award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

AS Roma

De Romeinen zijn tegenwoordig constant terug te vinden in de top van het Italiaanse voetbal, maar kunnen zij Juventus van de troon stoten als landskampioen? Bekijk de odds voor komende wedstrijden, start direct met wedden op AS Roma en maak het seizoen extra spannend!

Bekijk alle wedstrijden
AS Roma logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op AS Roma

Na het wegvallen van enkele grote clubs uit de Italiaanse top, geldt AS Roma als één van de belangrijkste uitdagers van Juventus om de titel. De laatste jaren doet het steevast mee om de prijzen en weet het nagenoeg ieder seizoen wel een plekje in de Champions League te bemachtigen. Een sterke ploeg die zomaar kan verrassen.

Wedden op AS Roma is ook populair bij de mensen die gokken op wedstrijden uit de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. Het speelt doorgaans doelpuntrijke wedstrijden, wat interessante opties biedt voor sportweddenschappen. De goed geïnformeerde gokker kan dan ook zeker uit de voeten met de scherpste odds voor komende wedstrijd.

Geschiedenis van AS Roma

AS Roma ontstond in 1927 toen drie voetbalclubs in Rome fuseerden. De fusie kwam tot stand omdat Rome geen club had die tegen de grote ploegen uit het noorden kon opboksen. Lazio wilde absoluut niet betrokken zijn bij de fusie. Vijftien jaar later in 1942 won het de eerste titel. Hoewel AS Roma een hele grote naam in het voetbal is, zijn ze slechts drie keer landskampioen geweest.

Beste spelers uit het verleden

Bij AS Roma denk je natuurlijk aan een speler: Francesco Totti. De in Rome geboren legende was vanaf jongs af aan al fan van de ploeg en debuteerde in 1993, op zijn zestiende, in het eerste. Totti speelde in totaal 25(!) seizoenen in Rome en sloeg in zijn loopbaan onder anderen een aanbieding van Real Madrid af. Met 786 wedstrijden en 307 goals heeft Totti zowel de meeste wedstrijden als de meeste goals in het shirt van de Romeinen.

Beste managers uit het verleden

Naast een hoop topspelers hebben diezelfde Romeinen ook een veel grote trainers onder contract gehad. Luciano Spallettti en Nils Liedholm worden door de fans als de meest succesvolle coaches gezien. De Zweed Liedholm was tot vier keer toe manager in Rome en won drie keer de Coppa Italia en een keer de landstitel.

Informatie

  • Plaats: Rome
  • Stadion: Stadio Olimpico
  • Opgericht: 1927
  • Clubkleuren: Rood/oranje
  • Bijnamen: Giallorossi, La Lupa, La Magica, Capitolini

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 3x
  • Coppa Italia 9x
  • Supercoppa 2x

Supporters

De harde kern van AS Roma heet de Curva Sud en bestaat uit meerdere kleine supportersgroepen.

Rivaliteit

AS Roma is een club met vele rivalen, maar eentje springt er natuurlijk uit. Tegen stadsgenoot Lazio speelt AS Roma de Derby della capitale. Een derby waar de gemoederen hoog op kunnen lopen.

AS Roma – Napoli staat ook wel bekend als de Derby del Sole (de derby van de zon). Deze twee ploegen worden gezien als de meest succesvolle ploegen buiten de teams uit het noorden van Italië.

Weetje

Met zijn goal tegen CSKA Moskou in 2014 werd Totti de oudste doelpuntenmaker in de Champions League. In zijn jeugd tekende hij echter bijna bij Lazio.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren