award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Lienden

De club uit de Betuwe zakt langzaam af naar de degradatiezone. Dat betekent wel hoge odds bij het wedden op wedstrijden van Lienden. Profiteer nu!

Bekijk alle wedstrijden
FC Lienden logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lienden

Waar Lienden in het begin van de Tweede Divisie nog op een verdienstelijke plek in de subtop wist te eindigen, gaan de prestaties sindsdien langzaam achteruit. In 2017/2018 eindigde de ploeg ternauwernood boven de degradatiezone en in het daaropvolgende seizoen vergaat het de ploeg niet veel beter.

Die mindere resultaten hebben echter ook een keerzijde: de bookmakers hanteren tegenwoordig hoge quoteringen bij wedstrijden van de Betuwse ploeg. Daar kun je als iemand die misschien wel wil wedden op Lienden mooi van profiteren! Bekijk hierboven de scherpste odds voor komende wedstrijd.

Geschiedenis van Lienden

Aan het begin van deze eeuw had niemand wat gehoord van FC Lienden. De club speelde toen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De club ontwikkelde zich razendsnel van een lokale dorpsclub naar een topamateurclub. Dit kwam door twee lokale ondernemers. Dankzij Hans Kraay Junior promoveerde de club razendsnel naar de Hoofdklasse. De club kon zich jarenlang handhaven op het hoogste amateurniveau. Het hoogtepunt was dat de club algeheel amateurkampioen van Nederland werd.

De laatste jaren raakte de club in verval. In 2013 probeerde de club al de stekker uit het zondagelftal te trekken vanwege een moeizame zoektocht naar hoofdsponsors. Toch ging men verder in de Topklasse. De ploeg werd zelfs later tweemaal amateurkampioen.

Op dit moment is trainer Hans van de Haar op zoek naar hoofdsponsors om het dorpsclubje in de Tweede Divisie te houden. Hij wil graag een doorstart maken. Het is dus een pure geldkwestie door te weinig sponsors. Er zijn waarschijnlijk weinig sponsors, omdat er minder supporters langs de lijn zijn bij een zondagsclub.

Noemenswaardige spelers

Youssef El Jebli – El Jebli speelde in 2014/2015 voor FC Lienden. Hij won met Lienden de Topklasse en het algeheel kampioenschap. Daarna vertrok hij voor slechts vijftigduizend euro naar De Graafschap. Op dit moment is hij een van de betere spelers van ‘de superboeren’. Met zijn techniek is hij een bepalende speler.

Romano Denneboom – Denneboom heeft slechts een seizoen bij Lienden gevoetbald, namelijk in 2012/2013. Hij heeft een mooie carrière gehad bij met name Willem II en FC Twente. Zo heeft hij ook een keer deel uitgemaakt van het Nederlands Elftal.

Noemenswaardige managers

Hans Kraay jr. – Kraay is maar liefst negen jaar trainer geweest van de club uit De Betuwe. Mede dankzij hem bereikte de dorpsclub de top van het amateurvoetbal. De trainer stopte bij Lienden nadat hij flink werd aangesproken op de tegenvallende resultaten. Dit heeft hem doen besluiten te stoppen bij Lienden.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Lienden
  • Stadion: Sportpark de Abdijhof
  • Opgericht: 1930
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Chelsea van de Betuwe

Veelgestelde vragen over Lienden

Je kan wedden op Lienden via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Lienden. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Lienden afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Lienden.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Lienden wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Lienden aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Lienden kan je vinden op de clubpagina van Lienden.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Lienden. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lienden met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lienden met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lienden.

Er zijn verschillende bonussen voor Lienden. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lienden met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lienden met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lienden.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Topklasse 2x

Rivaliteit

De wedstrijden tegen TEC zijn altijd leuk om naar te kijken. Beide clubs komen namelijk uit De Betuwe. In 2017 won TEC nog van FC Lienden.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.