award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Crystal Palace

Wedden op Crystal Palace

Bekijk alle wedstrijden
Crystal Palace logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Crystal Palace

Wist je nog dat Frank de Boer trainer was bij Crystal Palace? Dat was een totale mislukking. Door José Mourinho werd hij zelfs bestempeld als de slechtste trainer die ooit leiding gaf aan een Premier Leagueteam. Gelukkig zijn ze onder leiding van Roy Hodgson gehandhaafd. Momenteel dreigt het weer een zwaar seizoen te worden. Wij hebben voor jou de beste bookmakers voor Crystal Palace geselecteerd zodat jij volop kans maakt om flink geld te verdienen.

Hodgson presteert veel beter dan De Boer. De selectie van Crystal Palace is niet super. Hij houdt de linies goed kort op elkaar en laat de spelers op de juiste plek spelen. Hierdoor worden er wel punten gepakt. Op onze site kan je de beste quoteringen vinden die zorgen voor jouw succes!

Geschiedenis

Crystal Palace is in 1905 opgericht bij de kristallen paleizenexpositie. Omdat zij de wedstrijden toen in die hallen speelden werd dat ook de naam van de club. Door de eerste wereldoorlog werd de club gedwongen om het paleis te verlaten.

Sinds 1964 speelt de club voornamelijk in de twee beste competities van Groot-Brittanië. Het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig waren de meest succesvolle periodes van de club. De club is in het seizoen 1990/1991 op plek nummer drie geëindigd, de beste klassering tot nu toe. In 1990 bereikte de club de FA Cupfinale, wat ze evenaarde in 2016. De club heeft twee keer de kampioenstitel gepakt van de Championship. Nog nooit is een club vier keer gepromoveerd via de play-offs.

Beste spelers uit het verleden

Ian Wright: Ian Wright kende successen bij zowel Crystal Palace als Arsenal. Hij speelde in zijn carrière 581 wedstrijden in de Premier League. Daarin scoorde hij 387 goals. Samen met Mark Bright vormden zij in 1989 een topduo. Ze brachten samen de club terug naar het hoogste niveau. Hij maakte meer dan honderd goals voor Palace. Wright had een groot aandeel aan het topseizoen 1990/1991.

John Salako: De middenvelder wordt vooral herinnerd als de speler die twee keer scoorde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester United in het seizoen 1990/1991. Hij was een constante factor in dat successeizoen. Na een periode van blessureleed en een degradatie vertrok hij uiteindelijk naar Coventry City.

Nigel Martyn: De keeper werd de eerste keeper die in de Premier League voor meer dan één miljoen euro werd verkocht. Crystal Palace deed deze aankoop. Hij verscheen 349 keer tussen de palen. Mede dankzij hem bereikte Palace de FA Cup finale. Hij werd door supporters verkozen tot de beste keeper die ooit bij Palace onder de lat heeft gestaan.

Beste managers uit het verleden

Informatie

  • Plaats: Londen
  • Stadion: Selhurst Park
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Bordeauxrood/blauw
  • Bijnamen: Eagles, Glaziers

Achtergrondinformatie

Prijzen

De club werd twee keer kampioen in de Championship (1978/79 en 1993/94) en won viermaal de play-offs (1988/1989, 1996/1997, 2003/2004 en in 2012/2013). De beste notering in de Premier league is een derde plek in het jaar 1990/1991. De finale van de FA Cup werd tweemaal bereikt (1990 en 2016) en de halve finale werd ook tweemaal bereikt (1976 en 1995).

Stadion

Het stadion, Selhurst Park, bestaat al sinds 1925. Natuurlijk moest er door de tijd heen aanpassingen worden gedaan, zoals de verlichting en het bouwen van zitplaatsen. Momenteel kunnen er iets meer dan 26.000 mensen in. Er zijn nu plannen om het stadion uit te breiden naar een capaciteit van 34.000 toeschouwers. 

Supporters

De supporters komen voornamelijk uit zuid-Londen, Kent en Surrey. De fanatieke aanhang zit op “The Holmesdale Road Stand”. De logo van de club is gemaakt door de supporters. Een van de grootste supporters van Crystal Palace is Bill Wyman The Rolling Stones.

Rivaliteit

De clubs uit zuid-Londen vormen rivalen voor Crystal Palace. Brighton & Hove Albion is momenteel de grootste rivaal. Charlton Athletic is net als Millwall ook een grote rivaal, maar zij komen uit op een lagere niveau.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus