award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

IJsselmeervogels

De Rooien uit Spakenburg. Één van de meeste bekende amateurclubs van Nederland. En dankzij interessante quoteringen is het ook nog eens ontzettend interessant om te wedden op IJsselmeervogels.

Bekijk alle wedstrijden
IJsselmeervogels logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op IJsselmeervogels

Als je denkt aan grote Nederlandse amateurclubs, denk je al gauw aan de IJsselmeervogels. Met zeven landstitels is het de succesvolste amateurclub in Nederland en dat maakt het geliefd bij het publiek – en de bookmakers.

Hoewel het sinds de invoering van de Tweede Divisie niet meteen uit wist te komen op het hoogste amateurniveau van Nederland, heeft het weer een stijgende lijn te pakken en doet het weer serieus mee om de prijzen. Dat levert nu nog interessante quoteringen op. Ook profiteren? Check hierboven de hoogste odds voor wedstrijden van de Spakenburgse ploeg en start direct met wedden op IJsselmeervogels.

Geschiedenis van IJsselmeervogels

In 1932 werd VVIJV opgericht, de voorloper van de IJsselmeervogels. De ploeg werd in 1975 landelijk bekend met een halve finale-plek in de KNVB Beker. Onder anderen FC Groningen en AZ werden uitgeschakeld. In de halve finale werd met 6-2 verloren van FC Twente. Het jaar erop werd het voor het eerst algeheel amateurkampioen van Nederland.

Noemenswaardige spelers

Enkele bekende spelers die bij de IJsselmeervogels hebben gespeeld zijn: Joël Drommel, Kevin van Diermen, Pascal Bosschaart, Thomas Verheydt en Berry Powel.

Noemenswaardige managers

Een van de succesvollere managers in het verleden van de van de amateurclub is Jan Zoutman. Onder de leiding van Zoutman werden “de Rooien” in 2010 en 2011 algeheel amateurkampioen van Nederland.

Informatie

  • Plaats: Spakenburg
  • Stadion: Sportpark De Westmaat
  • Opgericht: 1932
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Rooien, de Vogels

Veelgestelde vragen over IJsselmeervogels

Je kan wedden op IJsselmeervogels via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op IJsselmeervogels. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op IJsselmeervogels afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op IJsselmeervogels.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op IJsselmeervogels wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op IJsselmeervogels aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op IJsselmeervogels kan je vinden op de clubpagina van IJsselmeervogels.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor IJsselmeervogels. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op IJsselmeervogels met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van IJsselmeervogels met elkaar vergelijken op de clubpagina van IJsselmeervogels.

Er zijn verschillende bonussen voor IJsselmeervogels. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op IJsselmeervogels met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van IJsselmeervogels met elkaar vergelijken op de clubpagina van IJsselmeervogels.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algeheel amateurkampioen van Nederland 7x
  • Landskampioen zaterdagamateurs 16x
  • Afdelingstitels 31x

Weetje

Door de knappe prestaties van de IJsselmeervogels in de beker van 1975 werd de ploeg uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in 1975. Het is de enige amateurploeg met die titel.

Sportpark

De IJsselmeervogels spelen op Sportpark De Westmaat, hetzelfde complex als buurman SV Spakenburg. Ruim 8000 toeschouwers kunnen er terecht om een mooie pot voetbal te zien.

Rivaliteit

De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is de grootste amateurderby in Nederland. In 1987 ontplofte er een bom tijdens de wedstrijd, waardoor een grensrechter gewond raakte. De jaren erop werden de ploegen niet bij elkaar ingedeeld. Spakenburg en de IJsselmeervogels spelen allebei op Sportpark de Westmaat.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.