award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Leganes

Gedoemd tot degradatie of weet de ploeg zich verrassend te handhaven? Start met wedden op Leganes en ontdek de beste odds bij haar wedstrijden!

Bekijk alle wedstrijden
Leganes logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Leganes

Leganes wordt ieder jaar weer getipt als één van de voornaamste degradatiekandidaten, maar desondanks weten ze de dans elke keer weer op het nippertje te ontspringen. Breken er stabielere tijden aan voor de club of is het wachten totdat het fout gaat?

De bookmakers zijn er niet uit. De quoteringen bij wedstrijden van deze ploeg lopen uiteen. Dat biedt kansen voor de mensen die gokken op winst van de club of anderzijds willen wedden op Leganes. Om je te helpen de beste odds te vinden vergeleken we voor komende wedstrijd meerdere bookmakers en noteerden de scherpste quoteringen hierboven!

Geschiedenis van Leganes

Leganes is een club die in 1928 werd opgericht in de buitenwijken van Madrid. De ploeg speelde op de lagere niveaus in Spanje en promoveerde in 1994 voor het eerst naar de Segunda División. Ook in 2014 wist het weer te promoveren naar het tweede niveau van Spanje en twee seizoenen later was de eerste promotie naar La Liga een feit.

Beste spelers uit het verleden

De bekendste speler die Leganes ooit heeft gehad is Samuel Eto’o, al wist de club dat zelf toen nog niet. Eto’o werd op zijn zestiende van Real Madrid aan Leganes verhuurd en scoorde in 28 wedstrijden drie keer voor Los Pepineros.

Voor echte clublegendes moeten we terug naar het begin van de jaren ’60. Manuel Bermejo de Castro, beter bekend als Bermejo, tekende in 1960 als 19-jarige jongen bij Leganes. Bermejo was een tweebenige rechtsachter die zich ontfermde over de corners en vrije trappen. In totaal speelde de Spanjaard 16 seizoenen bij Leganes op drie verschillende niveaus.

Andere bekende spelers die het blauwwitte shirt dragen of droegen zijn Nordin Amrabat, Nabil El Zhar en Pierre Webó.

Beste managers uit het verleden

Toen Asier Garitano manager werd van CD Leganes in 2013 speelde de club op het derde niveau van Spanje. Onder leiding van de Bask veranderde alles bij de club. Garitano liet zijn ploeg het onmogelijke presteren en promoveerde twee keer in drie seizoenen. Vervolgens handhaafde de ploeg zich twee keer onder zijn leiding totdat hij vertrok naar Real Sociedad.

Informatie

  • Plaats: Leganés
  • Stadion: Estadio Municipal de Butarque
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Pepineros

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División B 1x
  • Tercera División 1x

Rivaliteit

De grote rivaal van CD Leganés is Getafe. Onderling spelen zij in de derby van Zuid-Madrid of de derbi histórico. Deze derby is de enige derby die op alle zes de niveaus in Spanje is gespeeld.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren