award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Levante

Kan de kleine club uit Valencia zich handhaven in La Liga? Of is het veroordeeld tot het tweede niveau? Maak het seizoen extra spannend door te wedden op Levante UD!

Bekijk alle wedstrijden
Levante logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuis1GelijkspelXUit2
Donderdag 21:30Levante
-
Atletico Madrid
Levante
6
@ Betcity
Gelijkspel
3.7
@ Betcity
Atletico Madrid
1.6
@ Betcity

Wedden op Levante UD

Levante is de underdog in La Liga. Het wist zich een aantal keer knap te handhaven, maar is nog steeds één van de voornaamste kandidaten om te degraderen uit de hoogste Spaanse divisie. Het wisselde de afgelopen jaren dan ook regelmatig tussen het eerste en tweede niveau.

Dat neemt niet weg dat mensen niet wedden op Levante. Sterker nog, dankzij de hoge quoteringen kan een weddenschap op de underdog zelfs behoorlijk lucratief zijn en dus kan gokken op deze kleine club een interessante optie zijn. Nieuwsgierig? Check de hoogste odds van de verschillende bookmakers!

Geschiedenis van Levante

In 1909 werd Levante FC opgericht, de voorloper van de huidige club. De naam is een verwijzing naar de Oostkust van Spanje waar de zon altijd opkomt (wat levantar is in het Spaans). In 1939 werd het stadion van de club is verwoest tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het stadion van Gimnástico stond nog, maar zij hadden veel van hun spelers verloren in de oorlog. Hierdoor besloten de plaatselijke FC en Gimnástico te fuseren. Het grootste deel van de clubgeschiedenis bracht de club door op het tweede, derde en vierde niveau, met slechts een paar jaar in La Liga. Dit veranderde na het kampioenschap van 2004 in de Segunda División. De ploeg degradeerde weliswaar gelijk, maar speelde sindsdien tien jaar in La Liga.

Beste spelers uit het verleden

Op 28 februari bereikte Johan Cruijff een overeenstemming met Levante, wat op het tweede niveau in Spanje speelde. Levante stond toen bovenaan, maar het stadion bleef heel leeg. De komst van Cruijff zorgde wel voor een boost qua toeschouwers, maar de sportieve prestaties gingen achteruit. Levante eindigde uiteindelijk negende. De periode van Cruijff was absoluut geen succes. Ook Faas Wilkes in Riga Mustapha (ex-Vitesse, RBC en Sparta) speelden voor Levante.

Beste managers uit het verleden

Bekende oud-managers zijn onder anderen Bernd Schuster, Mané, Juan Ramón López en Abel Resino.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Valencia
  • Stadion: Estadi Ciutat de València
  • Opgericht: 1909
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Los Granotas

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Copa Del Rey 1x
  • Segunda División 1x
  • Segunda División B 3x
  • Tercera División 2x

Bijnaam

Levante heeft als bijnaam de kikkers. Dit komt doordat Gimnástico, een van de clubs waar Levante mee fuseerde, speelde naast een oude rivier beddingen waar veel kikkers leefden.

Weetjes

Levante UD werkt zijn thuiswedstrijden af in het Estadi Ciutat de València. Hier passen ruim 25.000 supporters in.

De harde kern van Levante heet Ultras Levante 1985.

De eigenaar van Levante is Quico Catalán.

Rivaliteit

Stadsgenoot Valencia CF is de grote rivaal van Levante. Zij spelen onderling de Derby del Turia, ook wel de derbi valenciano genoemd.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam