award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Sevilla

Als succesvolle subtopper in de Spaanse voetbalcompetitie, is wedden op Sevilla behoorlijk populair. Zeker gezien het Europese succes van de laatste seizoenen.

Bekijk alle wedstrijden
Sevilla logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Sevilla FC

Sevilla is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grotere clubs in Spanje. Het weet zich tot op heden nog niet echt te mengen in de strijd om de titel, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd aangezien de ploeg heeft bewezen ook op Europees niveau meer dan uitstekend mee te kunnen draaien.

Hoewel de club zich vaak in de subtop van La Liga bevindt, behoort het de laatste jaren tot namelijk één van de beste ploegen in Europees verband. Dat trekt ook de aandacht van de bookmakers, dus kun je een paar spannende quoteringen verwachten bij het wedden op Sevilla. Benieuwd? Wij zochten de hoogste odds alvast voor je uit!

Geschiedenis van Sevilla

In 1890 werd Sevilla FC al opgericht, maar pas 24 jaar later speelde de club zijn eerste officiële duel. In 1934 debuteerde de ploeg uit Andalusië in de Primera Division. De jaren 30’ en 40’ waren een glorietijd voor de club. In 1935, 1939 en 1948 veroverden ze de beker en in 1946 werd de ploeg zelfs landskampioen.

Beste spelers uit het verleden

Naast de glorietijden in de jaren 30’ en 40’ was de ploeg begin 2000 ook ontzettend sterk. Na een zesde plek in 2004 plaatste Sevilla zich voor de UEFA Cup. Die ploeg haalde de finale en versloeg Middlesbrough met 4-0. Een team met onder anderen Saviola, Luís Fabiano, Frédéric Kanouté, Dani Alvés, Andrés Palop en Julien Escudé won de eerste Europese prijs voor Sevilla.

Andere legendes van zijn José María Busto, Marcelo Campanal, Ivan Rakitic, Jose Antonio Reyes, Jesus Navas, Juan Araujo, Davor Suker en Guillermo Campanal I.

De enige vier Nederlanders die bij Sevilla hebben gespeeld zijn Khalid Boulahrouz, Tarik Oulida, Hedwiges Maduro en Quincy Promes.

Beste managers uit het verleden

Juande Ramos is een van de meest succesvolle managers van Sevilla ooit. De 64-jarige Spanjaard was maar twee jaar trainer bij de club, maar won de Copa del Rey, de Supercopa, twee UEFA Cups en de UEFA Supercup voor hij naar Tottenham Hotspur vertrok.

Informatie

 • Plaats: Sevilla
 • Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
 • Opgericht: 1890
 • Clubkleuren: Wit/rood
 • Bijnamen: Los Rojiblancos, Los Hispalenses, Sevillistas, Los Nervionenses, El Grande de Andalucía

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • La Liga 1x
 • Segunda División 1x
 • Copa del Rey 5x
 • Supercupa 1x
 • UEFA Cup/Europa League 5x
 • UEFA Super Cup 1x

Rivaliteit

De grote rivaal van Sevilla is natuurlijk stadsgenoot en ‘kleine broer’ Real Betis, maar tegen Malaga CF lopen de gemoederen hoog op.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren