award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Borussia Mönchengladbach

Note: hier een korte samenvatting over de club in kwestie met 'wedden op club' als afsluiting. Paar regeltjes maar.

Bekijk alle wedstrijden
Borussia Monchengladbach logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Zaterdag 18:30VfB Stuttgart
-
Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart
3.55
@ Betfirst
Gelijkspel
3.7
@ Tipbet
Borussia Mönchengladbach
2.2
@ Tipbet

Wedden op Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach is een van de grootste clubs van de Bundesliga. Toch heeft het een aantal moeilijke periodes achter de rug. De laatste tijd gaat het wel veel beter met de club. Zo doet het sinds 2011/12 altijd mee met de topploegen. Daarom kan Borussia Mönchengladbach het elke ploeg moeilijk maken. Dat kan hoge quoteringen opleveren bij de wedstrijden van Borussia Mönchengladbach. Daarom hebben we op onze site de beste bookmakers als je gaat wedden op Borussia Mönchengladbach.

Op onze site hebben we een overzicht van de beste bookmakers als je gaat gokken op Borussia Mönchengladbach. Ze weten jaarlijks mee te doen om de prijzen, daarom hebben we alle bookmakers voor jou op een rijtje gezet. Zo wist de club al heel wat prijzen in zijn geschiedenis te winnen. Daarnaast ligt de club net over de grens dus het heeft ook een Nederlands tintje. Kijk daarom op onze site waar jij kan beginnen met gokken op Borussia Mönchengladbach.

Geschiedenis

Borussia Mönchengladbach werd opgericht op 17 november 1899. Daarbij staat het woord Borussia voor Pruisen. Het keizerrijk waar Mönchengladbach in die tijd in lag.

Beste spelers uit het verleden

De wereldberoemde coach Josef Heynckes was ook als speler zeer succesvol. De aanvaller won in zijn carrière bij Borussia Mönchengladbach 4 landstitels, één beker en de UEFA Cup. Daarnaast won hij op internationaal niveau het EK voetbal en het WK voetbal opeenvolgend. In totaal speelde de aanvaller van 11 jaar voor Borussia Mönchengladbach over twee periodes. In totaal scoorde hij 213 keer voor de club. Hij staat op de derde plaats als meest trefzekere voetballer in de Bundesliga.

Lothar Matthaüs speelde in totaal 25 wedstrijden op 5 verschillende WK’s, beide een record voor een veldspeler. Hij was dan ook een wereldberoemde voetballer voor het Duitse elftal, maar ook bij Borussia Mönchengladbach was de middenvelder succesvol. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Borussia Mönchengladbach in 1979 en speelde in totaal 4 seizoenen voor de club. Door zijn goede spel verdiende hij een transfer naar het grotere Bayern München.

Als laatste speler noemen we Marco Reus. De middenvelder speelde 3 jaar voor Borussia Mönchengladbach waarna hij weer terugkeerde naar de club waar hij ook in zijn jeugd voor speelde Borussia Dortmund. In totaal speelde de middenvelder 97 wedstrijden voor Borussia Mönchengladbach en scoorde 36 keer.  Bij Borussia Mönchengladbach werd hij bekend bij het grote publiek.

Beste managers uit het verleden

Udo latek is een van de meest succesvolle coaches van Borussia Mönchengladbach. Hij was coach van 1975 tot 1979. In die periode won de club 2 landstitels en de UEFA Cup. Sowieso is dit de meest succesvolle periode van de club. Van 1969 tot 1977 won de club 5 landstitels. Dit succes was vooral mogelijk door het goede werk van Hennes Weisweiler. Hij was coach van 1964 tot 1975, waarna dus Udo Latek het overnam.  Ook Hennes Weisweiler won één UEFA Cup en dus de overige 3 landstitels.

In het meer recente verleden was Lucien Favre zeer succesvol. Ook al werd er geen eremetaal gewonnen toch wist hij de club uit een minder succesvolle periode te halen. Lucien Facre was coach van 2011 tot 2015. Daarin haalde het een knappe 3e en twee 4e plekken in de Bundesliga. In het seizoen 06/07 was de club nog gedegradeerd naar het tweede niveau. Ook in het seizoen 2010/11 werd de club nog 16e. Het mag dus een wonder heten dat Lucien Favre de club in zijn debuutseizoen 2011/12 gelijk 4e liet eindigen.

Informatie

  • Plaats: Mönchengladbach
  • Stadion: Borussia-Park
  • Opgericht: 1900
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Die Fohlen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 5x
  • DFB-Pokal 3x
  • UEFA Cup 2x

Supporters

Borussia Mönchengladbach was de eerste club in Duitsland die een supportersvertegenwoordiger aanstelde. Tegenwoordig is dat verplicht voor de Bundesliga Licentie. Daarom is het nog steeds belangrijk voor de club dat er altijd overleg is met de fans.

Rivalen

Borussia Mönchengladbach heeft een sportieve rivaliteit met 1. FC Köln. De derby is zo vel dat er soms ook wel eens geweldsincidenten plaatsvinden rond de wedstrijden. Tegenwoordig gaat het sportief beter met Borussia Mönchengladbach dan met 1. FC Köln, maar dat betekent niet dat de derby daardoor minder heftig is.

Weetje

Het rugnummer 12 is gereserveerd voor de Fans, de 12e man. Daarom mag geen een speler met dat nummer spelen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus