award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

GVVV

De club uit Veenendaal is een stabiele middenmoter in de Tweede Divisie. Het is met zowel winst- als verliespartijen interessant om te wedden op GVVVV.

Bekijk alle wedstrijden
GVVV logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op GVVV

GVVV is al sinds de oprichting van de Tweede Divisie al actief op het hoogste amateurniveau van Nederland. Daar weet het vooralsnog geen potten te breken en eindigt het steevast in de middenmoot, met een enkele keer een uitschieter naar de subtop.

Desalniettemin is de ploeg geliefd onder de gokkers. Het team presteert immers wisselvallig, waardoor de bookmakers relatief hoge odds hanteren bij wedstrijden van de club uit Veenendaal. Dat levert interessante mogelijkheden op voor de mensen die willen wedden op GVVV.

Geschiedenis van GVVV

In 2009/2010 eindigde de club op een teleurstellende zesde plaats in de hoofdklasse. Daardoor werd er ook afscheid genomen van Frans Koenen. Erik Assink verving hem. Hij kreeg het doel om de club zo snel mogelijk naar de Topklasse te brengen. Hij slaagde in zijn missie. De ploeg van Eric Assink werd op 7 mei 2011 kampioen van de hoofdklasse door Zwaluwen met 2-1 te kloppen.

In de loop van de jaren bleef GVVV een stabiele Topklasser. In 2011/2012 werd de club vijfde. Dit bleek geen eenmalig succes te zijn. Ook het seizoen daarop presteerde de Veenendalers goed en werden zij derde. Door een periode te winnen mocht de club meedoen om het kampioenschap. Het kampioenschap ging uiteindelijk naar Katwijk.

In 2013/2014 vond er een beslissingswedstrijd plaats tussen Spakenburg en GVVV. Dit was een enorm belangrijke wedstrijd, aangezien het de beslissing was wie er kampioen zou worden. Uiteindelijk won Spakenburg de titel na een spannende wedstrijd.

Op dit moment kan de club zich zeer waarschijnlijk handhaven in de Tweede Divisie. De voorzitter wil van de club een stabiele middenmoter maken.

Noemenswaardige spelers

Michiel van der Valk – Van der Valk heeft zeven seizoenen voor ‘de blauwen’ gespeeld. Hij lijkt een beetje op Jaap Stam. Hij is een harde goede verdediger en een echte winnaar. Zijn tweelingbroer Daan van der Valk speelde ook voor GVVV. Hij was minder succesvol, maar was ook een goede middenvelder die voor veel sfeer zorgde.

Dennis van Meegdenburg – Dennis ‘the menace’ is een grootheid bij GVVV. Hij scoorde aan de lopende band. Zo had hij een rendement van 118 doelpunten uit 228 wedstrijden. Nadat hij stopte in 2014 keerde hij in 2016 terug, op aanraden van trainer John de Wolf. Hij sloot in stijl af, door een assist te leveren voor het winnende doelpunt, wat betekende dat GVVV zich plaatste voor de Tweede Divisie.

Noemenswaardige managers

Eric Assink – Assink heeft vijf succesvolle jaren beleefd met GVVV. De club promoveerde dankzij hem naar de Topklasse. Onder zijn leiding bleef de club daarin stabiel presteren.

Informatie

  • Plaats: Veenendaal
  • Stadion: Sportpark Panhuis
  • Opgericht: 1947
  • Clubkleuren: Wit
  • Bijnamen: De blauwen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Hoofdklasse 2x

Weetje

Een van de hoogtepunten van GVVV is de wedstrijd tegen Excelsior voor de KNVB-beker. Excelsior werd met maar liefst 3-0 verslagen! Dennis van Meegdenburg was alweer de grote man met twee doelpunten.

Supporters

De club heeft een eigen supportersvereniging, namelijk ‘de blauwen’. De vereniging heeft meer dan vijfhonderd leden. De supportersvereniging zorgt er voor dat er saamhorigheid is tussen de fans. De vereniging zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bus voor de wedstrijden altijd vol zit. Zo krijgt het team de maximale steun.

Rivaliteit

Uiteraard DOVO. Beide clubs grenzen aan elkaar. Helaas moeten de clubs tegenwoordig maar weinig tegen elkaar. De derby die in november 2018 zou plaatsvinden ging niet door, omdat er te veel spelers van GVVV geblesseerd waren.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren