award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Lille OSC

Er zijn maar weinig ploegen zo wisselvallig als LOSC. Misschien niet zo leuk voor de supporters, maar dat maakt wedden op Lille OSC wel een stuk interessanter voor mensen die willen gokken op voetbalwedstrijden!

Bekijk alle wedstrijden
Lille OSC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lille OSC

Lille OSC wordt gezien als subtopper in de Franse competitie, maar het wil nog wel eens een steekje laten vallen. Waar de ploeg het ene seizoen lang meestrijdt om de prijzen, eindigt het team het volgende jaar weer onderin de middenmoot of zelfs op één van de laagste plaatsen.

Voordeel van die wisselvallige prestaties is dat je bij wedden op Lille OSC doorgaans kunt profiteren van relatief hoge quoteringen. Daardoor liggen er, zeker voor de goed geïnformeerde gokkers, mogelijkheden voor een mooie winstgevende bet. Benieuwd naar die quoteringen? We noteren de scherpste odds voor komende wedstrijd alvast voor je!

Geschiedenis van Lille OSC

LOSC Lille, ook wel Le LOSC, Lille OSC of simpelweg Lille genoemd, is een Franse voetbalclub uit de gelijknamige stad. De club was opgericht in 1944 na een fusie. De eerste landstitel werd gewonnen in 1946 en de laatste landstitel in 2011.

Noemenswaardige spelers

Eden Hazard is misschien wel een van de beste voetballers van de die club ooit heeft gekend. De Belg speelde van 2007 tot 2012 voor Lille OSC en scoorde 36 keer. In 2011 won hij met Le LOSC de dubbel door zowel de Ligue 1 te winnen als de Coupe de France. Dat jaar werd hij ook verkozen tot speler van het jaar. Dit maakt hem de jongste winnaar van speler van het jaar in Frankrijk ooit. Het daaropvolgende jaar werd hij weer verkozen tot speler van het jaar. Hierop maakte Hazard de overstap naar Chelsea voor 40 miljoen.

De bekendste Nederlander die ooit voor Lille heeft gevoetbald is Patrick Kluivert. In het laatste seizoen van zijn carrière speelde hij nog een jaar voor Lille OSC. In totaal speelde hij 13 wedstrijden en scoorde hij 4 keer. Hij koos voor de club vanwege de ligging van de stad waardoor hij dicht bij zijn kinderen kon zijn.

Noemenswaardige managers

De meest succesvolle periode van Le LOSC was tussen 1946 en 1956. In die periode won de club meerdere prijzen waaronder 2 landstitels. In die periode had Lille twee verschillende trainers George Berry en André Cheuva.

Informatie

  • Plaats: Lille (Rijsel)
  • Stadion: Stade Pierre-Mauroy
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Le OSC, Les Dogues

Veelgestelde vragen over Lille OSC

Je kan wedden op Lille OSC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Lille OSC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Lille OSC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Lille OSC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Lille OSC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Lille OSC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Lille OSC kan je vinden op de clubpagina van Lille OSC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Lille OSC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lille OSC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lille OSC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lille OSC.

Er zijn verschillende bonussen voor Lille OSC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lille OSC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lille OSC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lille OSC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x
  • Coupe de France 6x

Weetje

Lille is samen met Red Star FC de enige clubs in Frankrijk die de Coupe de France drie keer achter elkaar hebben gewonnen.

Supporters

In 2012 kreeg de club een nieuw stadion. Hierdoor nam de capaciteit van het stadion gigantisch toe. Gemiddeld zitten er rond de 30000 toeschouwers per wedstrijd.

Rivaliteit

De “Derby du Nord” is de voetbalwedstrijd tussen Lille en RC Lens. De naam van de derby refereert naar de geografische locatie van beide voetbalclubs. De rivaliteit tussen beide clubs is groot.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.