award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Gazisehir Gaziantep

Gazisehir Gaziantep staat op de nominatielijst om te degraderen. Dat maakt wedden op de nog jonge club weliswaar bijzonder interessant, vanwege de torenhoge odds! Bekijk nu waar jij het best kunt wedden!

Bekijk alle wedstrijden
Gazisehir Gaziantep logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Gazisehir Gaziantep

Gazisehir Gaziantep zorgde in 2018/2019 voor een klein wonder in de 1. Lig, het op één na hoogste niveau in Turkije. De nog jonge club werd vijfde op het tweede niveau, maar promoveerde op fenomenale wijze toch naar de Süper Lig. Daarmee gelden als de gedoodverfde degradatiekandidaat.

Opmerkelijk is wel dat, waar de meeste ploegen in thuiswedstrijden de beste resultaten boeken, de club juist de beste resultaat wist te behalen op bezoek bij de tegenstander. Een interessante ontwikkeling die misschien wel kan zorgen voor een wonderbaarlijke handhaving … of zelfs meer. Ontdek de scherpste odds en begin direct met wedden op Gazisehir Gaziantep!

Geschiedenis van Gazisehir Gaziantep

Gazisehir Gaziantep is een van de jongste ploegen in de Süper Lig en werd in 1988 opgericht als Sankospor. De ploeg speelde in 1997 voor het eerste in de 1. Lig, het tweede niveau van Turkije, maar wist nog nooit te promoveren naar de Süper Lig. Dit jaar gebeurde het dan eindelijk. Onder leiding van Mehmet Altiparmak werd Gazisehir vijfde in de competitie, waardoor het zich plaatste voor de play-offs. Hierin werd er zowel van Osmanlispor als van Hatayspor gewonnen na strafschoppen.

Noemenswaardige spelers

In juni 2018 tekende Rydell Poepon een contract bij Gazisehir na een redelijke periode bij Boluspor. Poepon scoorde slechts zeven keer in 27 wedstrijden, maar zijn twee doelpunten in de halve finale van de play-offs tegen Osmanlispor hebben hem toch onsterfelijk gemaakt bij de club. Poepon won de concurrentiestrijd van ex-Fenerbahce spits Moussa Sow.

Noemenswaardige managers

In de jonge geschiedenis van de club heeft Gazisehir Gaziantep nog weinig successen geboekt en de promotie naar de Süper Lig is het grootste wat de club in het 31-jarig bestaan heeft bereikt. De grote man achter dit succes was trainer Mehmet Altiparkmak. Altiparmak heeft al een flink CV opgebouwd als trainer, maar bleef nergens langer dan twee seizoenen. Na de promotie verruilde hij Gazisehir Gaziantep voor Akhisarspor.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Gaziantep
  • Stadion: New Gaziantep Stadium
  • Opgericht: 1988
  • Clubkleuren: Zwart/wit/rood

Achtergrondinformatie

Eigenaar

De club is in handen van Sanko Holding.

Rivaliteit

De plaatselijke rivaal van Gazisehir is Gaziantepspor. Deze club staat echter op de rand van de afgrond en degradeerde door financiële problemen naar het vierde niveau van Turkije.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam