award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Manchester City

Wat gebeurt er als je 11 sterren in één elftal zet? Dan doe je mee om de prijzen in de Premier League en in Europees verband. Wedden op Manchester City was nog nooit zo populair.

Bekijk alle wedstrijden
Manchester City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Manchester City

Manchester City is de laatste jaren altijd een van de kanshebbers voor de Engelse titel dankzij enorme investeringen. In Europa wil het echter nog niet echt lukken voor de The Citizens. Lukt het het sterrenensemble om hun titel te prolongeren en eindelijk Europees succes te boeken? We volgen het weer op de voet!

Dankzij het geweldige elftal geldt de ploeg uit Manchester in veel wedstrijden als favoriet. Ook in de topwedstrijden tegen andere titelkandidaten uit de Premier League. Winnen is echter makkelijker gezegd dan gedaan en dus laat ook dit op papier ongenaakbare elftal wel eens een steekje vallen. Dat biedt mooie kansen voor de mensen die willen wedden op Manchester City!

Geschiedenis van Manchester City

Sheikh Mansour heeft grootste plannen met Manchester City. Het moet de grootste club ter wereld worden. In 2012 werd City kampioen, voornamelijk dankzij het geld van Mansour. Voor het eerst sinds 1968 werden “The Citizens” kampioen. Die titel kostte een miljard euro. In 2008 was City op sterven na dood. Eens was het een echte arbeidersclub. Nu is er weinig meer van over.

Momenteel draait City een omzet van 450 miljoen per jaar. De club kan in principe zonder geld uit Abu Dhabi rond komen. Manchester City werkt aan een immens imperium. CFG, waar andere clubs als New York City, Melbourne City en Yokohama F. onder vallen, beheert 267 voetballers, van wie er 100 onder contract staan bij Manchester City zelf.

Beste spelers uit het verleden

Kevin de Bruyne: Een van de beste Belgische spelers aller tijden. Momenteel is hij 150 miljoen euro waard. Hij is continue gevaarlijk voor het doel, heeft een hoge handelingssnelheid en een goed schot. Vorig seizoen had hij met acht doelpunten en zestien assists een belangrijk aandeel in het kampioenschap.

Sergio Agüero: Sergio Agüero wordt ook wel “Kun” genoemd. Dit is een Japans tekenfilmfiguurtje dat een kapsel heeft die op die van hem lijkt. Hij heeft de meeste doelpunten ooit gemaakt voor Manchester City. Ondertussen is hij voorbij de 180. Zijn belangrijkste goal was in de 94ste minuut tegen Queens Park Rangers. Die goal zorgde ervoor dat de club voor het eerst in 44 jaar de titel veroverde.

David Silva: David Silva is een zeer technische middenvelder en een genot om naar te kijken. Hij speelt al negen seizoenen lang voor Manchester City. Dat is zeer knap voor spelers die iedere wedstrijd onder de loep worden genomen. Hij heeft 350 wedstrijden gespeeld de lichtblauwe brigade. Daarin maakte hij vijftig doelpunten.

Beste managers uit het verleden

Pep Guardiola: In het eerste seizoen bij Manchester City won hij elf wedstrijden achter elkaar. Het seizoen daarop werd er onder zijn leiding de titel behaald, maar nog steeds snakt de ploeg naar Europees succes.

Sam Cowan: In de jaren 1946 en 1947 kreeg de selectie een extra stimulans toen hij werd aangesteld. Onder zijn leiding werd er negentien keer achter elkaar niet verloren. Hij won met Manchester City het kampioenschap van de tweede divisie. Cowan leidde slechts dertig wedstrijden, waarna hij alweer vertrok naar Brighton & Hove Albion.

Informatie

  • Plaats: Manchester
  • Stadion: Etihad Stadium
  • Opgericht: 1880
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: The Citizens, The Sky Blues, The Shark Team

Veelgestelde vragen over Manchester City

Je kan wedden op Manchester City via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Manchester City. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Manchester City afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Manchester City.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Manchester City wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Manchester City aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Manchester City kan je vinden op de clubpagina van Manchester City.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Manchester City. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Manchester City met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Manchester City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Manchester City.

Er zijn verschillende bonussen voor Manchester City. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Manchester City met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Manchester City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Manchester City.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 5x
  • FA Cup 5x
  • Football League Cup 5x
  • Community Shield 5x
  • Europacup II 1x

Stadion

Het Etihad Stadium is het thuishaven van Manchester City. Het stadion is vernoemd naar de hoofdsponsor. Het stadion is in 1999 gebouwd voor de Gemenebestspelen van 2002. In 2015 is er een derde ring toegevoegd. In het stadion kunnen er ongeveer 68.000 mensen. In het stadion treden er soms ook artiesten op.

Supporters

De club heeft verschillende supportersgroeperingen, zoals MCFC. De supportersverenigingen hebben in totaal meer dan 14.000 leden. De clubwebsite is ook toegankelijk voor mensen die Amerikaans Engels en Arabisch spreken. De fanpagina van Manchester City heeft meer dan twintig miljoen volgers.

Rivaliteit

De grootste rivaal van City is Manchester United. Ze worden allebei geregeerd door het grote geld. Tussen de twee stadions zit slechts zes kilometer afstand. De clubs hebben bijna 180 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. United won er 73 wedstrijden, City 52 en 52 werden er gelijkgespeeld. Momenteel speelt City beter voetbal dan United.

Pikant genoeg kon City vorig jaar in het stadion van United kampioen worden. In de eerste helft stond de ploeg van Pep Guardiola met 2-0 voor. In de tweede helft werd het rechtgezet: United scoorde driemaal. Een pijnlijk verlies voor City, maar de club werd later alsnog kampioen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.