award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

STVV

Deze club uit Sint-Truiden wordt gezien als reuzendoder. Extra krachten komen los in wedstrijden tegen de topploegen, wat leidt tot scherpe odds en een eventuele mooie winst bij het wedden op STVV!

Bekijk alle wedstrijden
STVV St Truiden logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op STVV

STVV, de Sint-Truidense VV, is terug van weggeweest. Na een korte periode met tegenvallende resultaten, is de ploeg weer terug op het hoogste niveau en behaalt het stabiele eindklasseringen. Wel voornamelijk aan de onderkant van de ranglijst, maar ze weten zich toch keurig te handhaven in de Jupiler Pro League.

De ploeg staat bekend als reuzendoder en daarmee biedt wedden op STVV kansen voor een mooie winst met je sportweddenschap. Dat ligt natuurlijk helemaal aan de quoteringen, dus hebben we diverse bookmakers voor je vergeleken en de scherpste odds voor komende wedstrijd voor je genoteerd.

Geschiedenis van STVV St. Truiden

STVV is opgericht in 1924. In 1957 promoveerde het voor het eerst naar het hoogste niveau. De eerste grote prijs behaalde Sint-Truiden in 1999 door het winnen van de Ligabeker.

Beste spelers uit het verleden

Simon Mignolet is vooral bekend geworden als keeper van Sunderland en Liverpool, maar voordat hij naar Engeland vertrok keepte hij voor Sint-Truiden. Al op 10 jarige leeftijd zat hij in de jeugd van STVV, in eerste instantie, als veldspeler.  Hij werd niet goed genoeg bevonden waardoor hij vertrok, om een jaar later weer terug te keren bij de Sint-Truidense VV, omdat hij was begonnen met keepen bij zijn nieuwe club en dat wel heel goed bleek te kunnen. Uiteindelijk maakte hij zijn debuut op profniveau in 2006. In 2010 werd hij Belgisch keeper van het jaar en in zowel 2009 als 2010 was hij STVV speler van het jaar. In totaal heeft hij 101 wedstrijden gekeept voor de club.

De enige speler die ooit de Belgische gouden schoen heeft gewonnen voor STVV is Odilon Polleunis. Het grootste deel van zijn carrière speelde Odilon voor STVV. In totaal speelde hij 286 wedstrijden en scoorde hij daarin 89 keer. Ook werd hij tussen 1968 en 1975 geselecteerd voor de nationale ploeg. In totaal maakte hij 22 interlands.

Beste managers uit het verleden

Raymond Goethals is een legendarische coach voor STVV. In het seizoen 65/66 behaalde hij de 2e plaats. Nog steeds het beste resultaat ooit. In 1959 werd de coach overgenomen van Stade Waremmien. Dat speelde op dat moment op het 3e niveau nadat Goethals de ploeg had laten promoveren. Onder Goethals werd STVV een ploeg om te duchten. Zo wist hij met zijn verdedigende stijl veel ploegen te verassen. Zo was hij een van de eerste coachen die de buitenspelval toepaste. Uiteindelijk vertrok hij in 1966 definitief naar de nationale ploeg, nadat hij daarvoor al de twee banen combineerde.

Informatie

  • Plaats: Sint-Truiden
  • Stadion: Stayen
  • Opgericht: 1924
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: De Kanaries

Veelgestelde vragen over STVV

Je kan wedden op STVV via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op STVV. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op STVV afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op STVV.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op STVV wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op STVV aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op STVV kan je vinden op de clubpagina van STVV.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor STVV. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op STVV met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van STVV met elkaar vergelijken op de clubpagina van STVV.

Er zijn verschillende bonussen voor STVV. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op STVV met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van STVV met elkaar vergelijken op de clubpagina van STVV.

Achtergrondinformatie

Weetje

In 1988 won STVV de Trofee Jules Pappaert. Dat is een prijs die werd uitgereikt voor de ploeg met de meeste achtereenvolgende overwinningen op de eerste, tweede of derde klasse in het betreffende seizoen.

Prijzenkast

  • Ligabeker 1x

Supporters

Bij wedstrijden van STVV zitten er gemiddeld tussen de 6000 en 8000 toeschouwers op de tribunes. Het stadion is dus bijna nooit uitverkocht.

Rivaliteit

De grootste rivaal van STVV is KRC Genk. Zeker bij wedstrijden tegen Genk is er altijd veel fanatisme onder de supporters van Genk. Niet voor niets wordt het stadion “De Hel van Stayen” genoemd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.