award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

RC Strasbourg

Deze Franse club kan winnen van de grote jongens en tegelijkertijd verliezen van de onderste ploegen. Wedden op RC Strasbourg kent daarom altijd spannende quoteringen. Ontdek ze nu!

Bekijk alle wedstrijden
RC Strasbourg logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op RC Strasbourg

RC Strasbourg is een club die maar moeilijk te pijlen valt. De club speelde de afgelopen jaren regelmatig op het tweede niveau in Frankrijk, maar doet het wanneer het in de Ligue 1 acteert ook weer bijzonder goed. Wat kunnen we verwachten van de ploeg?

De ploeg manifesteerde zich de afgelopen seizoenen als middenmoter om rekening mee te houden. Het wist te winnen van grote ploegen uit de competitie, maar ook weer te verliezen van de mindere goden. Kortom, wedden op RC Strasbourg is vaak bijzonder spannend.

Geschiedenis van RC Strasbourg

Racing Club de Strasbourg Alsace, of simpelweg Strasbourg, is een Franse club die uitkomt in de Ligue 1. De club werd een professionele voetbalclub in 1933. Sinds het kampioenschap van Ligue 2 in 2016/17 speelt de club in Ligue 1. 

Noemenswaardige spelers

De club heeft geen officiële Hall of Fame of All-time 11. De speler met de meeste interlands voor Frankrijk terwijl hij voor Strasbourg speelde is Oscar Heisserer. Hij is ook de enige Strasbourg speler die ooit de aanvoerdersband droeg voor Frankrijk.

Noemenswaardige managers

In 75 jaar tijd van professioneel voetbal heeft de club 52 keer van trainer gewisseld. Dit gebeurde vaak onder druk van de fans. Hierdoor zijn er nauwelijks trainers die echt lange tijd voor de club hebben gewerkt. De langst zittende trainer is Gilbert Gress. Hij was in twee periodes coach van de club en kwam in totaal tot 75 maanden en 275 wedstrijden. Jacky Duguépéroux is de enige trainer met twee prijzen voor de club.

Informatie

  • Plaats: Straatsburg
  • Stadion: Stade de la Meinau
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: Le Racing

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Coupe de France 2x
  • Coupe de la Ligue 4x

Weetje

Strasbourg is een van de 6 clubs die alle grote prijzen in Frankrijk heeft gewonnen.

Supporters

Sinds de terugkeer in Ligue 1 komen er veel meer supporters naar wedstrijden van Strasbourg dan voorheen. De club heeft over het algemeen een bijna uitverkocht huis.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Strasbourg is Metz. De wedstrijden tussen beide clubs worden ook wel de “Derby de l’Est’ genoemd. Een vreemde benaming aangezien beide clubs meer dan 150 km van elkaar vandaan liggen.  

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren