award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Valencia CF

Ondanks enkele moeilijke jaren blijft Valencia toch zeker een van de topclubs in Spanje. Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen wedden op een van de grootste voetbalclubs van de Spaanse Primera División. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op Valencia CF.

Valencia heeft dit seizoen ontzettend veel moeite met het maken van doelpunten. Alle spitsen lijken uit vorm, maar ook op de flanken gaat het zeker niet lekker. Daarnaast werden tien van de zestien eerste wedstrijden al gelijkgespeeld. Er zijn dus genoeg mogelijkeden om te gokken op Valencia.

Geschiedenis

In 1919 werd Valencia CF opgericht in een bar in Valencia. De club verhuisde in 1923 naar het Estadio Mestalla, waar toen nog slechts 17.000 toeschouwers in konden. De jaren 40’ waren de gloriejaren van Sevilla. Van 1941 tot 1949 werd de club drie keer kampioen en won het twee keer de Copa del Rey. Het bekertoernooi had toen nog een grotere statuur dan de competitie.

Beste spelers uit het verleden

Spanje, maar uiteindelijk ook in de grootste twee steden bij Atlético Madrid en FC Barcelona. Villa won met Valencia de Copa del Rey in 2008 en scoorde 127 doelpunten in 219 wedstrijden, voor hij naar FC Barcelona vertrok.

Verder speelden er ook meerdere Nederlanders bij Valencia. Faas Wilkes, Johnny Rep, Patrick Kluivert en Hedwiges Maduro speelden in de sinaasappelstad. Het verblijf van Patrick Kluivert was echter totaal geen succes. Hij scoorde een keer in tien wedstrijden voor hij weer vertrok.

Beste managers uit het verleden

Valencia heeft talloze geweldige managers gehad. Eentje die bij de fans nog fris in het geheugen zit is Rafael Benítez. Valencia stelde de geboren Madrileen in 2001/2002 aan. Benítez won in drie jaar twee keer de titel en de UEFA Cup met Valencia en werd in een klap een legende, tot hij in 2004 naar Liverpool vertrok.

Daarnaast heeft Valencia twee Nederlandse managers gehad. In 2007 werd Ronald Koeman aangesteld als opvolger van Quique Flores. Hoewel Koeman de beker won met Valencia werd zijn verblijf geen succes. Binnen een half seizoen zat zijn tijd er alweer op.

Zeventien jaar eerder in 1990 begon Guus Hiddink bij Valencia, na een tijd bij Fenerbahce te hebben gezeten. Hiddink haalde in 92’ en 93’ de UEFA Cup, maar werd in eind 1993 ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Nog geen drie maanden later belde Valencia weer, maar Hiddink wees het aanbod af.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus