award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Volendam

Kan de ploeg dit seizoen weer verrassen? Of speelt het geen rol van betekenis bij het verdelen van de prijzen? Wedden op Volendam is in ieder geval altijd spannend. Bekijk de wedstrijden en ontdek de beste odds!

Bekijk alle wedstrijden
FC Volendam logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Volendam

FC Volendam is een club die zijn wedstrijden afwerkt in de Eerste Divisie. Daar eindigt de club doorgaans op een plek in de middenmoot, af en toe in de subtop en een enkele keer doet het direct mee om de prijzen. In de afgelopen jaren wist Volendam dan ook sporadisch te promoveren naar de Eredivisie.

Wedstrijden van ‘het andere Oranje’ laten zich over het algemeen moeilijk voorspellen. De ploeg is in staat om het de top lastig te maken – maar ook om punten te laten liggen tegen de kleintjes. Niet zo handig, maar dat levert wel mooie quoteringen op bij de verschillende bookmakers. Benieuwd? Check de meest gunstige odds voor komende wedstrijden en begin direct met wedden op FC Volendam!

Geschiedenis van FC Volendam

De club is opgericht op 1 juni 1977 als afsplitsing van RKSV Volendam. De beste prestaties behaalde de club door twee keer in de finale te staan van de KNVB Beker. Daarnaast werd de club twee keer 6e in de Eredivisie.

Beste spelers uit het verleden

Dick Tol heeft verreweg de meeste competitiedoelpunten gescoord voor FC Volendam. Hij speelde zijn hele leven voor de oranjehemden. Van 1955 tot 1967 om precies te zijn en daarin scoorde hij 276 doelpunten. In totaal werd hij één keer topscorer van de Eredivisie en twee keer van de Eerste Divisie.

Andere bekende spelers zijn Mitchell Dijks, Brandley Kuwas, André Ooijer en Michiel Kramer, maar de meest bekende speler die ooit voor de Volendammers heeft gespeeld moet Michael Reiziger zijn. De rechtsback werd een seizoen verhuurd aan ‘de Palingboeren’. In zijn carrière speelde de back ook nog voor AC Milan en FC Barcelona.

Beste managers uit het verleden

In het seizoen 07/08 promoveerde de club voor het laatst naar de Eredivisie. Het werd dat seizoen kampioen onder Frans Adelaar. Uiteindelijk bleef de trainer maar één seizoen trainer van FC Volendam.

Ook Fritz Korbach was meerdere keren trainer van FC Volendam. Hij is dan ook niet voor niets de trainer met de meeste ervaring in het Nederlands betaald voetbal.

Informatie

  • Plaats: Volendam
  • Stadion: Kras Stadion
  • Opgericht: 1977
  • Clubkleuren: Oranje
  • Bijnamen: Het andere Oranje, Wijdbroeken, Palingboeren

Veelgestelde vragen over FC Volendam

Je kan wedden op FC Volendam via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op FC Volendam. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op FC Volendam afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op FC Volendam.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op FC Volendam wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op FC Volendam aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op FC Volendam kan je vinden op de clubpagina van FC Volendam.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor FC Volendam. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Volendam met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Volendam met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Volendam.

Er zijn verschillende bonussen voor FC Volendam. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op FC Volendam met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van FC Volendam met elkaar vergelijken op de clubpagina van FC Volendam.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Eerste Divisie 6x

Supporters

FC Volendam heeft bijna nooit een uitverkocht huis. Over het algemeen halen ze tussen de 3000 en 4000 toeschouwers per wedstrijd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.