award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

SPAL

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
SPAL logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op SPAL

SPAL eindigde vorig jaar drie punten boven de degradatiestreep. Dit jaar is het weer een van de kandidaten in de strijd om degradatie. Wedden op de ploeg uit de stad Ferrara kan zeker een goede optie zijn. De ploeg heeft dit jaar moeite met scoren, maar staat achterin vrij sterk.

In de wedstrijden van SPAL vallen dit jaar erg weinig doelpunten. Gokken op weinig goals bij wedstrijden van SPAL kan dus mooie winsten opleveren. Bij ons vind je alle informatie over alle bookmakers, zodat jij zo goed mogelijk op de Serie A kan gokken.

Geschiedenis

De opmars van S.P.A.L, ofwel Società Polisportiva Ars et Labor, is ontzettend knap. De club werd in 1907 opgericht als Circolo Ars et Labor en beleefde zijn hoogtij dagen in de jaren ’50. In de laatste 15 jaar had het echter een hoop financiële problemen. De club ging in 2005 failliet en in 2012 opnieuw. SPAL 2013 moest beginnen in de Serie D, maar was binnen no-time op het hoogste niveau. De club werd in 2016 kampioen in de Serie C en het jaar erop kampioen in de Serie B, een wonder.

SPAL beleefde zijn glorietijden in de jaren ’50. In 1951 promoveerde het voor het eerst naar de Serie A en tussen 1951 en 1968 speelde het 16 seizoenen op het hoogste niveau van Italië. Het beste seizoen was het seizoen 1959/1960. SPAL eindigde op plek zes, de beste klassering van de ploeg ooit. Twee jaar later stond het zelfs in de finale van de Coppa Italia.

Beste spelers uit het verleden

Mirco Antenucci heeft een groot aandeel gehad in de recente opmars van SPAL 2013. De Italiaan kwam in 2016 over van Leeds United toen SPAL nog in de Serie B speelde. Antenucci maakte achttien goals in zijn debuutseizoen en was een van de redenen dat SPAL gelijk kampioen werd in de Serie B. Het jaar erop in de Serie A was Antenucci wederom ontzettend belangrijk met elf goals in 33 wedstrijden.

Beste managers uit het verleden

De trainer achter dit recente succes is Leonarde Semplici. Semplici nam in 2014 het stokje over bij SPAL op het derde niveau en werd dus twee seizoenen op rij eerste met de ploeg uit Ferrara. Afgelopen seizoen wist SPAL zich op het nippertje te handhaven.

Informatie

  • Plaats: Ferrara
  • Stadion: Stadio Paolo Mazza
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Gli Spallini, Biancazzurri, Gli Estensi

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie B 2x
  • Serie C 3x
  • Serie C1 1x
  • Lega Pro 1x
  • Serie C2 1x

Supporters

De harde kern van SPAL zit in de Curva Ovest en is een eerbetoon aan oud-voetballer Giuseppe Campione. Campione overleed in 1994 op zijn 21e.

Rivaliteit

Een echte derby speelt SPAL niet. De grootste rivalen van SPAL zijn regiogenoten Bologna, Parma, Modena en Cesena.

Weetje

In de finale van de Coppa Italia van 1962 speelde SPAL tegen Napoli, wat destijds in de Serie B speelde. SPAL leek dus gemakkelijk zijn eerste prijs te pakken, maar verloor met 2-1. Napoli is hierdoor de enige ploeg uit de Serie B die ooit de beker wist te winnen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus