award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Empoli

Deze Italiaanse club jojoot op en neer tussen de Serie A en de op één na hoogste voetbalcompetitie. Spektakel gegarandeerd. Bovendien kennen de wedstrijden mooie odds die wedden op Empoli zeer interessant maken!

Bekijk alle wedstrijden
Empoli logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Empoli

Empoli heeft een korte geschiedenis als het gaat om seizoenen in de Serie A. Het werkte haar wedstrijden voornamelijk af in de lagere divisies, maar toch wist de ploeg in de afgelopen jaren meermaals te promoveren naar het hoogste niveau. Kunnen ze zich daar handhaven? Of zijn ze weer veroordeeld tot een plekje in de Serie B?

Als echte degradatiekandidaat kan de ploeg soms verrassende resultaten behalen. Met gelijke spelen tegen grote clubs en winstpartijen tegen middenmoters tot gevolg. Dat levert hoge quoteringen op bij de bookmakers, waarvan de goed ingelezen gokker kan profiteren. Wil je ook wedden op Empoli? We helpen je graag verder door de scherpste odds alvast voor je te selecteren.

Geschiedenis van Empoli

Empoli heeft vanaf 1989 jaren in de Serie C1 gespeeld. Vanaf 1996 werd er zelf twee keer achter elkaar gepromoveerd naar het hoogste niveau. Na drie seizoenen degradeerde de club weer. Een hoogtepunt was een verdienstelijke twaalfde plek Dit heeft drie seizoenen geduurd. Empoli staat echt bekend als een club die heen en weer vertrekt van de Serie A, B en C1. Seizoen 2005/2006 is een van de succesvolste seizoenen ooit, met een tiende plek op het hoogste niveau. Door een matchfixingschandaal in de competitie mocht de club zowaar meedoen met de UEFA Cup. De club deed alsnog niet mee, omdat de club geen licentie aanvroeg om mee te mogen doen. De club kwalificeerde zich het seizoen erop voor de UEFA Cup.

In Europees verband stelde de club het seizoen daarop teleur, door te verliezen van Zürich. Cagni werd na een slecht seizoen ontslagen. In maart 2008 stelde de club Cagni opnieuw aan. Hij kon niet voorkomen dat de club alsnog degradeerde. Vele trainerswisselingen volgden. In drie seizoenen tijd stonden vier trainers aan het roer. In het seizoen 2013/2014 promoveerde de club naar het hoogste niveau. Drie seizoenen hield de club het vol in de Serie A. Op de laatste speeldag in 2016/2017 degradeerde de club door te verliezen van Palermo. De club keerde weer snel terug. Met nog vier wedstrijden te spelen waren ze al zeker van het kampioenschap.

Beste spelers uit het verleden

Antonio Di Natale: Di Natale werd drie keer uitgeleend toen hij bij Empoli speelde. Hij scoorde zes doelpunten in 25 wedstrijden. Mede dankzij hem promoveerde de club in het seizoen 2001/2002. In dat seizoen was hij de clubtopscorer. Het seizoen daarop degradeerde de club. Hij speelde een mager seizoen en vertrok naar Udinese. Daar brak hij later door en dwong een plek af in het Italiaans nationaal elftal.

Claudio Marchisio: Marchisio werd door Juventus uitgeleend. Hij kon niet voorkomen dat de club degradeerde. Zijn grote doorbraak beleefde hij bij Juventus. Na zijn goede ontwikkeling mocht hij namelijk terugkeren. Hij wordt gezien als een ‘box-to-boxspeler’.

Sebastian Giovinco: Giovinco werd ook uitgeleend door Juventus. In zijn eerste seizoen in de Serie A maakte hij zes doelpunten in 35 wedstrijden. In het seizoen 2007/2008 degradeerde de club naar de Serie B.

Beste managers uit het verleden

Luciano Spalletti: Hij was tussen 1995 en 1998 coach van Empoli. Hij zorgde ervoor dat de club tweemaal promoveerde en weer in de Serie A mocht spelen. Het is uniek dat Empoli twee keer achter elkaar promoveerde. De club heeft veelal in de Serie C1 gespeeld.

Informatie

  • Plaats: Empoli
  • Stadion: Stadio Carlo Castellani
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: Azzurri

Veelgestelde vragen over Empoli

Je kan wedden op Empoli via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Empoli. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Empoli afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Empoli.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Empoli wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Empoli aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Empoli kan je vinden op de clubpagina van Empoli.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Empoli. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Empoli met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Empoli met elkaar vergelijken op de clubpagina van Empoli.

Er zijn verschillende bonussen voor Empoli. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Empoli met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Empoli met elkaar vergelijken op de clubpagina van Empoli.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Serie B 1x
  • Promotie naar Serie A 4x

Stadion

Stadio Carlo Castellani biedt plek aan ongeveer twintigduizend toeschouwers. De gemeente is eigenaar van het stadion. De naamgever is de speler die de meeste doelpunten ooit maakte voor Empoli. Het stadion dient ook voor atletiekwedstrijden.

Rivaliteit

Grote rivalen zijn Pisa en Siena. Ook Fiorentina is een grote rivaal. De derby tegen Fiorentina wordt ook wel de “derby dell’Arno” genoemd. Terwijl Empoli knokt om in de competitie te blijven probeert Fiorentina aansluiting te zoeken met de top van Italië.

Weetje

Pietro Terraciano was in de vijfde speelronde van dit seizoen de held van Empoli. De keeper zat vorig seizoen nog vaak op de tribune. Dit seizoen veranderde veel voor hem: de eerste keeper, Gabriel, keerde terug naar Milaan en de tweede keeper, Fulignati, raakte snel geblesseerd. Daardoor speelt Terraciano ineens. Tegen Milaan liet hij zien dat hij zeker ballen kan tegenhouden!

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.