award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Zulte Waregem

Deze relatieve nieuwkomer in de Jupiler Pro League daagt brutaal de traditionele top uit. En met succes. Precies wat wedden op Zulte Waregem zo leuk maakt.

Bekijk alle wedstrijden
Zulte Waregem logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft grote ambities. Het daagt de beste ploegen uit om uiteindelijk zelf te behoren tot de top van het Belgische voetbal. En dat lukt best aardig, want in hun relatief korte bestaan hebben ze al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept.

Dankzij diezelfde ambitieuze plannen, wordt er ook heel wat verwacht van de club. Dat zien we terug in de quoteringen van de bookmakers; misschien niet al te hoog, maar dat wedden op Zulte Waregem zeker niet minder spannend. Er kan immers van alles gebeuren op het veld.

Geschiedenis

De huidige club SV Zulte Waregem ontstond in 2001 na een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem. In 2005 promoveerde de club voor het eerst naar de Eerste Klasse. De grootste successen van de club zijn de twee bekerwinsten in 2006 en 2017 en een tweede plaats op het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

De grootste speler die voor Zulte Waregem heeft gespeeld is Thorgan Hazard, de jongere broer van Eden Hazard. Tussen 2012 en 2014 werd hij door Chelsea uitgeleend. Daar speelde hij 73 wedstrijden en scoorde hij 19 doelpunten. In 2013 won Thorgan Hazard de Belgische gouden schoen. Ook in 2014 won Thorgan Hazard individuele prijzen door profvoetballer van het jaar te worden.  Na dit Belgische avontuur werd Thorgan Hazard uitgeleend aan Borussia Mönchengladbach en in 2015 vertrok hij definitief naar die club.

Beste managers uit het verleden

Francky Dury is sinds de oprichting van de club in 2001 altijd de coach geweest van Zulte Waregem op de seizoenen 2010/11 en 2011/12 na. Onder zijn bewind promoveerde de club van de 3e klasse naar de 1e klasse. Ook won de club in 2006 en 2017 de beker met hem als trainer. Het beste resultaat in de competitie behaalde hij door 2e te worden in het seizoen 2012/13. Als trainer van Zulte Waregem heeft hij ook een aantal individuele prijzen gewonnen. Zo was hij trainer van het jaar in 2006 en 2013. Ook won hij de Raymond Goethals Trofee en de Guys Thys Award in 2013.

Informatie

  • Plaats: Waregem en Zulte
  • Stadion: Regenboogstadion
  • Opgericht: 2001
  • Clubkleuren: Rood/groen
  • Bijnamen: Essevee, Boeren, SVZW

Veelgestelde vragen over Zulte Waregem

Je kan wedden op Zulte Waregem via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Zulte Waregem. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Zulte Waregem afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Zulte Waregem.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Zulte Waregem wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Zulte Waregem aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Zulte Waregem kan je vinden op de clubpagina van Zulte Waregem.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Zulte Waregem. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Zulte Waregem met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Zulte Waregem met elkaar vergelijken op de clubpagina van Zulte Waregem.

Er zijn verschillende bonussen voor Zulte Waregem. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Zulte Waregem met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Zulte Waregem met elkaar vergelijken op de clubpagina van Zulte Waregem.

Achtergrondinformatie

Weetje

Het logo van Zulte Waregem staan met de rode en groene ovalen voor de dynamiek en nooit eindigende beweging van de club. De regenboog staat voor het Regenboogstadion waarin de club speelt. De kleuren van het logo staan voor de clubkleuren.

Prijzenkast

  • Beker van België 2x
  • Kampioen Tweede Klasse 1x

Supporters

In totaal heeft Zulte Waregem twaalf supportersverenigingen. Bij wedstrijden van Zulte Waregem zitten er altijd rond de 8500 fans gemiddeld op de tribune.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Zulte Waregem is KV Kortrijk. Beide clubs liggen 18 kilometer van elkaar vandaan en hierdoor is de sfeer altijd groot bij onderlinge wedstrijden. De wedstrijd wordt ook wel “de dikkenekken tegen de boeren” genoemd.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.