award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Hellas Verona

De laatste jaren is de club zowel in de Serie A als Serie B te vinden ... Kan het zich nu wel handhaven? Maak het seizoen nu extra spannend door slim te wedden op Hellas Verona!

Bekijk alle wedstrijden
Hellas Verona logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Hellas Verona

Hellas Verona is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Serie A. De club uit Verona bleef slechts een seizoen in de Serie B. In de play-offs verschalkte Verona de ploeg van Cittadella. Kan de ploeg zich handhaven? Of zit er meer in het verschiet, zoals in 1984/1985 toen het zomaar kampioen werd?

Ondanks de bijzondere geschiedenis van deze club, geldt de ploeg uit Verona toch als één van de voornaamste kandidaten voor degradatie. Dat betekent echter ook dat de bookmakers diezelfde ploeg relatief hoge quoteringen toeschrijven in veel wedstrijden. En daar kun je mooi van profiteren bij het wedden op Hellas Verona!

Geschiedenis van Hellas Verona

Hellas kende in de jaren zeventig en tachtig grote successen. In 1973/1974 degradeerde de club uit Verona naar de Serie B. Verona voorkwam op sportieve gronden wel de degradatie, maar de president was betrokken bij een schandaal waardoor het werd terug gezet naar het tweede niveau. Gelukkig keerde Hellas na een seizoen al weer terug op het hoogste niveau.

1982/1983 was een succesvol jaar voor Hellas Verona. De club eindigde op een vierde plaats en bereikte de finale van de Italiaanse beker. Ondanks dat Hellas de eerste wedstrijd met 2-0 won ging Juventus in de return met de beker er vandoor: 3-0. Een seizoen later verloor Hellas opnieuw de bekerfinale. Zuur!

In 1984/1985 had niemand verwacht dat Hellas de titel zou winnen. Het team bestond uit een mix van talenten en gevestigde sterren. Zo won Hellas een belangrijke wedstrijd tegen Juventus met 2-0. De 1-1 tegen Atalanta Bergamo bracht later de beslissing.

Een sprong vooruit: Van 2002/2003 tot en met 2012/2013 speelde Verona niet in de Serie A. De club wisselt sindsdien vaak tussen de Serie A en B.

Beste spelers uit het verleden

Preben Eljaer – De Deense aanvaller was een belangrijke factor in het succes van Hellas Verona in 1984/1985. Zo maakte hij tegen Juventus een belangrijk doelpunt.

Antonio Di Gennaro – Antonio Di Gennaro was een creatieve middenvelder in het superseizoen van 1984/1985. Hij heeft een lange tijd een goede dienst bewezen voor Hellas. Hij was van 1981 tot 1988 de trainer.

Beste managers uit het verleden

Osvaldo Bagnoli – Hij is de succesvolste trainer van Hellas Verona. De trainer maakte natuurlijk het kampioenschap mee, maar ook bijvoorbeeld de twee verloren bekerfinales. De succesvolle jaren van Hellas, die je op dit moment niet meer ziet, zijn mede dankzij hem te danken!

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Verona
  • Stadion: Stadop Marc Antonio Bentegodi
  • Opgericht: 1903
  • Clubkleuren: Blauw/geel
  • Bijnamen: Geelblauwen

Veelgestelde vragen over Hellas Verona

Je kan wedden op Hellas Verona via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Hellas Verona. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Hellas Verona afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Hellas Verona.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Hellas Verona wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Hellas Verona aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Hellas Verona kan je vinden op de clubpagina van Hellas Verona.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Hellas Verona. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hellas Verona met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hellas Verona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hellas Verona.

Er zijn verschillende bonussen voor Hellas Verona. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Hellas Verona met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Hellas Verona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Hellas Verona.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Serie A – 1984/1985
  • Kampoenschap Serie B – 1956/1957, 1981/1982 en 1998/1999

Supporters

Vlak voor de eeuwwisseling werd het door de Hellas supporters onmogelijk geacht dat het kleine broertje zou promoveren naar de Serie A. Volgens hen zou Chievo pas naar het hoogste niveau kunnen komen “als ezels in de lucht zouden kunnen vliegen”. In 2001 gebeurde het toch. Chievo promoveerde naar de Serie A. Voor de supporters van Chievo werd het nog mooier toen Hellas in dat seizoen ook nog eens degradeerde. Zo was Chievo in 2002 toch de grootste van de stad.

Rivaliteit

Stadsgenoot Chievo Verona is natuurlijk de grootste rivaal! Je hoort het publiek van beide partijen flink tekeergaan. Het kan soms pijn aan je oren doen! Het spel is vaak niet goed, maar het is mooi om te zien hoe fanatiek de supporters hun club aanmoedigen.

Stadion

Stadion Marcantonio Bentegodi ziet er niet bepaald mooi uit. Het ziet eruit als een betonnen bak. Het stadion is in 1990 gerenoveerd voor het WK van 1990, maar daarna is er nauwelijks wat gerenoveerd. Het schijnt dat als je de lift van de hoofdtribune neemt je langzamer bent dan wanneer je de trap neemt!

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.