award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Lienden

De club uit de Betuwe zakt langzaam af naar de degradatiezone. Dat betekent wel hoge odds bij het wedden op wedstrijden van Lienden. Profiteer nu!

Bekijk alle wedstrijden
FC Lienden logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lienden

Waar Lienden in het begin van de Tweede Divisie nog op een verdienstelijke plek in de subtop wist te eindigen, gaan de prestaties sindsdien langzaam achteruit. In 2017/2018 eindigde de ploeg ternauwernood boven de degradatiezone en in het daaropvolgende seizoen vergaat het de ploeg niet veel beter.

Die mindere resultaten hebben echter ook een keerzijde: de bookmakers hanteren tegenwoordig hoge quoteringen bij wedstrijden van de Betuwse ploeg. Daar kun je als iemand die misschien wel wil wedden op Lienden mooi van profiteren! Bekijk hierboven de scherpste odds voor komende wedstrijd.

Geschiedenis van Lienden

Aan het begin van deze eeuw had niemand wat gehoord van FC Lienden. De club speelde toen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De club ontwikkelde zich razendsnel van een lokale dorpsclub naar een topamateurclub. Dit kwam door twee lokale ondernemers. Dankzij Hans Kraay Junior promoveerde de club razendsnel naar de Hoofdklasse. De club kon zich jarenlang handhaven op het hoogste amateurniveau. Het hoogtepunt was dat de club algeheel amateurkampioen van Nederland werd.

De laatste jaren raakte de club in verval. In 2013 probeerde de club al de stekker uit het zondagelftal te trekken vanwege een moeizame zoektocht naar hoofdsponsors. Toch ging men verder in de Topklasse. De ploeg werd zelfs later tweemaal amateurkampioen.

Op dit moment is trainer Hans van de Haar op zoek naar hoofdsponsors om het dorpsclubje in de Tweede Divisie te houden. Hij wil graag een doorstart maken. Het is dus een pure geldkwestie door te weinig sponsors. Er zijn waarschijnlijk weinig sponsors, omdat er minder supporters langs de lijn zijn bij een zondagsclub.

Noemenswaardige spelers

Youssef El Jebli – El Jebli speelde in 2014/2015 voor FC Lienden. Hij won met Lienden de Topklasse en het algeheel kampioenschap. Daarna vertrok hij voor slechts vijftigduizend euro naar De Graafschap. Op dit moment is hij een van de betere spelers van ‘de superboeren’. Met zijn techniek is hij een bepalende speler.

Romano Denneboom – Denneboom heeft slechts een seizoen bij Lienden gevoetbald, namelijk in 2012/2013. Hij heeft een mooie carrière gehad bij met name Willem II en FC Twente. Zo heeft hij ook een keer deel uitgemaakt van het Nederlands Elftal.

Noemenswaardige managers

Hans Kraay jr. – Kraay is maar liefst negen jaar trainer geweest van de club uit De Betuwe. Mede dankzij hem bereikte de dorpsclub de top van het amateurvoetbal. De trainer stopte bij Lienden nadat hij flink werd aangesproken op de tegenvallende resultaten. Dit heeft hem doen besluiten te stoppen bij Lienden.

Informatie

  • Plaats: Lienden
  • Stadion: Sportpark de Abdijhof
  • Opgericht: 1930
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Chelsea van de Betuwe

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Topklasse 2x

Rivaliteit

De wedstrijden tegen TEC zijn altijd leuk om naar te kijken. Beide clubs komen namelijk uit De Betuwe. In 2017 won TEC nog van FC Lienden.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren