award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Borussia Mönchengladbach

Geldt als één van de grootste clubs uit Duitsland die de dominantie van de absolute topclubs aardig weet te bedreigen. Dat maakt wedden op Borussia Mönchengladbach steeds populairder.

Bekijk alle wedstrijden
Borussia Monchengladbach logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach is oorspronkelijk een van de grootste clubs van de Bundesliga. Toch heeft het een aantal moeilijke periodes achter de rug. De laatste tijd gaat het weer veel beter met de club. Zo doet het sinds 2011/12 altijd mee met de topploegen. Daarom kan de club het elke ploeg moeilijk maken.

Maar om echt mee te doen om de prijzen moet je ook van de kleintjes kunnen winnen. En daar schort het bij ‘Die Fohlen’ nog wel eens aan. Aan de andere kant levert dat wel spannende quoteringen op bij de bookies en dus kun je met wedden op Borussia Mönchengladbach vaak een mooie winst opstrijken.

Geschiedenis van Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach werd opgericht op 17 november 1899. Daarbij staat het woord Borussia voor Pruisen. Het keizerrijk waar Mönchengladbach in die tijd in lag.

Beste spelers uit het verleden

De wereldberoemde coach Josef Heynckes was ook als speler zeer succesvol. De aanvaller won in zijn carrière bij Borussia Mönchengladbach 4 landstitels, één beker en de UEFA Cup. Daarnaast won hij op internationaal niveau het EK voetbal en het WK voetbal opeenvolgend. In totaal speelde de aanvaller van 11 jaar voor Borussia Mönchengladbach over twee periodes. In totaal scoorde hij 213 keer voor de club. Hij staat op de derde plaats als meest trefzekere voetballer in de Bundesliga.

Lothar Matthaüs speelde in totaal 25 wedstrijden op 5 verschillende WK’s, beide een record voor een veldspeler. Hij was dan ook een wereldberoemde voetballer voor het Duitse elftal, maar ook bij Borussia Mönchengladbach was de middenvelder succesvol. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de club in 1979 en speelde in totaal 4 seizoenen voor de club. Door zijn goede spel verdiende hij een transfer naar het grotere Bayern München.

Als laatste speler noemen we Marco Reus. De middenvelder speelde 3 jaar voor die Fohlen waarna hij weer terugkeerde naar de club waar hij ook in zijn jeugd voor speelde Borussia Dortmund. In totaal speelde de middenvelder 97 wedstrijden voor Borussia Mönchengladbach en scoorde 36 keer.  Bij Borussia Mönchengladbach werd hij bekend bij het grote publiek.

Beste managers uit het verleden

Udo latek is een van de meest succesvolle coaches van Borussia Mönchengladbach. Hij was coach van 1975 tot 1979. In die periode won de club 2 landstitels en de UEFA Cup. Sowieso is dit de meest succesvolle periode van de club. Van 1969 tot 1977 won de club 5 landstitels. Dit succes was vooral mogelijk door het goede werk van Hennes Weisweiler. Hij was coach van 1964 tot 1975, waarna dus Udo Latek het overnam.  Ook Hennes Weisweiler won één UEFA Cup en dus de overige 3 landstitels.

In het meer recente verleden was Lucien Favre zeer succesvol. Ook al werd er geen eremetaal gewonnen toch wist hij de club uit een minder succesvolle periode te halen. Lucien Facre was coach van 2011 tot 2015. Daarin haalde het een knappe 3e en twee 4e plekken in de Bundesliga. In het seizoen 06/07 was de club nog gedegradeerd naar het tweede niveau. Ook in het seizoen 2010/11 werd de club nog 16e. Het mag dus een wonder heten dat Lucien Favre de club in zijn debuutseizoen 2011/12 gelijk 4e liet eindigen.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Mönchengladbach
  • Stadion: Borussia-Park
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Die Fohlen

Veelgestelde vragen over Borussia Mönchengladbach

Je kan wedden op Borussia Mönchengladbach via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Borussia Mönchengladbach. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Borussia Mönchengladbach afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Borussia Mönchengladbach.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Borussia Mönchengladbach wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Borussia Mönchengladbach aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Borussia Mönchengladbach kan je vinden op de clubpagina van Borussia Mönchengladbach.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Borussia Mönchengladbach. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Borussia Mönchengladbach met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Borussia Mönchengladbach met elkaar vergelijken op de clubpagina van Borussia Mönchengladbach.

Er zijn verschillende bonussen voor Borussia Mönchengladbach. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Borussia Mönchengladbach met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Borussia Mönchengladbach met elkaar vergelijken op de clubpagina van Borussia Mönchengladbach.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 5x
  • DFB-Pokal 3x
  • UEFA Cup 2x

Supporters

Borussia Mönchengladbach was de eerste club in Duitsland die een supportersvertegenwoordiger aanstelde. Tegenwoordig is dat verplicht voor de Bundesliga Licentie. Daarom is het nog steeds belangrijk voor de club dat er altijd overleg is met de fans.

Rivalen

Borussia Mönchengladbach heeft een sportieve rivaliteit met 1. FC Köln. De derby is zo vel dat er soms ook wel eens geweldsincidenten plaatsvinden rond de wedstrijden. Tegenwoordig gaat het sportief beter met Borussia Mönchengladbach dan met 1. FC Köln, maar dat betekent niet dat de derby daardoor minder heftig is.

Weetje

Het rugnummer 12 is gereserveerd voor de Fans, de 12e man. Daarom mag geen een speler met dat nummer spelen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.