award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

NAC Breda

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
NAC Breda logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op NAC Breda

De wedstrijden tegen NAC Breda staan altijd bekend als het avondje NAC. Door de voorkeur van de fans om de wedstrijden altijd in de avond te laten plaatsvinden speelt NAC meestal in de avond. Hierdoor is er altijd extra sfeer in het stadion. Tevens speelt NAC veel derby’s door de vele Brabantse clubs. Wedden op NAC Breda kan dus goede quoteringen opleveren.

Ook zorgen de supporters altijd voor veel sfeer. Zelfs als het in de Eerste Divisie speelt zorgen de supporters voor sfeer met hoge bezoekersaantallen.  Daarom kan NAC Breda voor verassingen zorgen. Dat kan hoge winsten opleveren. Daarom bieden we jou op onze website de beste bookmakers met de hoogste quoteringen.

Geschiedenis van NAC Breda

NAC Breda is opgericht in 1912. Daarbij is het een keer landskampioen geweest in 1921. Het grootste succes van de club.

Beste spelers uit het verleden

Kees Rijvers was een van de belangrijkste voetballers voor NAC Breda. Hij speelde in twee periodes voor NAC Breda. Ook werd hij international voor Nederland en maakte hij deel uit van het gouden binnentrio. Later vertrok hij naar het buitenland als prof waardoor hij niet meer uit mocht komen voor het Nederlands elftal, omdat het betaald voetbal nog niet was ingevoerd.

Voor de oorlog was Antoon Velegh de belangrijkste voetballer van NAC. Vanaf de oprichting was hij belangrijk als speler, bestuurslid, trainer en vrijwilliger. Vanwege zijn behendigheid en slinkse spel kreeg hij de bijnaam de Rat. In 1921 won hij de landstitel met NAC. Vanaf 1931 werd hij vrijwilliger bij de club. Sinds 2006 heet het NAC stadion het Rat Verlegh Stadion.

In meer recente tijden waren nog twee spelers belangrijk voor NAC. Dit waren Pierre van Hooijdonk en Ton Lokhoff. Pierre van Hooijdonk speelde van 1991 tot 1995 115 wedstrijden voor NAC en scoorde 81 keer. Ton Lokhoff speelde in twee periodes voor NAC van 1978 tot 1982 en van 1991 tot 1996. Na te zijn gestopt als voetballer begon hij gelijk als assistent bij NAC en later ook als trainer.

Beste managers uit het verleden

De meest bekende trainer van NAC was Ton Lokhoff en Henk ten Cate. Onder Robert Maaskant werd er Europees voetbal gehaald in het seizoen 2009/10. Het seizoen daarvoor waren ze als 3e geëindigd.

Informatie

  • Plaats: Breda
  • Stadion: Rat Verlegh Stadion
  • Opgericht: 1912
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Parel van het Zuiden, The Yellow Army

Achtergrondinformatie

Weetjes

Volgens The Guardian heeft NAC de langste voetbalclubnaam ter wereld. Het is een combinatie van de afkortingen NOAD & ADVENDO, waardoor NAC uiteindelijk staat voor: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten & Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda.

Rivaliteit

De meest zwaar beladen wedstrijd is de wedstrijd met Willem II. Ook de wedstrijden met andere Eredivisieclubs uit Brabant zijn altijd beladen. Ook leven de wedstrijden met Feijenoord altijd veel.

Avondje NAC

De supporters van NAC staan bekende om hun Avondje NAC. Daarbij worden ze fanatiek gesteund.

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • KNVB Beker 1x
  • Kampioen Eerste Divisie 1x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus