award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Parma

De club staat bol van verrassingen. Waar het in de jaren '90 nog Europese successen boekte, speelde het enkele jaren geleden nog in de krochten van het Italiaanse voetbal en inmiddels zijn ze weer terug in de Serie A. Wedden op Parma is daarom altijd spannend.

Bekijk alle wedstrijden
Parma logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Parma

Nog amper een paar jaar geleden was Parma op sterven na dood, maar inmiddels speelt de club weer op het hoogste niveau in Italië: de Serie A. Ondanks die magische wederopstanding moet de club alsnog vechten voor lijfsbehoud en dat zorgt doorgaans voor een aantal enerverende wedstrijden!

Als degradatiekandidaat sprokkelt de ploeg haar punten bijeen door fel te verdedigen en aan te vallen wanneer het kan. Dat levert niet alleen mooie wedstrijden op, maar ook mooie odds! Wedden op Parma kan daarom een mooi bedrag opleveren voor de mensen die willen gokken op winst van de club.

Geschiedenis van Parma

Parma is eindelijk weer terug op het hoogste niveau van Italië. In het begin van de 21e eeuw zat het al in de financiële problemen, maar in 2015 viel het doek. De club maakte een doorstart in de Serie D en promoveerde drie keer op rij.

Voor de hoogtijdagen moeten we terug naar de jaren ’90. In 1990 promoveerde de club voor het eerste naar de Serie A onder leiding van trainer Nevio Scala. Er werd flink geïnvesteerd in de club en twee jaar later won het gelijk de Coppa Italia. Parma leek een topclub in Italië te worden tot het in de financiële problemen raakte.

Beste spelers uit het verleden

In 1995 en 1999 won Parma zelfs de UEFA Cup. Enkele grote namen uit dit tijdperk zijn Dino Baggio, Gianfranco Zola, Juan Sebastian Veron, Lillian Thuram, Gianluigi Buffon, Hernan Crespo, Hristo Stoichkov en Fabio Cannavaro.

Beste managers uit het verleden

Tot op de dag van vandaag blijft Nevio Scala de meest succesvolle manager in de historie van Parma. Scala stond tussen 1989 en 1996 voor de groep en na zijn vertrek ging het langzaam bergafwaarts met de ploeg. Scala werd later nog voorzitter van de club.

Informatie

  • Plaats: Parma
  • Stadion: Stadio Ennio Tardini
  • Opgericht: 1913
  • Clubkleuren: Wit/zwart/geel/blauw
  • Bijnamen: Crociati, Gialloblu, Ducali, Gli Emiliani

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Coppa Italia 3x
  • Supercoppa 1x
  • UEFA Cup 2x
  • UEFA Super Cup 1x

Supporters

De harde kern van Parma heet de Curva Nord Matteo Bagnaresi. Vernoemd naar een supporter die 2008 om het leven kwam.

Rivaliteit

Parma heeft verschillende rivalen. De twee grootste derby’s die het speelt zijn de derby dell’Emilia tegen Bologna en de derby dell’Enza tegen Reggiana.

Eigenaar

Toen Parma failliet ging probeerde de club hun trofeeën te veilen om geld op te halen.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren