award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Istanbul Basaksehir

Een rijzende ster in de Turkse Süper Lig? De club mengt zich in ieder geval al jaren in de titelstrijd. En dat maakt wedden op Istanbul Basaksehir steeds interessanter!

Bekijk alle wedstrijden
Istanbul Basaksehir logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Istanbul Basaksehir

Ondanks enkele hoge klasseringen de afgelopen jaren, is Istanbul Basaksehir er nog niet in geslaagd om het kampioenschap te kunnen vieren met haar fans. Het heeft zich daarentegen wel op de kaart gezet als gevaarlijke outsider waar zelfs de topploegen serieus rekening mee moeten houden.

Dat het de club voor de wind gaat, is ook de bookmakers opgevallen en dus zijn de quoteringen bij wedstrijden van de ploeg uit Istanbul gekelderd. Dat neemt echter niet weg dat wedden op Istanbul Basaksehir niks meer kan opleveren. Vooral in gecombineerde bets of weddenschappen op bepaalde statistieken doet de ploeg het goed. Toch benieuwd naar de odds? Hierboven vind je de hoogste quoteringen voor komende wedstrijd!

Geschiedenis van Istanbul Basaksehir

Wist je dat Istanbul Basaksehir nog niet zo heel lang bestaat? De club is in 2014 opgericht onder deze naam. De club wilde een professionelere uitstraling en structureel meedoen om de landstitel. In het eerste seizoen in de Süper Lig lukte het Istanbul BB om meteen vierde te eindigen. Dat betekende meteen het recht om Europees voetbal te spelen. Dit werd geen succes: al in de derde voorronde van de competitie werd de club uitgeschakeld door AZ. In de competitie behaalde de club in 2015/2016 opnieuw een vierde plaats.

Noemenswaardige spelers

Emre: Emre is nu al 22 jaar prof. Emre heeft zowel bij Galatasaray als bij Fenerbahce een mooie carrière gehad. Ook speelde hij vier jaar voor Inter Milaan, drie jaar voor Newcastle United en een jaar voor Atletico Madrid.

Robinho: Ook hij speelt voor Istanbul Basaksehir. De oud-speler van Real Madrid en Manchester City kwam deze winter over van Sivasspor. Hij was vooral de grote ster bij Real Madrid en later in mindere mate bij Manchester City.

Noemenswaardige managers

Addullah Avci: Avci is sinds 2014 de trainer van Istanbul Basaksehir. Mede dankzij hem heeft de club Europees voetbal gehaald en eindigt het de laatste jaren steeds in de top vijf.

Informatie

  • Plaats: Istanbul
  • Stadion: Fatih Terimstadion
  • Opgericht: 2014
  • Clubkleuren: Oranje/blauw
  • Bijnamen: De Uilen

Veelgestelde vragen over Istanbul Basaksehir

Je kan wedden op Istanbul Basaksehir via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Istanbul Basaksehir. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Istanbul Basaksehir afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Istanbul Basaksehir.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Istanbul Basaksehir wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Istanbul Basaksehir aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Istanbul Basaksehir kan je vinden op de clubpagina van Istanbul Basaksehir.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Istanbul Basaksehir. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Istanbul Basaksehir met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Istanbul Basaksehir met elkaar vergelijken op de clubpagina van Istanbul Basaksehir.

Er zijn verschillende bonussen voor Istanbul Basaksehir. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Istanbul Basaksehir met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Istanbul Basaksehir met elkaar vergelijken op de clubpagina van Istanbul Basaksehir.

Achtergrondinformatie

Stadion

Het Fatih Terimstadion biedt plek aan ongeveer achtienduizend mensen. Het stadion is vernoemd naar de populaire trainer Fatih Terim, die bijvoorbeeld met Galatasaray acht keer kampioen werd en de UEFA Cup won. In 2014 mocht de club voor het eerst het stadion gebruiken. Tijdens de eerste wedstrijd was de Turkse president Erdogan erbij. Hij scoorde een hattrick.

Weetje

Sinds de zomer is Abdullah Avci de trainer van Istanbul Basaksehir. Hij was ook al de trainer van deze Turkse club van 2007 tot 2011. Dat is vrij lang voor Turkse begrippen, waar bijvoorbeeld Philip Cocu het niet lang volhield. De directie heeft besloten een maximaal bedrag van twee miljoen te betalen voor een speler. Het werpt zijn vruchten af: de afgelopen vier jaar heeft de club telkens in de top vier gestaan.

Supporters

De supportersgroep noemt zich ook wel ‘de grijze uilen’. Gemiddeld trekt de club ongeveer vijfduizend man. Een paar jaar geleden was dit nog minder: er kwamen toen tweehonderd tot driehonderd toeschouwers opdagen voor thuiswedstrijden.

Rivaliteit

Istanbul Basaksehir heeft heel wat rivalen. Er zijn namelijk ontzettend veel Turkse clubs die in Istanbul gevestigd zijn. Voorbeelden zijn Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas. Op dit moment is er een enorme rivaliteit tussen Istanbul Basaksehir en Galatasaray, omdat beide teams nog kampioen kunnen worden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.