award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

NAC Breda

De ploeg uit Breda is de laatste jaren afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. Daarmee profiteer je wel van hoge quoteringen bij het wedden op NAC Breda!

Bekijk alle wedstrijden
NAC Breda logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op NAC Breda

De prestaties van NAC Breda laten de laatste jaren te wensen over. De ploeg was ooit een stabiele middenmoter in de Eredivisie, maar vecht de laatste seizoenen vooral tegen degradatie waarbij het zelfs al even op het tweede niveau moest uitkomen.

De quoteringen die de bookmakers hanteren bij wedstrijden van de Brabanders schieten dan ook omhoog. Winstpartijen leveren veel op en een stuntje is altijd in de maak. Helemaal wanneer de ploeg in eigen huis speelt. Daarom is wedden op NAC Breda nog steeds een interessante optie voor mensen die gokken op wedstrijden in Nederland.

Geschiedenis

NAC Breda is opgericht in 1912. Daarbij is het een keer landskampioen geweest in 1921. Het grootste succes van de club.

Beste spelers uit het verleden

Kees Rijvers was een van de belangrijkste voetballers voor NAC Breda. Hij speelde in twee periodes voor de club. Ook werd hij international voor Nederland en maakte hij deel uit van het gouden binnentrio. Later vertrok hij naar het buitenland als prof waardoor hij niet meer uit mocht komen voor het Nederlands elftal, omdat het betaald voetbal nog niet was ingevoerd.

Voor de oorlog was Antoon Velegh de belangrijkste voetballer van NAC. Vanaf de oprichting was hij belangrijk als speler, bestuurslid, trainer en vrijwilliger. Vanwege zijn behendigheid en slinkse spel kreeg hij de bijnaam de Rat. In 1921 won hij de landstitel met de Brabanders. Vanaf 1931 werd hij vrijwilliger bij de club. Sinds 2006 heet het stadion het Rat Verlegh Stadion.

In meer recente tijden waren nog twee spelers belangrijk voor de club. Dit waren Pierre van Hooijdonk en Ton Lokhoff. Pierre van Hooijdonk speelde van 1991 tot 1995 115 wedstrijden voor NAC Breda en scoorde 81 keer. Ton Lokhoff speelde in twee periodes voor de club: van 1978 tot 1982 en van 1991 tot 1996. Na te zijn gestopt als voetballer begon hij gelijk als assistent en later ook als trainer.

Beste managers uit het verleden

De meest bekende trainesr van NAC Breda waren dan ook Ton Lokhoff en Henk ten Cate. Onder Robert Maaskant werd er Europees voetbal gehaald in het seizoen 2009/10. Het seizoen daarvoor waren ze zelfs als 3e geëindigd.

Informatie

  • Plaats: Breda
  • Stadion: Rat Verlegh Stadion
  • Opgericht: 1912
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Parel van het Zuiden, The Yellow Army

Achtergrondinformatie

Weetjes

Volgens The Guardian heeft NAC de langste voetbalclubnaam ter wereld. Het is een combinatie van de afkortingen NOAD & ADVENDO, waardoor NAC uiteindelijk staat voor: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten & Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda.

Rivaliteit

De meest zwaar beladen wedstrijd is de wedstrijd met Willem II. Ook de wedstrijden met andere Eredivisieclubs uit Brabant zijn altijd beladen. Ook leven de wedstrijden met Feyenoord altijd veel.

Avondje NAC

De supporters van NAC staan bekende om hun Avondje NAC. Daarbij worden ze fanatiek gesteund.

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • KNVB Beker 1x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren

Voor inwoners uit Nederland is het vanwege de Nederlandse wet- en regelgeving niet mogelijk een account bij een bookmaker te openen. 

De Nederlandse Kansspelwet is in 2019 aangenomen en zal 1 oktober 2021 actief worden. Daarna zal het mogelijk zijn voor inwoners uit Nederland om een account te openen bij bookmakers met een licentie in Nederland.  

 

Voor inwoners uit België is het wel mogelijk een account bij een bookmaker te openen. Wij werken alleen samen met bookmakers die een licentie hebben in België.  

Mededeling