award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Tubeke

Gedoodverfde kandidaat voor de laatste plaatsen of verrassende stuntploeg? De club uit Tubize kan het zomaar allebei zijn en dat maakt wedden op Tubeke zo intens!

Bekijk alle wedstrijden
Tubeke logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Tubeke

AFC Tubeke staat er niet best voor. Zowel sportief als financieel ging het de club in 2018/2019 niet bepaald voor de wind. De ploeg bivakkeerde voornamelijk in de onderste regionen van de Proximus League is gedoemd dot degradatie. Kan de club het tij nog keren?

De club uit het Waalse Tubize wordt gezien als één van de zwakkere broeders uit de Belgische Tweede Klasse. Voordeel daarvan is dat wedstrijden vaak hoge quoteringen kennen en dat maakt wedden op Tubeke bijzonder spannend. Een verrassing is immers altijd in de maak. Check de odds, zet in en boek misschien wel een mooie winst!

Geschiedenis van Tubeke

In 1990 fuseerden Les Amis Réunis en FC Tubize tot Tubeke. Het begon op amateurniveau en werd in 1992 een profclub. De club steeg snel omhoog. In zes jaar tijd promoveerde de club van de Derde Provinciale naar de Derde Klasse. Later werd de ploeg wisselvallig. Tubeke degradeerde bijvoorbeeld meteen naar de Bevorderingsreeksen. In 1999 dwong de club weer een promotie af naar de Derde Klasse.

Een van de hoogtepunten van Tubeke is de promotie naar de Tweede Klasse in 2003. Als eerste Waals-Brabantse club lukte de ploeg uit Tubize dit. In het eerste seizoen in de Tweede Klasse kon de club bijna promotie afdwingen naar het hoogste niveau. Ook in 2007/2008 deed de club mee voor de titel. Na vijf overwinningen achter elkaar in de eindronde verzekerde de club zich van promotie naar de Eerste Klasse. De club kon hier niet lang van genieten. Na een seizoen degradeerde de ploeg uit Tubize weer naar de Tweede Klasse.

Beste spelers uit het verleden

Jean-Baptiste Paternotte: De Franse verdediger speelde in de selectie, die het beste seizoen ooit doormaakte. Hij speelde in totaal 43 officiële wedstrijden voor Tubeke, waarbij hij twee doelpunten maakte.

Mário Matos: De dertigjarige doelman zorgde er mede voor dat Tubeke in 2007/2008 promoveerde naar het hoogste niveau.

Gauthier Diafutua: De Franse voetballer van Congolese komaf speelde in 2007/2008 ook in Tubize. Hij heeft bij veel clubs gevoetbald, zoals Watford, Cherbourg, Mons en Dender.

Beste managers uit het verleden

Phillipe Saint-Jean: Onder zijn leiding promoveerde Tubeke naar het hoogste niveau. In 2012 was hij daar ook de sportief directeur. Hij is twee keer trainer geweest van Tubeke, namelijk van 2002 tot en met 2004 en van 2006 tot en met 2008.

Informatie

  • Plaats: Tubize
  • Stadion: Leburtonstadion
  • Opgericht: 1953
  • Clubkleuren: Rood/geel
  • Bijnamen: Sang et Or (Bloed en Goud)

Veelgestelde vragen over Tubeke

Je kan wedden op Tubeke via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Tubeke. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Tubeke afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Tubeke.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Tubeke wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Tubeke aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Tubeke kan je vinden op de clubpagina van Tubeke.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Tubeke. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Tubeke met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Tubeke met elkaar vergelijken op de clubpagina van Tubeke.

Er zijn verschillende bonussen voor Tubeke. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Tubeke met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Tubeke met elkaar vergelijken op de clubpagina van Tubeke.

Achtergrondinformatie

Supporters

Tubeke wordt geregeerd door Zuid-Koreaanse investeerders. De hoofdaandeelhouders, Sportizen, beloofde aan de supporters om in 2017 weer Eerste Klasse te kunnen spelen. Tot nu toe is de promotie niet behaald. Tubeke zou ook als tussenstap kunnen dienen voor Aziatische voetballers.

Rivaliteit

Tubeke ligt in de buurt van Brussel. Daarom is Union Sint-Gillis een grote rivaal. Ze spelen allebei in de Eerste Klasse B.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.