award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Stade Brest

Als degradatiekandidaat is het kleine Stade Brest interessant om op te wedden; altijd interessante quoteringen! Benieuwd? Check dan gauw de beste odds van de bookies!

Bekijk alle wedstrijden
Stade Brest logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Stade Brest

Na zes seizoenen in de Ligue 2 is Stade Brest in 2018/2019 gepromoveerd naar de Ligue 1. Onder Jean-Marc Furlan eindigde de ploeg tweede achter Metz. Het gat tussen de Ligue 1 en Ligue 2 is voor veel clubs vaak erg groot, waardoor het een lastig seizoen gaat worden.

Dat maakt het voor mensen die willen wedden op Stade Brest echter wel een stuk interessanter. Omdat de ploeg relatief laag ingeschat wordt, kennen wedstrijden van de club doorgaans mooie qouteringen en odds. Bovendien weet je het met degradatiekandidaat maar nooit … een stunt is zo gemaakt!

Noemenswaardige spelers

In het seizoen 2003/2004 speelde Franck Ribery voor Stade Brest. Ribery scoorde drie keer in 35 wedstrijden en hielp zijn ploeg naar de tweede plek in de Ligue 2. Ribery vertrok toen transfervrij naar FC Metz. De Fransman is veruit de bekendste speler die voor de ploeg speelde.

Noemenswaardige managers

Alain de Martigny is nog de enige manager die een prijs wist te winnen met de club. De Fransman werd in 1981 kampioen in de Ligue 2 met de ploeg en vertrok vervolgens naar RC Paris. De Martigny was in totaal negen jaar trainer van de ploeg.

Informatie

  • Plaats: Brest
  • Stadion: Stade Francis-Le Blé
  • Opgericht: 1950
  • Clubkleuren: Rood
  • Bijnamen: La Team Pirate, SB29

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Ligue 2 1x

Weetje

Om de bekendheid van Stade Brest een boost te geven ging de ploeg in 2011 een partnerschap aan met BZH New York. In 2013 speelde de Fransen er een toernooi.

Supporters

Stade Brest heeft meerdere grote supportersgroepen, waaronder: Les Ultras Brestois, Celtic Angel, L’Hermine 29 en Le 12 Brestoa.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Stade Brest is AS Brestoise. Brestoise is echter flink afgezakt naar de regionale competitie. Andere rivalen zijn EA Guingamp en Stade Lorient.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren