair hoofdkwartier in de stad Tilburg had gevestigd. Ook overleed koning Willem II in de stad. De eerste anderhalf jaar van het bestaan heette de club nog Tilburgia, maar die naam werd dus veranderd naar Willem II.

Rivaliteit

Door de vele Brabantse voetbalclubs zijn er veel derby’s voor Willem II. De meest beladen derby is die met NAC Breda.

Supporters

De sfeeracties vinden plaats vanaf de Kingsside. Dit is de term voor de tribunes A, B, C. Hier zitten dan ook de Harde kern van de supporters.

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • KNVB Beker 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 3x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.