award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

IJsselmeervogels

De Rooien uit Spakenburg. Één van de meeste bekende amateurclubs van Nederland. En dankzij interessante quoteringen is het ook nog eens ontzettend interessant om te wedden op IJsselmeervogels.

Bekijk alle wedstrijden
IJsselmeervogels logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op IJsselmeervogels

Als je denkt aan grote Nederlandse amateurclubs, denk je al gauw aan de IJsselmeervogels. Met zeven landstitels is het de succesvolste amateurclub in Nederland en dat maakt het geliefd bij het publiek – en de bookmakers.

Hoewel het sinds de invoering van de Tweede Divisie niet meteen uit wist te komen op het hoogste amateurniveau van Nederland, heeft het weer een stijgende lijn te pakken en doet het weer serieus mee om de prijzen. Dat levert nu nog interessante quoteringen op. Ook profiteren? Check hierboven de hoogste odds voor wedstrijden van de Spakenburgse ploeg en start direct met wedden op IJsselmeervogels.

Geschiedenis van IJsselmeervogels

In 1932 werd VVIJV opgericht, de voorloper van de IJsselmeervogels. De ploeg werd in 1975 landelijk bekend met een halve finale-plek in de KNVB Beker. Onder anderen FC Groningen en AZ werden uitgeschakeld. In de halve finale werd met 6-2 verloren van FC Twente. Het jaar erop werd het voor het eerst algeheel amateurkampioen van Nederland.

Noemenswaardige spelers

Enkele bekende spelers die bij de IJsselmeervogels hebben gespeeld zijn: Joël Drommel, Kevin van Diermen, Pascal Bosschaart, Thomas Verheydt en Berry Powel.

Noemenswaardige managers

Een van de succesvollere managers in het verleden van de van de amateurclub is Jan Zoutman. Onder de leiding van Zoutman werden “de Rooien” in 2010 en 2011 algeheel amateurkampioen van Nederland.

Informatie

  • Plaats: Spakenburg
  • Stadion: Sportpark De Westmaat
  • Opgericht: 1932
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Rooien, de Vogels

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algeheel amateurkampioen van Nederland 7x
  • Landskampioen zaterdagamateurs 16x
  • Afdelingstitels 31x

Weetje

Door de knappe prestaties van de IJsselmeervogels in de beker van 1975 werd de ploeg uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in 1975. Het is de enige amateurploeg met die titel.

Sportpark

De IJsselmeervogels spelen op Sportpark De Westmaat, hetzelfde complex als buurman SV Spakenburg. Ruim 8000 toeschouwers kunnen er terecht om een mooie pot voetbal te zien.

Rivaliteit

De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is de grootste amateurderby in Nederland. In 1987 ontplofte er een bom tijdens de wedstrijd, waardoor een grensrechter gewond raakte. De jaren erop werden de ploegen niet bij elkaar ingedeeld. Spakenburg en de IJsselmeervogels spelen allebei op Sportpark de Westmaat.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren