award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Bologna

Deze Italiaanse club kent een rijke historie vol prijzen, maar is de laatste jaren op een heel ander strijdtoneel te vinden: die onderin de ranglijst. Benieuwd naar hun kansen? Check de odds voor komende wedstrijd en begin meteen met wedden op Bologna!

Bekijk alle wedstrijden
Bologna logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Bologna

Bologna heeft wel eens betere tijden gekend. De club heeft de Italiaanse namelijk competitie zeven keer gewonnen. Deze successen werden echter in het verre verleden gehaald en bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Of voor het heden, want de ploeg bevindt zich voornamelijk in het spreekwoordelijke rechter rijtje.

In 2014 werd de club verkocht aan een Nood-Amerikaanse investeringsgroep. Onder de nieuwe eigenaar promoveerde de club meteen naar de Serie A, waar het sindsdien vecht voor lijfsbehoud. Dat lukt aardig, want de laatste jaren is het steeds actief op het hoogste niveau. Lukt dat ook dit seizoen weer? Geef de wedstrijden extra spanning door tegen de scherpste quoteringen te wedden op Bologna!

Geschiedenis van Bologna

Zoals eerder aangegeven waren de glorietijden in de jaren dertig en veertig. Het eerste succes werd geboekt in 1924/1925, nadat Genoa werd verslagen. Later werd in 1928/1929 hetzelfde succes behaald. Nadat de Serie A werd geïntroduceerd won de club nog een aantal keren de “Scudetto”.

In 2008 werd de club verkocht aan een lokale groep, die werd geleid bij voorzitter Francesca Menarini. Zij was een van de weinige vrouwelijke voorzitters ooit van de Serie A. De club wankelde in de Serie A. Onder leiding van Giuseppe Papadopulo werd in 2009 degradatie maar net ontlopen. De club kreeg later ook financiële problemen. De club werd in 2010 verkocht aan ondernemer Sergio Porcedda. De periode na 2000 staat bekend als een periode vol trainerswisselingen.

In seizoen 2013/2014 degradeerde de club naar Serie B. De club kwam vaak in de financiële problemen. De toenmalige eigenaar Albino Guaraldi werd bekritiseerd, doordat hij sterspeler Diamanti naar China liet vertrekken. Een Noord-Amerikaanse investeringsgroep kocht de club in 2014 en Joe Tacopina werd de nieuwe eigenaar. Onder de nieuwe eigenaar promoveerde de club meteen naar het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

Alessandro Diamanti: Diamanti speelde zich in de kijker voor het Italiaans nationaal team. Hij deed voor Italië mee aan de Europees kampioenschap. Hij pakte een bronzen medaille tijdens de Confederations Cup. Hij heeft prachtige vrije ballen voor de club erin geschoten.

Baggio: Door zijn goede spel kwam hij in de selectie voor het wereldkampioenschap in 1998. Hij scoorde 22 doelpunten in de Serie A. Baggio leidde de club naar een achtste plaats. Hij kreeg nominaties voor de gouden balverkiezing en de FIFA wereldvoetballer van het jaar. Ook werd hij genomineerd voor Italiaans voetballer van het jaar en Serie A voetballer van het jaar. Baggio won echter geen prijzen. Zo werd Del Piero Italiaans voetballer van het jaar en Ronaldo de Serie A voetballer van het jaar.

Mario Gianni: Deze keeper speelde vanaf 1924 342 competitiewedstrijden. Hij werd driemaal landskampioen. Hij was ook de doelman van het Italiaans elftal, waarin hij moest concurreren met grote namen.

Beste managers uit het verleden

Herman Felsner: Hij was van 1920 tot en met 1931 trainer van Bologna. Onder leiding van hem won de club verschillende malen de competitie. Daardoor is hij ook een van de succesvolste managers ooit van Bologna.

Fulvio Bernardini: Hij wordt gezien als een van de beste Italiaanse trainers ooit. Hij won met Roma, Vicenza, Fiorentina en Bologna prijzen, zoals het kampioenschap en de beker. Met Bologna won hij de Serie A in het seizoen 1963/1964. Voor het eerst in 22 jaar pakte de club weer een prijs.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Bologna
  • Stadion: Stadio Renato Dall’Ara
  • Opgericht: 1909
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Rossoblu, Veltri

Veelgestelde vragen over Bologna

Je kan wedden op Bologna via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Bologna. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Bologna afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Bologna.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Bologna wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Bologna aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Bologna kan je vinden op de clubpagina van Bologna.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Bologna. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bologna met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bologna met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bologna.

Er zijn verschillende bonussen voor Bologna. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Bologna met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Bologna met elkaar vergelijken op de clubpagina van Bologna.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 7x
  • Coppa Italia 2x

Supporters

De fanatieke aanhang wordt ook wel de ‘freak boys’ genoemd. Ze zitten op de Curva Bugarelli. Tijdens de wedstrijden hoor je dan ook vaak een megafoon.

Rivaliteit

De grootste rivaal is Fiorentina. Florence en Bologna zijn gescheiden door het berggebied De Apennijnen. De rivaliteit begon in de jaren zeventig. In het seizoen 1988/1989 werden er molotovcocktails gegooid door de “Fiorentina-supporters”.

Weetje

Wist je dat Filippo Inzaghi trainer is van Bologna? Hij was een van de beste spitsen ooit van Italië. Voor AC Milaan maakte hij meer dan zeventig doelpunten in elf jaar dat hij daar zat. Hij heeft tien keer een hattrick gemaakt en bleef daarmee spelers als Baggio en Van Basten voor in de Serie A. Als trainer behaalt hij weinig successen tot nu toe. Bij AC Milaan eindigde hij in het seizoen 2014/2015 op een teleurstellende tiende plek.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.