award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Atalanta Bergamo

De club die het van degradatiekandidaat schopte tot serieuze subtopper om rekening mee te houden. Een inspirerend verhaal dat ook wedden op Atalanta Bergamo extra spannend maakt!

Bekijk alle wedstrijden
Atalanta Bergamo logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo heeft zich de afgelopen jaren gemanifesteerd als stabiele middenmoter, maar lijkt nu aansluiting te hebben gevonden met de top van Italië. Een knappe prestatie als je bekijkt waar de club vandaan komt, maar niet eentje die geheel uit de lucht komt vallen.

De ploeg laat immers bijna wekelijks zien te zijn gegroeid ten opzichte van de week ervoor. Kan de club die lijn vasthouden? Of is het een tijdelijke opleving? In de Serie A kan van alles gebeuren en dat maakt wedden op Atalanta Bergamo extra spannend. Check hierboven de scherpste odds voor komende wedstrijden!

Geschiedenis van Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo is een club die is opgericht door Zwitserse immigranten. De huidige club is een fusie tussen Atalanta en Bergamasca. De club nam voor het eerst deel aan de Italiaanse competitie in 1929. Vanaf 1940 deed de club mee in de Serie A en degradeerde pas in 1959. De hoogste notering was een vijfde plaats in de eindklassering. Ook werd in 1963 de Coppa Italia gewonnen. Na een promotie degradeerde de club opnieuw in 1973. De club is vele malen gepromoveerd en gedegradeerd. Zo degradeerde de club in seizoenen 2002/2003, 2004/2005 en 2009/2010, om vervolgens het seizoen daarop weer terug te keren naar de Serie A. De club moest in seizoen 2011/2012 zes punten inleveren door een matchfixing schandaal. De aanvaller Cristiano Doni werd opgepakt.

In het seizoen 2015/2016 kon de club ternauwernood degradatie ontlopen. De trainer Colantuono werd ontslagen, nadat de club op drie punten stond boven de degradatiestreep. Zijn opvolger, Reja, zorgde ervoor dat de club op een dertiende plek eindigde en dus degradatie ontliep. In seizoen 2016/2017 begon de club erg stroef en dreigde trainer Gasperini te worden ontslagen. Na een zeer goede comeback eindigde de club op een vierde plek. Na 26 jaar mocht de club weer meedoen om de Europese prijzen. In het seizoen 2017/2018 werd de club al gauw uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Wel presteerde de club behoorlijk goed in eigen land. De club werd pas in de halve finale van de beker uitgeschakeld door de latere winnaar Juventus. Verder eindigde de club op een keurige zevende plek.

Beste spelers uit het verleden

Piero Gardoni: Aanvoerder van Atalanta in de jaren zeventig. De aanvoerder leidde zijn team naar de overwinning op Torino in het seizoen 1962/1963. Hij speelde 213 wedstrijden voor Atalanta. Hij scoorde daarin slechts een doelpunt.

Bellini: Momenteel is Bellini de aanvoerder van de club. Sinds zijn zeventiende speelt hij al voor Atalanta Bergamo. Hij heeft al meer dan 300 wedstrijden voor de club achter zijn naam staan. Hij heeft tweemaal de Serie B titel gewonnen.

Beste managers uit het verleden

Gian Piero Gasperini: Hij bracht Atalanta terug naar de subtop van het Italiaanse voetbal. Onder zijn leiding werd een vierde plaats behaald. Hij geeft de jeugd de kans. Verder is hij zeer ervaren: hij is al meer dan 24 jaar trainer.

Carlo Quario: Het grootste succes uit de clubhistorie is het winnen van de Coppa Italia in 1963. Geen enkele trainer heeft iets beters bij Bergamo behaald.

Informatie

  • Plaats: Bergamo
  • Stadion: Stadio Atleti Azzurri d’Italia
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Blauw/zwart
  • Bijnamen: Orobici, Nerazzuri

Veelgestelde vragen over Atalanta Bergamo

Je kan wedden op Atalanta Bergamo via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Atalanta Bergamo. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Atalanta Bergamo afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Atalanta Bergamo.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Atalanta Bergamo wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Atalanta Bergamo aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Atalanta Bergamo kan je vinden op de clubpagina van Atalanta Bergamo.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Atalanta Bergamo. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Atalanta Bergamo met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Atalanta Bergamo met elkaar vergelijken op de clubpagina van Atalanta Bergamo.

Er zijn verschillende bonussen voor Atalanta Bergamo. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Atalanta Bergamo met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Atalanta Bergamo met elkaar vergelijken op de clubpagina van Atalanta Bergamo.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie B 6x
  • Coppa Italia 1x

Supporters

De supporters van Atalanta Bergamo hebben goede banden met Ternana, de Duitse club Eintracht Frankfurt en de Australische club Wacker Innsbruck. Op speciale gelegenheden tonen de supporters van Atalanta de zwarte en blauwe spandoek genaamd “bandierù”. Dit spandoek bedekt de gehele fanatieke gedeelte (Curva Nord).

Rivaliteit

De grootste rivaal is Brescia. Verder zijn clubs als AC Milan, Roma, Internazionale en Fiorentina grote rivalen van de club.

Weetje

Bij Atalanta Bergamo begonnen heel wat toptrainers. Voorbeelen zijn Lippi, Prandelli en Conte. Ook hebben grote spelers gespeeld bij Atalanta. Wat dacht je van Inzaghi, Caniggia en Vieri! De grootste successen boekten de spelers en trainers bij andere clubs, zoals AC Milaan en Chelsea.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.