award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

KV Kortrijk

"KVK" is knap uitgegroeid tot stabiele middenmoter in de Jupiler Pro League. Waar gaat het eindigen? Start vandaag nog met wedden op KV Kortrijk en pik een graantje mee van het succes!

Bekijk alle wedstrijden
KV Kortrijk logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KV Kortrijk

Als je het over middenmoters hebt, dan heb je het over KV Kortrijk. De club eindigt de laatste jaren steevast tussen de 6e en 12e plaats in de Jupiler Pro League. Meestal net niet goed genoeg voor de Kampioensronde, maar desalniettemin een ploeg om rekening mee te houden.

De club speelt gedurende de competitie namelijk een aantal beladen wedstrijden waar er niet alleen drie punten op het spel staan, maar ook eer. En dat levert doorgaans spektakelstukken op om nog maar te zwijgen over interessante odds. Benieuwd naar de quoteringen van komende wedstrijden? Bekijk hierboven de beste odds en start met wedden op KV Kortrijk!

Geschiedenis van KV Kortrijk

Sporting Club Courtraisien en Football Club Courtraisien fuseerden. Coutrai Sports werd hierdoor een feit. Samen met Stade Coutrai waren zij de enige clubs uit Kortrijk die op een redelijk niveau speelden. Pas in 1951 werden de namen in het Nederlands overgenomen. Coutrai Sports werd Kortrijk sport en Stade Coutrai werd Stade Kortrijk. Kortrijk Sport zakte naar de Vierde Klasse en Stade kwam uit in de Eerste Provinciale. De mindere resultaten zorgden voor een nieuwe fusie. Na lang beraad kwam er een fusie tussen Kortijk Sport en Stade Kortrijk. De club ging Koninklijke Voetbalclub Kortrijk heet, de huidige naam.

Rond 1998/1999 kampte de club met financiële problemen. In dat seizoen degradeerde de club naar de derde klasse. In maart 2001 volgde het dieptepunt uit de geschiedenis van KV Kortrijk: de club ging failliet. De club kon door ex-coryfeeën blijven bestaan.

In 2003/2004 promoveerde KV Kortrijk naar het tweede niveau. De club zat deze periode in een lift. In 2007/2008 kwam er een tweede titel binnen en promoveerde naar de eerste klasse. De club houdt daarin knap stand. Seizoen 2009/2010 verliep uitstekend. Het elftal mocht meedoen met de play-offs. Verder bereikte KV Kortrijk zijn eerste bekerfinale. Sinds de invoering van het play-off systeem heeft Kortrijk ondertussen drie keer daaraan mee mogen doen.

Beste spelers uit het verleden

Boudewijn Braem: Hij werd door voetbalsupporters verkozen tot beste speler aller tijden. Hij was een geweldige middenvelder die de club van de vierde naar de eerste klasse hielp. Verder redde hij de club van het faillissement. De tribune, waar de harde kern zit, werd daarom naar hem vernoemd.

Emile Mpenza: Emile begon zijn carrière bij Kortrijk in de Tweede Klasse. Zijn broertje, Mbo, stond vaak niet in de basis. Hij viel op door zijn snelheid. Mede dankzij hem speelde de club in 1995/1996 mee om promotie.

Djamel Zidane: Djamel Zidane was een zeer goede aanvaller. Hij was zeer populair bij het publiek.

Beste managers uit het verleden

George Leekens: Onder zijn leiding mocht Kortrijk in 2010 meedoen aan de play-offs om het kampioenschap. Hij trainde spelers als Foeke Booy, Eddy Snelders en Lorenzo Staelens.

Hein Vanhaezebrouck: Vanhaezebrouck had twee termijnen bij Kortrijk. In 2006 begon hij. Zijn eerste doel was om zo snel mogelijk te promoveren. Na twee seizoenen werd zijn missie volbracht. Verder zorgde hij ervoor dat de club niet degradeerde.

In zijn tweede termijn, vanaf 2009, werd hij in zijn eerste seizoen knap vierde. In 2011/2012, toen de club voor de tweede keer mee mocht doen aan de play-offs, werd hij verkozen tot Trainer van het Jaar. De seizoenen daarop werd de club een stabiele middenmoter.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Kortrijk
  • Stadion: Guldensporenstadion
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Kerels, Veekaa

Achtergrondinformatie

Weetje

Yves Vanderhaeghe, de huidige coach van KVK, was al zeven seizoenen actief als assistent-trainer van de club. Hij werd later in seizoen 2014/2015 hoofdcoach, waar hij het meteen goed deed. Het elftal mocht namelijk meedoen aan de play-offs. De voorzitter is content met de aanstelling. Hij zei dat hij fantastisch werk heeft opgeleverd. Wie weet gaat hij opnieuw voor succes zorgen.

Prijzenkast

  • Kampioen Tweede Klasse
  • Verliezend finalist Beker van België

Supporters

De harde kern van Kortrijk is aanwezig bij de “Bo Braem sfeertribune”. Alle sfeeracties worden gecoördineerd door de supportersgroep United 19.

Bepaalde “supporters” van Kortrijk lieten zich niet van hun goede kant zien. Tijdens de wedstrijd tegen Standard kregen de spelers Luyindama en Mpoku oerwoudgeluiden te horen. Vorig seizoen werd Standard-speler Abo het mikpunt. Zo werden er toen voorwerpen naar hem gegooid en werd hij geprovoceerd.

Rivaliteit

De grote rivaal is Zulte Waregem. De clubs liggen namelijk achttien kilometer van elkaar vandaan. Een wedstrijd tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem wordt in de volksmond ook wel “de dikkenekken tegen de boeren” genoemd.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam