award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Girona

Als reuzendoder en degradatiekandidaat tegelijk is wedden op Girona FC inmiddels razend populair. Maar kan de club ondertussen ook nog degradatie afwenden?

Bekijk alle wedstrijden
Girona logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Girona FC

Gezien het feit dat de club slechts recentelijk promoveerde naar La Liga, wordt Girona door de meeste mensen bestempeld als potentiële degradant. In het eerste seizoen op het hoogste niveau verraste de club vriend en vijand door keurig in de middenmoot te eindigen. Kan het die lijn vasthouden?

Ondanks dat de ploeg vervolgens weer in de onderste regionen te vinden bleek, weet het nog regelmatig de wenkbrauwen van veel gokkers te fronsen door punten af te snoepen van grote clubs. Dat maakt ook wedden op Girona een bijzonder interessante aangelegenheid.

Geschiedenis van Girona FC

Nadat Unió Esportiva Girona werd opgeheven, werd in 1930 aan La Rambla van Gerona de club Girona Futbol Club opgericht. Tot 2017 speelde de Catalaanse club nog nooit op het hoogste niveau, ondanks dat het in 1935 eerste werd in de Segunda División. Met een tweede plaats in het seizoen 2016/2017 gebeurde dan eindelijk het onmogelijke. Deze opmars is nog knapper als je je bedenkt dat de ploeg uit Gerona in 2007 nog op het vierde niveau van Spanje speelde.

Beste spelers uit het verleden

Fèlix Farró i Martí begon zijn carrière bij Girona in 1930 toen de club werd opgericht. De verdediger bleef tot 1946 bij de ploeg en is met meer dan 600 wedstrijden in het rood/wit een legende van de club.

Een wat recenter icoon van Girona is aanvoerder Álex Granell. Granell speelde op zijn zesde al in de jeugd bij de club, maar werd in 2004 weggestuurd. Via een omweg kwam hij 10 jaar later weer terug bij de club waar het allemaal begon. Granell werd in het seizoen 2016/2017 aanvoerder van Girona en promoveerde met de club naar La Liga.

Beste managers uit het verleden

Doordat de prijzenkast van Girona nog vrij leeg is, is er maar een trainer aan te wijzen als beste manager: Pablo Machín. In maart 2014 stond de ploeg stijf onderaan op het tweede niveau van Spanje, tot Machín de leiding overnam. De trainer vervolgens Sevilla verloor zijn eerste twee duels, maar in de laatste elf wedstrijden van het seizoen werd er maar twee keer verloren. Door een waanzinnige overwinning op Deportivo La Coruña handhaafde de ploeg zich. Drie succesvolle seizoen later onder Machín promoveerde het kleine clubje uit Gerona.

Informatie

  • Plaats: Gerona
  • Stadion: Estadi Montilivi
  • Opgericht: 1930
  • Clubkleuren: Wit/rood
  • Bijnamen: Blanquivermells, Gironistes

Veelgestelde vragen over Girona

Je kan wedden op Girona via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Girona. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Girona afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Girona.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Girona wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Girona aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Girona kan je vinden op de clubpagina van Girona.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Girona. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Girona met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Girona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Girona.

Er zijn verschillende bonussen voor Girona. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Girona met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Girona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Girona.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Tercera División 4x
  • Trofeu Moscardó 1x

Weetje

In 2017 nam City Football Group 44.3% van de aandelen van Girona over. Sinds de overname huurt Girona vaak spelers van Manchester City.

Supporters

De harde kern van Girona FC heet de Gerunda Sud. Daarnaast heb je ook de Ultras Girona. Deze supportersgroepen kwamen meerdere malen in opspraak omdat ze extreemrechts zouden zijn.

Rivaliteit

FC Barcelona is voor Girona dit seizoen een van de grote rivalen, omdat het beide Catalaanse ploegen zijn. Echte historische rivalen heeft de ploeg niet.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.