award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Udinese

De Italiaanse club uit Udine bivakkeert de laatste jaren veelal in de middenmoot en wint vanuit die positie haar wedstrijdjes voornamelijk van de onderste ploegen. Maar dat neemt niet weg dat ze niet kunnen stunten tegen de grote jongens. Benieuwd naar de kansen? Check de odds en begin direct met wedden op Udinese!

Bekijk alle wedstrijden
Udinese logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Udinese

Udinese is de afgelopen seizoenen veelal in de onderste regionen van de ranglijst te vinden. Met klasseringen in het rechter rijtje, en vaak nog maar net boven de degradatiestreep, is het een club die vaak aan het kortste eind trekt, ondanks dat het ook de grote ploegen behoorlijk lastig kan maken.

En dat is precies hetgeen wat wedden op Udinese zo interessant maakt voor mensen die (online) gokken op wedstrijden uit de Italiaanse competitie. De club is in staat te stunten, maar ook om te verliezen van de rode lantaarndrager. Wedstrijden van het team leveren daardoor vaak uiteenlopende quoteringen op bij verschillende bookmakers, waarvan we de beste voor komende wedstrijd alvast voor je hebben geselecteerd!

Geschiedenis van Udinese

In 1896 werd Udinese opgericht als deel van een turn- en schermclub. De ploeg heeft een grote historie in de Serie A, maar won nog nooit een grote prijs. In 1920 stond het al in de finale van de Coppa Italia en in 1955 werd het tweede in de Serie A.

Beste spelers uit het verleden

Als je denkt aan de ploeg Udinese is er natuurlijk een man die gelijk in het geheugen springt: Antonio Di Natale. Di Natale kwam in 2004 over van Empoli en speelde ruim 12 jaar voor Udinese. Totò scoorde 225 goals in 418 duels. Hiermee heeft zijn zowel het doelpuntenrecord als het wedstrijdenrecord in handen.

Ook de Braziliaan Zico speelde voor Udinese. De Braziliaan kwam in 1983 over van Flamengo en scoorde 22 keer in 39 duels voor de Italiaanse ploeg. Ook Alexis Sanchez, Oliver Bierhoff en Dino Zoff hebben een verleden bij de club.

Beste managers uit het verleden

Francesco Guidolin kende een geweldige vier jaar bij Udinese. De Italiaan werd in 2014 aangesteld en werd gelijk vierde met de club, wat het jaar ervoor vijftiende werd. Het jaar erop werd hij derde met de ploeg uit Udine en vervolgens vijfde. Het seizoen erop werd hij vijftiende en stopte hij.

Informatie

  • Plaats: Udine
  • Stadion: Stadio Friuli
  • Opgericht: 1896
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Bianconeri, Zebrette

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Coppa Italia Serie C 1x
  • UEFA Intertoto Cup 1x

Rivaliteit

Udinese – Triestina is de derby van het Noordoosten in Italië. De afgelopen jaren is deze derby weinig gespeeld doordat Triestina vaak in de Serie C of Serie B speelt.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren