award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Willem II

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
Willem II logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Willem II

Willem II is een vaste club in de Eredivisie. Daarbij kent het goede periodes als slechte periodes. Zo wist het zich te plaatsen voor Champions League voetbal, maar degradeerde het ook recent. Als je daar goed op weet in te spelen kan Willem II je veel geld opleveren. Daarom kan je op onze site de beste bookmakers vinden om de wedden op Willem II.

Ook gaat het de laatste jaren beter voor Willem II. Door goed aankoop beleid weet het zich weer goed te vestigen in de middenmoot. Zo kan de club de weg omhoog weer inzetten. Daarom kan Willem II voor verassingen zorgen tegen op papier betere clubs. Kijk daarom op onze website waar jij kan beginnen met gokken op Willem II

Geschiedenis van Willem II

Willem II is opgericht in 1896. Daarbij heeft het grote successen gekend, maar ook veel mindere jaren. Zo was het de eerste landskampioen van het betaald voetbal in Nederland. Ook wist het in 1999 nog Champions League voetbal te halen. Maar in 2012 en 2014 speelde Willem II zijn wedstrijden in de Eerste Divisie, al gaat het de laatste jaren weer beter.

Beste spelers uit het verleden

Voordat Marc Overmars bekend werd met Ajax en Arsenal speelde het zijn wedstrijden voor Willem II. Die kochten hem van Go Ahead Eagles voor destijds een recordbedrag. Hij speelde 31 wedstrijden voor Willem II voordat Ajax hem kocht.

In 2005/06 speelde Mousa Dembélé zijn wedstrijden voor Willem II. De Belgisch international speelde 33 wedstrijden voor Willem II. Daarna werd hij door Louis van Gaal weggehaald naar AZ. Daar won hij de landstitel met AZ. Tegenwoordig speelt hij voor Tottenham Hotspur.

Ook Jaap Stam speelde voor Willem II. Al was dat maar voor een half jaar. Daarin speelde hij 19 wedstrijden voordat hij werd verkocht aan PSV. Later won hij de Champions League met Manchester United.

Beste managers uit het verleden

In 1984 gaat het slecht met de club. De ploeg degradeert weer naar de Eerste Divisie. Daarna zorgt Piet de Visser voor de wederopstanding als trainer. Met talenten uit de regio weet hij promotie te behalen in 1987. Begin jaren 90 wordt de club weer een gezonde club on Adrie Koster en Jan Reker door het vele aanstormende talent waaronder Marc Overmars en Jaap Stam.

Daarna komt in 1997 de glorietijd onder Co Adriaanse. Hij wordt 5e met Willem II en plaatst zich voor Europees voetbal. Het seizoen daarop wordt Willem II zelfs 2e en plaatst het zich voor Champions League voetbal.

Informatie

  • Plaats: Tilburg
  • Stadion: Koning Willem II Stadion
  • Opgericht: 1896
  • Clubkleuren: Rood/wit/blauw
  • Bijnamen: Tricolores, Kruiken, Trots van het Voetballand

Achtergrondinformatie

Weetjes

De club is vernoemd naar koning Willem II die zijn militair hoofdkwartier in de stad Tilburg had gevestigd. Ook overleed koning Willem II in de stad. De eerste anderhalf jaar van het bestaan heette de club nog Tilburgia, maar die naam werd dus veranderd naar Willem II.

Rivaliteit

Door de vele Brabantse voetbalclubs zijn er veel derby’s voor Willem II. De meest beladen derby is die met NAC Breda,

Supporters

De sfeeracties vinden plaats vanaf de Kingsside. Dit is de term voor de tribunes A, B, C. Hier zitten dan ook de Harde kern van de supporters.

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • KNVB Beker 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 3x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus