award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

SM Caen

Gedoodverfde degradatiekandidaat uit de Ligue 1 of favoriet voor de titel op het tweede niveau? Wedden op SM Caen brengt interessante opties met zich mee.

Bekijk alle wedstrijden
SM Caen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op SM Caen

SM Caen is wanneer het in de Ligue 1 uitkomt één van de meest voorname degradatiekandidaten. De club weet zich desalniettemin af en toe keurig te handhaven om vervolgens het jaar daarop wederom onderaan de ranglijst te bungelen. De ploeg degradeert dan ook nog wel eens naar het tweede niveau.

Toch krijgt de ploeg de laatste jaren niet veel doelpunten tegen. Maar aan de andere kant weten de spitsen ook maar weinig het vijandelijke doel te treffen. Dat is een interessant gegeven als je wilt gaan wedden op SM Caen. Duik in de statistieken, bekijk hierboven de scherpste odds en bepaal je kansen en inzet!

Geschiedenis van SM Caen

SM Caen is al in 1897 opgericht, als eerste voetbalclub van het gelijknamige plaatjes. Echter, pas in 1985 ontving het de status van professionele club. Sindsdien is promoveert de club regelmatig naar de Ligue 1, maar weet zich daar niet altijd te handhaven.

Noemenswaardige spelers

Een van de grootste spelers in de afgelopen jaren is zonder twijfel N’Golo Kanté. De Franse pitbull kwam in 2013 bij de club en in zijn eerste seizoen promoveerde de ploeg naar de Ligue 1. Hier speelde hij zich in de radar van Leicester City. Met Leicester City werd Kanté kampioen, wat hem in 2016 een transfer naar Chelsea opleverde.

Noemenswaardige managers

Met een lege prijzenkast is het lastig om de meest succesvolle manager aan te wijzen, maar Patrice Garande zullen ze bij de club niet snel vergeten. Garande was van 1995 tot 1998 en van 2005 tot 2012 assistent trainer van de club, maar mocht in 2012 zelf aan de bak als hoofdtrainer. Onder Garande werd SM Caen gelijk kampioen in de Ligue 2, werd het knap 7e in 2016 en haalde het vorig seizoen de halve finale van de beker.

Informatie

  • Plaats: Caen
  • Stadion: Stade Michel d’Ornano
  • Opgericht: 1897
  • Clubkleuren: Blauw/rood
  • Bijnamen: Malherbe

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 2x

Weetje

In 1992/1993 deed Caen mee in de UEFA Cup. In de eerste ronde speelde het tegen Real Zaragoza, maar verloor het nipt.

Supporters

Net als veel andere clubs heeft ook SM Caen meerdere supportersgroepen. De grootste daarvan is Malherbe Normandy Kop.

Rivaliteit

De grote rivaal van Caen is AC Le Havre. De laatste jaren is deze derby minder gespeeld omdat Le Havre op een lager niveau speelt.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren